המשטרה חשפה: לבייב ביקש מבנו למחוק מיילים בפרשת הברחת היהלומים
בית המשפט דחה את ערעור המשטרה, והורה כי הבן זבולון ומנכ"ל LLD ישוחררו למעצר בית. רשות המסים בדיון: ישנו חשד שתשלומים שולמו במעטפות כסף
התפתחות בחקירת פרשת הברחת היהלומים מרוסיה לישראל ב-LLD של לב לבייב: המשטרה חושדת שאיש העסקים, שנמצא במוסקבה, הנחה את בנו, זבולון לבייב, ואת מנכ"ל LLD, ראובן שמואלוב, למחוק מיילים ותכתובת בטרם חקירת הברחת היהלומים מרוסיה לישראל הפכה לגלויה. בתוך כך החליט בית משפט המחוזי בלוד לדחות את ערעור המשטרה, שביקשה להאריך את מעצרם של השניים, ושלח אותם למעצר בית.
- ביהמ"ש בביקורת על המשטרה: "התנהלות שערורייתית - מנעה מחשוד ב-LLD לפגוש עו"ד"
- המשטרה על פרשת הברחת היהלומים: "חברת LLD של לבייב מתנהלת כארגון פשע"
- פרשת הברחת היהלומים: שני בכירים ב-LLD וקרוב של לבייב שוחררו למעצר בית
"בהנחיית האב הם השמידו ראיות ושיבשו חקירה במהלך 2018, עת נודע להם שמתנהלת חקירה בעניינים", טען היום (ג') במהלך דיון בבית המשפט רפ"ק גל צ'סנר מהיחידה הארצית למאבק בפשיעה החמורה והבינלאומית (היאחב"ל). "זבולון ושמואלוב הם המחוללים המרכזיים של הפרשה", הוא הוסיף. "יש ראיות לכך שהנחיות ישירות להשמדת ראיות ניתנו על ידי אביו של זבולון, ובוצעו למעשה על ידיהם".
במסגרת החקירה ערכה שלשום המשטרה גם עימותים בין חשודים לבין עד המדינה בפרשה ששמו אסור לפרסום. "מבחינתנו חלו שתי התפתחויות", הוסיף בדיון נציג רשות המסים, אופיר חיות ממחלקת חקירות מכס ומע"מ ירושלים, שלוקחת חלק בחקירה. "גם לגבי העבירות שבוצעו לא בישראל, וגם לגבי תשלומים ששולמו במעטפות כסף. לבייב בחו"ל, אבל רק עכשיו קיבלנו חומרים מחברות השילוח שאנחנו מעבדים. אתמול הנחקרים נשאלו על העסקאות, בחלקם נתנו תשובות שלא תואמות את החשד. יש עוד המון מידע לעבד".
אחד החשודים שנחקרו בחשד שסייע במחיקת המיילים הוא איש המחשבים של LLD, סרגיי יוחאי. במהלך דיון הארכת מעצרו שנערך ביום ראשון, התברר שהמשטרה מנעה ממנו מלפגוש את עורכת דינו שהמתינה במהלך כל היום מחוץ למשרדי להב 433 בלוד, וזאת על אף שהפצירה בחוקרים שיידעו אותו בהגעתה ויאפשרו לו להיוועץ בה. בעת ההמתנה בחוץ של הסנגורית, עו"ד עינת בן משה, אף מסר לה אחד השוטרים לדבריה כי החשוד לא רוצה לפגוש בה, ובכל מקרה אין ביכולה להיכנס בשעתיים הקרובות "בשל טקס שעתיד להיערך בלהב".
בית המשפט דחה את ערעור המשטרה
השופט גיא אבנון, הורה על שחרורו למעצר בית של העובד לאחר שמתח ביקורת חריפה על החוקרים. "התנהלות היחידה החוקרת הייתה שערורייתית", קבע השופט. "החקירה החלה מבלי שהחשוד נשאל במפורש האם הוא מעוניין להיפגש עם עורך דין".
על אף ההתפתחות בחקירה שכוללת חשד לניסיונות שיבוש, סירב אתמול השופט אבנון להאריך גם את מעצרם של לבייב הבן ושמואלוב בשלושה ימים, כפי שביקשו בצוות החקירה. זאת לדבריו משום שעילת השיבוש לבדה לא מצדיקה את השארתם מאחורי סורג ובריח, אלא אפשרית גם בתנאים קלים יותר – מעצר בית.
עד כה נעצרו כ-10 עובדים ב-LLD, כאשר כולם שוחררו בתנאים מגבילים. עובדים רבים נוספים זומנו להעיד. החקירה החלה בחודש מרץ, והתנהלה בחודשים האחרונים
תחת צו איסור פרסום גורף. זאת לאחר שנעצר בנתב"ג אדם בחשד שהבריח יהלומים על גופו. במסגרת חקירה של אדם נוסף שעליו הוא הצביע, עובד בכיר לשעבר בעסקי היהלומים של לבייב, נחתם הסכם עד מדינה עם העובד.
לטענת עד המדינה, הוא ואחרים שימשו כבלדרים שהבריחו בין השנים 2010-2018 יהלומים לישראל עבור LLD. על פי המידע שמסר, וראיות נוספות לכאורה שבידי צוות החקירה, היהלומים שמקורם במפעל LLD ברוסיה הוכנסו לישראל מבלי לדווח עליהם למכס בנתב"ג. זאת על מנת שיהיה ניתן למכור אותם בארץ ולהתחמק מתשלום מס הכנסה.
באי כוחו של זבולון לבייב, עוה"ד אלון רון, אילת לשם וקרינה קומרוב, מסרו בתגובה: "אנחנו מברכים על כך שהן בית משפט השלום והן בית המשפט המחוזי הגיעו היום למסקנה כי שמירה על זכויות אדם בסיסיות בחברה מתוקנת מחייבת איזון בדרך של החלפת מעצר בתנאים בלתי נסבלים בחלופה של מעצר בית".
מעו"ד ז'ק חן המייצג את ראובן שמואלוב נמסר כי הוא מברך על ההחלטה לשחררו למעצר בית.