לא רק שימוש בסלולר בנהיגה: לשופט אורנשטיין 17 הרשעות בעבירות תעבורה
נשיא ביהמ"ש המחוזי בת"א איתן אורנשטיין הורשע אתמול בעבירה מופחתת לאחר שנתפס משוחח בטלפון הנייד בזמן נהיגה. בטיעונים לעונש טענה לחובתו התביעה כי הוא צבר 17 הרשעות תחבורתיות קודמות. מאורנשטיין נמסר בתגובה: "ההרשעות הן מלפני 11 שנים ויותר למעט אחת"
נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין צבר 17 הרשעות בעבירות תעבורה – כך עולה מפרוטוקול דיון שהתקיים אתמול בעניינו של הנשיא אורנשטיין אשר נתפס משוחח בטלפון הנייד בזמן נהיגה. הרשעה בעבירת תעבורה, היא גם במקרה שאדם בוחר לשלם את ברירת הקנס ולא להישפט.
במסגרת הדיון בכתב האישום שהוגש בשל השימוש בטלפון בזמן הנהיגה הסכימה המאשימה, מחלקת התביעות, להגיש כתב אישום מתוקן נגד אורנשטיין והעבירה בה הואשם הופחתה. הדבר נעשה לאחר 5 דחיות דיונים שדרש סנגורו של הנשיא המחוזי.
מפרוטוקול הדיון עולה כי במהלך הדיון הודיעה נציגת המדינה באמצעות מתמחה שנשלחה לבית המשפט כי היא מגישה אישום מתוקן בעבירה של אי החזקת הגה בשתי ידיים וסנגורו של אורנשטיין הודיע: "מרשי מודה באישום".
לאור ההודעה הוא הורשע. מיד לאחר מכן התקיימו הטיעונים לעונש והמתמחה טענה בשם המדינה את הדברים הבאים: "מדובר בנאשם שנוהג משנת 1974. לחובתו 17 הרשעות קודמות". הנציגה טענה כי בין 17 ההרשעות אין הרשעה דומה, כלומר אורנשטיין לא הורשע בעבירה נוספת הנוגעת לטלפון הסלולרי. היא
הגישה את רשימת ההרשעות לבית המשפט ועתרה להטיל על הנשיא קנס בסך 1,500 שקל. היא הוסיפה כי "יש כשלים בחומר הראיות", אך בפרוטוקול אין פירוט למה הכוונה.
סנגורו של אורנשטיין אמר כי הוא מסכים להסדר "לאור כשלים בחומר הראיות". השופט יוסף ויצמן כתב כי לאור ההסדר הוא דן את הנאשם לקנס בסך 1500 שקל או 15 ימי מאסר.
סנגורו של אורנשטיין דרש עבורו עוד ועוד דחיות
מבדיקת כלכליסט עולה שמשפטו של אורנשטיין התנהל בצורה חריגה כשסנגורו דרש עבורו עוד ועוד דחיות במועדי הדיון. כך המשפט אמור היה להיפתח בסוף מרץ 2018 אך הסנגור עו"ד אוהד מלמד ביקש דחייה בכדי "לפנות פורמלית ולהיפגש עם ראש לשכת תביעות", בכדי להגיע להסדר מקל עבורו לקוחו המכובד.
מעל חודשיים לאחר מכן בדיון שנקבע ביוני 2018 הופיע הסנגור ושוב ביקש דחייה כדי לדבר עם התביעה, האחרונה סירבה למתן דחייה נוספת. השופט לבסוף העניק אותה אך הבהיר במפורש שאין מקום לדחיות נוספות והדיון נקבע לספטמבר. לדיון זה התייצב הסנגור והעמיד את בית המשפט בפני עובדה: הנשיא אורנשטיין אינו בארץ כך שאין מנוס מדחייה עד אחרי החגים.
בפועל הדברים הובילו לדחייה בת 4 חודשים, אלא אז הודיע הסנגור שיש לו טענות מקדמיות והוא זקוק ל-30 ימים.
ב-6 בפברואר 2019 התכנס בית המשפט בפעם החמישית, ואז נמסר כי הושג הסדר להרשעה בעבירה קלה יותר. הסנגור מלמד הודה בשמו של הנשיא בעובדות ההסדר והשופט הודיע על ההרשעה. בשלב הטיעונים לעונש נמסר כי לנשיא 17 הרשעות קודמות.
עו"ד אהוד מלמד טען בשיחה עם כלכליסט ש-17 עבירות זה לא הרבה: "תסתובבי בבתי משפט לתעבורה ותראי שכל מי שנמצא בבתי משפט לתעבורה מתחיל לפחות מ-20 הרשעות.מסתכלים על ההרשעות גם על רקע שנות ותק בנהיגה: אם מישהו נוהג 30 או 40 שנה ויש לו איזה דוח בגלל מטף לא תקין אז זה לא דבר שנתפס כהרשעה".
בהתייחסו לעבירות של אורנשטיין אמר מלמד: "רוב העבירות שלו הן עבירות טכניות שגם לך יכולות להיות אם את למשל תעצרי באיזה אדום לבן כי לא תהיה לך חניה ופתאום שוטר יעבור ואת תחזרי ויהיה לך דוח".
באגף התנועה של המשטרה סירבו למסור מידע על הרשעותיו הקודמות של אורנשטיין.
מנשיא ביהמ"ש המחוזי ת"א, השופט איתן אורנשטיין, נמסר באמצעות דוברות מערכת בתי המשפט: "השופט קיבל הודעת תשלום קנס ולא כתב אישום. השופט מימש את זכותו להישפט כקבוע בחוק ולכן הוגש כתב אישום. לשופט רשומות במשך 45 שנות נהיגה, 17 הרשעות שרובן הודעות תשלום קנס. ההרשעות הן מלפני 11 שנים ויותר למעט אחת משנת 2016 שעניינה דו"ח שיטור עירוני של אי ציות לתמרור חניה. בניגוד לאמור בשאילתה, אין קשר בין מספר העבירות הקודמות של השופט לבין כך שמדובר בהודעת תשלום קנס ולא כתב אישום, וכאמור, השופט מימש את זכותו להישפט".