בלעדי לכלכליסט
בזק מבקשת לבטל תביעה ייצוגית ב־2 מיליארד שקל נגדה
בין המבקשים לבטל את ההחלטה נמנים בעל השליטה בבזק לשעבר שאול אלוביץ', המנכ"לית לשעבר סטלה הנדלר ובנו של אלוביץ' אור שטוענים: "להחלטה אפקט מצנן על בכירים בחברות ציבוריות"
בזק נלחמת בהחלטה לאשר תביעה ייצוגית נגדה ב־2 מילארד שקל. באחרונה הגישו חברת התקשורת ו־13 נושאי משרה בה בעבר ובהווה בקשה לדיון חוזר על החלטת שופטת בית המשפט המחוזי כלכלי בתל אביב דניה קרת־מאיר מאוגוסט האחרון לאשר את הייצוגית.
- תיק 4000: צו עיכוב יציאה מהארץ נגד בני הזוג אלוביץ' יוארך עד פברואר
- שמונה שנים וחצי לאחר הרכישה - אלוביץ' חדל להיות בעל עניין בבזק
- ביהמ"ש הורה לשחרר את כל חפצי האמנות של בני הזוג שאול ואיריס אלוביץ' בשווי 6 מיליון שקל
בתחילה הוטל צו איסור פרסום על הבקשה, אולם שופט המחוזי בתל אביב חאלד כבוב הסיר אותו אתמול בעקבות פניית "כלכליסט", שיוצג על ידי עו"ד פז מוזר ממשרד ליבליך מוזר.
בין המבקשים לבטל את ההחלטה נמנים בעל השליטה בבזק לשעבר שאול אלוביץ', המנכ"לית לשעבר סטלה הנדלר ובנו של אלוביץ' אור.
ב־2015, הגישה חברת ע.א.ד.א ליעד אחזקות את הבקשה לייצוגית, באמצעות עוה"ד רונן עדיני ואפי שאשא. לטענת החברה, בזק לא דיווחה על שני תהליכים משמעותיים מ־2012‑2013, שהשפיעו לרעה על עסקיה: רפורמת השוק הסיטונאי והפחתת דמי הקישוריות.
רפורמת השוק הסיטונאי מחייבת את בזק לאפשר למתחרותיה לעשות שימוש בתשתיות התקשורת שלה. לפי הבקשה לאישור התביעה הייצוגית, בזק תיארה בפני ערכאות שיפוטיות כי לרפורמה השלכות קשות על פעילותה, אולם תיאור זה לא בא לידי ביטוי בדיווחיה לבורסה. מנגד, בזק והבכירים טוענים, באמצעות משרד עו"ד ניר כהן לשם, כי הגילוי והדיווחים ניתנו כדין וכי לא נגרם כל נזק לבעלי המניות.
בבקשה, שאותה הגישו בזק והבכירים לבית המשפט באמצעות עו"ד אמיר בן ארצי, נטען כי יש לקיים דיון חוזר ולבטל החלטת קרת מאיר. "בהחלטת האישור נפלו כשלים יסודיים היורדים לשורשה אשר מלמדים כי ההחלטה שגויה מיסודה", נכתב. "הדברים נכונים במיוחד מקום בו ההחלטה אינה מוגבלת בהשפעתה רק לבזק ושאר המבקשים. להחלטה צפוי אפקט מצנן על נושאי משרה בכלל ועל דירקטורים בחברות ציבוריות מסוגה של בזק. בזק מפרסמת מאות דיווחים מדי שנה, ובהינתן העובדה כי מדובר בדיווח מיידי אשר המועדים שנקצבו בחוק לפרסומו קצרים מאוד, ובהינתן העובדה שדירקטורים מעצם תפקידם אינם מצויים בחברה ביום־יום ואינם נוטלים חלק פעיל בניהולה השוטף, הטיפול בדיווחים המיידים נעשה על ידי גורמים אחרים בתאגיד".