פרסום ראשון
תביעות הדדיות בין משה חוגג לבעלי מניות בחברת "אני אופשן": טענות למרמה ובקשת פירוק
היזם חוגג רכש את פעילותה של "אני אופשן" העוסקת באופציות בינאריות, ויצק את פעילותה לחברת אינבסט.קום. אתמול הוא הגיש תביעה נגד "אני אופשן" בטענה כי הציגו מצג שווא וכי לחברה חובות רבים; בעלי המניות הגישו בקשת פירוק לאינבסט.קום וטוענים כי חוגג חייב להם 3.5 מיליון דולר
משה חוגג וחברת "אני אופשן" העוסקת באופציות בינאריות, אשר פעילותם נאסרה בישראל, נכנסו לסכסוך משפטי עמוק לאחר שחתמו על הסכם מיזוג לפני כשנה.
חברת ההשקעות סינגיולריטים של משה חוגג רכשה את "אני אופשן" (AOH-any option) ויצקה את פעילותה לתוך חברת אינבסט.קום IDC. במסגרת הסכסוך בין שתי החברות, הגישו השתיים תביעות הדדיות. אתמול (ד') הגישה סינגיולריטים של משה חוגג תביעה נגד חברת "אני אופשן" והיום (ה') הגישו 17 בעלי מניות חברת "אני אופשן" בקשת פירוק לחברת אינבסט.קום.
- השקעה בסיכון גבוה: חוגג נכנס לתחום שמעך חזקים ממנו
- סירין לאבס של משה חוגג חשפה את מפרט מכשיר הקריפטו Finney
- משה חוגג שילם בביטקוין על קרקע שרכש בכפר שמריהו
המיזוג בין שתי החברות של חוגג ו-any option התרחש בשנת 2017, לאחר שחברת any option הבינה שהפעילות שלה אינה חוקית ביותר בישראל והיא חייבת למצא רוכש לפעילותה אשר יפיק תועלת מתיק הלקוחות וההכנסות שלה. המיזוג בין הפעילויות השונות לא עלה יפה והביא להתנהלות משפטית בין שתי החברות אשר הגיעו לשיאן ביומיים האחרונים עם תביעה של חוגג ובקשת פירוק מצד בעלי מניות ב"אני אופשן".
ביום חמישי הגישה חברת any option בקשת פירוק לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד אינבסט.קום. זאת בטענה כי החברה הינה כביכול חדלת פירעון ולא מסוגלת לשלם את חובותיה לנושי החברה. אינבסט.קום היא חברה פרטית, אשר על פי בקשת הפירוק, מאוגדת בקפריסין ומחזיקה בשורה של חברות המהוות את קבוצת IDC. במסגרת בקשת הפירוק נטען כי כי אומנם המען הרשום של IDC הינו בקפריסין, אולם פעילותה מתבצעת ממשרדי IDC ישראל ברמת גן. על פי בקשת הפירוק, "מי שמנהל, יוזם ושולט בפועל בנכסי ובפעילות IDC וב-IDC ישראל הינו משה חוגג".
בקשת הפירוק הוגשה לבית המשפט על ידי 17 מבקשים, עליהם נמנת בין השאר טלי ירון אלדר. המבקשים טוענים באמצעות משרד עו"ד פירט, וילנסקי, מזרחי וכנעני כי היו בעלי מניות בחברת "אני אופשן" אשר הוקמה בשנת 2009 והיתה אחת מהחברות המובילות בעולם המסחר באופציות בינאריות. עוד נטען כי ביוני 2017 נחתם בינם לבין IDC הסכם המיזוג, שעל פי הנטען בבקשה, סוכם כי IDC תקבל את מלוא מניותיה, נכסיה ופעילותה של "אני אופשן" וזו תיקלט אל תוך קבוצת IDC.
עוד נטען בבקשת הפירוק כי "IDC הפרה את ההסכם בכך שהיא נמנעת מלשלם לבעלי מניות 'אני אופשן' סך של 3.5 מיליון דולר כמתחייב מהוראות ההסכמים". עוד נטען כי "למרות שהמבקשים קיימו את חלקם בעסקת המיזוג, IDC וחוגג נמנעים מלמלא את חלקם בעסקה והתמורה המגיעה למבקשים בסך 3.5 מיליון דולר לא שולמה", נטען. מנגד מכחישים בתוקף חוגג ו-IDC את טענות המבקשים.
מחברת סינגיולריטים נמסר ש"אתמול הגישה החברה תביעה בקפריסין נגד חברת "אני אופשן" ובעלי מניותיה בגין מרמה, הפרת הסכם התקשרות ובגין איומים שהיום התממשו, להגיש בקשה לפרק את חברת IDC הקפריסאית בבית המשפט בישראל. בקשה זו לפירוק חברה קפריסאית בישראל נועדה אך ורק לנצל את בתי המשפט בישראל, שאינם הפורום המתאים לפירוק חברה קפריסאית, וכל זאת רק במטרה להפעיל לחץ ולנסות לסחוט את בעלי המניות של IDC ואת משה חוגג, על מנת שיזנחו את טענותיהם נגדם ותוך ניסיון להוציא מהם כספים נוספים".
עוד נמסר כי "בפועל, בעלי המניות של 'אני אופשן' רימו את חברת סינגולריטים במצגי שווא מגמתיים, גרמו להם להתקשר בחוזה לפיו, על בסיס המצג קיימים בחברה 7 מיליון דולר במזומן, תוך הסכמה למזג את הפעילויות ולתת אחוזים בחברה המשותפת. בדיעבד התברר של-any option חובות גבוהים, העולים משמעותית על כל הון שאולי היה בקופה. אין זה מקרי שהתביעה לפירוק החברה הקפריסאית בישראל הוגשה יום למחרת הגשת התביעה על ידי סינגולריטים בקפריסין ואין זה מקרי כי נעשית פנייה לתקשורת הישראלית".
סינגולריטים מיוצגת בידי עוה״ד מימי צמח ואהוד שניידר.