בחירות 2019
תוצאות אמת: יתרון גדול לגוש הימין, דרמה סביב אחוז החסימה
מספירת 97% מהקלפיות עולה כי הליכוד וכחול לבן עם שוויון של 35 מנדטים. גוש הימין-חרדים מוביל ב-10 מנדטים. בינתיים בחוץ: הימין החדש של בנט ושקד, זהות וגשר. רע"ם-בל"ד מתנדנדת. מרצ, כולנו ואיחוד מפלגות הימין מעט מעל אחוז החסימה. החרדים התחזקו
97.3% מהקלפיות נספרו עד השעה 7:15 בבוקר (יום ד'), ותוצאות הביניים מצביעות על יתרון גדול לגוש הימין-חרדים - 65 מנדטים לעומת 55 של המרכז-שמאל והמפלגות הערביות. לפי מפת המנדטים הנוכחית, הליכוד וכחול לבן עם שוויון של 35 מנדטים.
שתי המפלגות החרדיות הגדילו את כוחן, לפחות לפי תוצאות הביניים - שמונה מנדטים לש"ס ושמונה ליהדות התורה. מפלגת העבודה התרסקה לשישה מנדטים, אל מול 24 של המחנה הציוני ב-2015. גם חד"ש-תע"ל של איימן עודה ואחמד טיבי עם שישה מנדטים. ישראל ביתנו, שבחלק מהסקרים האחרונים הייתה בסכנה לא לעבור את אחוז החסימה, שומרת על כוחה עם חמישה מנדטים, מספר זהה לאיחוד מפלגות הימין. מרצ וכולנו של משה כחלון עם ארבעה מנדטים. גם רע"מ-בל"ד, המתנדנדת על אחוז החסימה, עוברת לפי שעה עם ארבעה מנדטים.
הן איחוד מפלגות הימין (3.66%), הן מרצ (3.64%) והן כולנו (3.56%) לא נמצאות במרחק רב מאחוז החסימה, שעומד על 3.25%. מתחת לאחוז החסימה נמצאות הימין החדש (3.14%) של נפתלי בנט ואיילת שקד, שקיוו לקבל את תיקי הביטחון והמשפטים - ולפחות בינתיים נמצאים מחוץ לכנסת. כמה אלפי קולות חסרים להם, ולכן הביטוי "מחכים לקולות החיילים" - רלוונטי מתמיד עבורם. זהות של משה פייגלין (2.51%) רחוקה מהסף, ונמצאת כרגע מחוץ לכנסת. גשר של אורלי לוי אבקסיס (1.74%) לא צפויה לעבור את אחוז החסימה.
עד כה נספרו 4,074,276 קולות, אבל גם הבוקר התוצאות לא צפויות להתבהר. זאת, מכיוון שיש עדיין לספור את המעטפות הכפולות, מרביתן של החיילים, והמפלגות הקרובות לאחוז החסימה עשויות לחלוף מעליו או לרדת מתחתיו בעקבות ההצבעה בצה"ל. לפי הודעת ועדת הבחירות המרכזית, שיעור ההצבעה עמד על 67.9%.
הליכוד כבש את הדרום
בערים רבות כבר נספרו כל הקלפיות. הדרום הפך למעוז הליכוד - בשדרות 43% בחרו בליכוד, 10% בישראל ביתנו ובאיחוד מפלגות הימין, ורק 9% בכחול לבן. בדימונה 56% הצביעו מחל, לעומת 12% בלבד לכחול לבן. גם אופקים הלכה עם נתניהו - 36% בחרו ליכוד, 19% ש"ס, 16% יהדות התורה ורק 6% כחול לבן.
מספירת מרבית הקלפיות בבאר שבע עולה כי 43% הצביעו לליכוד לעומת 17% לכחול לבן. אלונה ברקת, בעלי הפועל באר שבע שהצטרפה לימין החדש, לא הצליחה לסחוף אחריה את מצביעי העיר - רק 4.6% בחרו בבנט, שקד וברקת. העיר הדרומית במדינה, אילת, נצבעה אף היא בצבעי הליכוד - 43% לנתניהו, 26% לגנץ. בראש העין, מגרשו הביתי של בני גנץ, ניצח הליכוד עם 35.8% לעומת 33.9% לכחול לבן. תמונת מראה בקיסריה, מגרשו הביתי של בנימין נתניהו: 52.6% לכחול לבן מול 24% לליכוד.
