ביהמ"ש צפוי לאשר ייצוגית נגד בזק על ניצול לרעה של כוח מונופוליסטי
בתביעה שהוגשה בשנת 2015, על סך חצי מיליארד שקלים, נטען כי החברה פעלה לסכל את התחרות בשוק התקשורת, בין היתר על ידי עיכוב יישום רפורמת השוק הסיטונאי. בזק הודיעה היום שהיא מסכימה לאישור התביעה, בכפוף לכך שתשמור את טענותיה לשלב שבו ייבחן הנזק לציבור
בית המשפט המחוזי מרכז בלוד צפוי לאשר לנהל תביעה ייצוגית בהיקף של חצי מיליארד שקלים נגד בזק - בשל ניצול לרעה של כוח מונופוליסטי למניעת תחרות בשוק התקשורת. כך עולה מהודעת עדכון ששלחה הבוקר (א') בזק לבית המשפט.
- עולה להתקפה: בזק תובעת את משרד התקשורת
- כך הנציח נתניהו את מונופול בזק על חשבון הציבור
- סרצ'לייט הגישה הצעה חדשה ומשופרת לרכישת בזק
בהודעה כותבת החברה כי היא מסכימה להצעת בית המשפט לאשר את הבקשה לאישור, מבלי לתת פסק מנומק, וזאת בכפוף לכך שהיא תשמור את טענותיה לשלב שבו תדון התביעה לגופה. השופט עופר גרוסקופף הציע את המתווה לחברה, הן לאור החלטת משרד התקשורת להטיל על בזק קנס של 11 מיליון שקלים בגין אי יישום רפורמת השוק הסיטונאי, והן משום שהתיק יעבור כעת לשופט אחר לאור מינויו לבית המשפט העליון. נציין כי בזק עתרה לאחרונה נגד הקנס שהטיל עליה משרד התקשורת.
בתביעה, שהוגשה באמצעות עוה"ד שחר בן מאיר, איציק אבירם, אופיר נאור ורנן גרשט בשנת 2015, נטען בין היתר שבזק פעלה לעכב את יישום רפורמת השוק הסיטונאי עד שנת 2015. בנוסף נטען שהיא פעלה לפגוע במתחרות שלה על מנת לשמר את כוחה בשוק - כפי שעולה מקביעות של משרד התקשורת ורשות התחרות.
נציין כי בנוסף לתביעה זו, הוגשה בשנת 2018 תביעה ייצוגית נוספת נגד בזק על 258 מיליון שקלים בגין התקופה שבה שימש שלמה פילבר כמנכ"ל משרד התקשורת (2015-2017). על פי ממצאי החקירה בתיק 4000, באותן שנים הנחה ראש הממשלה ושר התקשורת, בנימין נתניהו, את פילבר לסכל את רפורמת השוק הסיטונאי בתמורה לסיקור מלטף באתר "וואלה" שבבעלות בעל השליטה בבזק עד לאחרונה, איש העסקים שאול אלוביץ'.