הסכם ענק עם בואינג: ענקית התעופה תבצע רכש גומלין ממפעלים ישראליים
ההסכם, שנחתם עם משרד הכלכלה, קובע כי החברה תבצע שיתופי פעולה עם תעשיות ישראליות כשתזכה במכרזי ממשלה בהיקף של 35% לפחות. שלא כבעבר, כיום כבר לא ניתן לרכוש ממפעלים ישראליים בחלק מכספי הסיוע האמריקאי. ההסכם יבטיח להם עבודה
הסכם מסגרת ענק נחתם אתמול בין משרד הכלכלה ובואינג האמריקאית. בהסכם, שנחתם דרך הרשות לשיתוף פעולה תעשייתי (רשפ"ת), התחייבה ענקית התעופה לבצע רכש גומלין בארץ על מכרזי ממשלה שבהם תזכה.
החטיבה הצבאית של בואינג תבצע שיתופי פעולה תעשייתיים עם תעשיות ישראליות בהיקף של 35% לפחות מערך כל עסקה שתחתום עם הממשלה וגופים מטעמה. כיוון שבעשור הקרוב משרד הביטחון צפוי לרכוש ממנה מטוסי קרב מסוג F-15, מסוקי תובלה, תדלוק וכו' בהיקף של כ־10 מיליארד דולר, הדבר יביא לישראל עבודה בשווי של כ־3.5 מיליארד דולר.
- עקב בעיות בייצור: בואינג מחזירה עובדים שפרשו לפנסיה
- היכונו לטיסות ישירות של 20 שעות - עם מיטות, חדר כושר ובר
- המלך ג'מבו: כך נולד הבואינג 747 ולימד אותנו כמה העולם קטן
שיתוף פעולה תעשייתי יכול להיות רכש, קבלת שירותים או מיזמי פיתוח משותפים עם מפעלים וחברות ישראליות. הסכם המבטיח עבודה לחברות ישראליות חשוב כיום עוד יותר, כי בהסכם הסיוע החדש של ארה"ב התחייבה ישראל לראשונה להשתמש בכל כספי הסיוע לרכש מיצרנים אמריקאים, בעוד בעבר ניתן היה לרכוש בחלק מהסכום במפעלים ישראליים, שכעת נגרעה מהם עבודה.
בואינג פעילה בישראל מאז קום המדינה, מוכרת ציוד למטרות אזרחיות וביטחוניות, ובאחרונה אף החלה להשקיע בסטארטאפים מקומיים, באמצעות קרן ההשקעות Horizon. לפי נתוני הרשפ"ת, היא ביצעה רכש מתעשיות בישראל במאות מיליוני דולרים, בעקבות עסקאות של משרד הביטחון לרכישת מטוסים ומסוקים.
נשיאת בואינג דפנס, ליאן קארט, אמרה בטקס החתימה כי "השותפות ארוכת השנים שלנו עם ישראל מתחילה בהקמת המדינה. ההסכם מבטיח שמערכת היחסים והשותפות תמשיך לשגשג גם בעשורים הבאים". שר הכלכלה אלי כהן מסר כי זו "הבעת אמון חשובה של בואינג בפעילות בארץ ובתעשייה. המדיניות החדשה ברשפ"ת, ההופכת את המחויבות הרגולטורית של חברות זרות להזדמנות עסקית, תורמת מהותית לתעשייה ולכלכלה בארץ".
מנהלת הרשפ"ת, זיוה איגר, אמרה אתמול: "אנו שמחים לדווח על ההסכם עם בואינג, ומשוכנעים שהוא יעניק רוח גבית לחיבורים בינה לבין התעשייה הישראלית. הדבר חשוב בעיקר על רקע הסכם ההבנות עם ארה"ב וביטול האפשרות להמיר כספי רכש, ומעניק אפשרות נוספת לתעשיות הישראליות להתחבר לחברה עולמית מובילה".