גם בגוש דן זכה הליכוד לתוצאות מרשימות. בבת ים השיגה מפלגת השלטון 38% (לעומת 21% לכחול לבן ו-12% לישראל ביתנו), בחולון הסמוכה זכו בליכוד לשיעור דומה (37% לעומת 29% לכחול לבן). עיר נוספת שהצביעה נתניהו היא טבריה - 49% בחרו ליכוד, 15% ש"ס ו-10% כחול לבן.
הליכוד ניצח גם בבירה ירושלים, שם זכה ל-24%, אחוז בודד יותר מיהדות התורה. ש"ס קיבלה 13% בירושלים, ואילו כחול לבן - 11%.
תל אביב של כחול לבן
מנגד, כחול לבן של גנץ ולפיד ניצחה בערים רבות במרכז, שבחלקן הספירה טרם הסתיימה. בין היתר מדובר בתל אביב (45% מהמצביעים בחרו בכחול לבן, 19% בליכוד, 9% במרצ ו-8% בעבודה), בגבעתיים ובכפר סבא. לפי התוצאות הסופיות מקריית אונו, 47% מתושביה בחרו בגנץ-לפיד, לעומת 22% בליכוד.
מספירת רוב הקלפיות בחיפה, כחול לבן זכתה בעיר שנחשבה לאדומה ל-32% מהקולות, לעומת 23% לליכוד. ומה עם העבודה? רק 5% בחרו בחיפה במפלגתו של אבי גבאי. בקריית ביאליק כחול לבן ניצחה בפער קטן (34.9% לעומת 34.5% לליכוד), בקריית מוצקין הסמוכה התוצאות היו דומות (34% לגנץ-לפיד, 33% לנתניהו).
ומה היו הנתונים ביישובים הקטנים? בקיבוץ אורטל ברמת הגולן קיבלה כחול לבן כמחצית מהקולות, לפני גשר של אורלי לוי-אבקסיס עם 12.5% מהקולות. בקיבוץ גברעם שבעוטף עזה בחרו 59.3% מהמצביעים בכחול לבן, 14.6% בעבודה ו-9.3% בליכוד. במשמר השרון, המושב שבו נולד ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, הצביעו יותר ממחצית מהתושבים לכחול לבן. העבודה, שבה תמך ברק, קיבלה 31.8% מהקולות.
68.1% מהמצביעים בגרופית הצביעו לחבר הקיבוץ משה (בוגי) יעלון - מספר 3 ברשימת כחול לבן. בחברון 69.5% מהקולות הגיעו לאיחוד מפלגות הימין. ביישוב הדרוזי מסעדה, שבצפון הגולן, בחרו 38% מהמצביעים בכחול לבן, 28.2% בליכוד, 11.2% בכולנו, 4.3% בש"ס ו-4.2% בישראל ביתנו.
כבר עם פרסום המדגמים שוחח נתניהו עם ראשי מפלגות לצורך כניסתן לקואליציה. יו"ר ש"ס אריה דרעי ויו"ר יהדות התורה יעקב ליצמן הודיעו רשמית כי ימליצו עליו, וגם יו"ר כולנו משה כחלון אמר דברים דומים. "זה הישג כביר, בלתי נתפס", אמר נתניהו בנאום הניצחון. "אהיה ראש הממשלה של כולם, של היהודים ושל הלא יהודים", הבטיח.
שעה לפניו נאם יו"ר כחול לבן, בני גנץ. "זהו יום היסטורי, אנחנו המנצחים", אמר לפני עדכון המדגמים, שניבאו בתחילה הובלה למפלגה בראשותו. "אנחנו מבקשים להודות לבנימין נתניהו על שירותו למען המדינה, ובדיוק כפי שהוא אמר - המפלגה הגדולה היא זו שצריכה לקבל את המנדט מהנשיא ולהקים את הממשלה".