$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

מכה נוספת לירוחם: מפעל אמיליה קוסמטיקס בדרך לסגירה; 240 העובדים בסכנת פיטורים

ל"כלכליסט" נודע כי העובדים התבשרו ע"י ההנהלה על כניסה למו"מ על תנאי הפיצויים והפרישה שלהם, לאור סגירת המפעל בתוך שלושה חודשים. עם זאת, בקרב העובדים יש הטוענים כי מדובר באמצעי לחץ מצד ההנהלה, לאחר שהמו"מ לחתימה על הסכם קיבוצי, נקלע למבוי סתום. איום הסגירה מתווסף לחשש לעתידו של מפעל פניציה הפועל בעיר בעקבות חרם של העדה החרדית

נווית זומר 11:3502.05.19

מכה נוספת לירוחם, מפעל אמיליה קוסמטיקס (לשעבר קרליין) בדרך לסגירה ו-240 עובדיו בסכנת פיטורים. מדובר במפעל ותיק, הפועל בעיר מזה 38 שנה ובין מותגיו המפורסמים היה סבון נקה. איום הסגירה על אמיליה, מתווסף לחשש לעתידו של מפעל פיניציה לייצור בקבוקי זכוכית הפועל גם הוא עשרות שנים בעיר, זאת בעקבות חרם של העדה החרדית על מוצריו מחשש לחילול שבת.

 

 

 

ל"כלכליסט" נודע כי עובדי אמיליה קוסמטיקס, התבשרו בתחילת השבוע על ידי ההנהלה ונציגי הבעלים, על כניסה למו"מ על תנאי הפיצויים והפרישה שלהם, לאור סגירת המפעל הצפויה תוך שלושה חודשים. עוד נודע כי נקבעה ליום ראשון הקרוב פגישה בנוכחות נציגי הבעלים, נציגי העובדים וההסתדרות הלאומית להתחלת מו"מ על תנאי הפרישה, יש לציין כי דירקטוריון חברת האם אמיליה פיתוח הנסחרת בבורסה בת"א, עדיין לא קיבל החלטת סגירה והוא צפוי לדון בה תוך שבועיים.

 

מפעל אמיליה קוסמטיקס בירוחם מפעל אמיליה קוסמטיקס בירוחם צילום: הרצל יוסף

 

בקרב העובדים יש הטוענים כי ההנהלה משתמשת באיומי הסגירה כאמצעי לחץ על העובדים המצויים מולה בסכסוך, לאחר שהמו"מ לחתימה על הסכם קיבוצי, נקלע למבוי סתום. מקורבים לחברה מסרו כי הסיבה להתחלת מו"מ על תנאי פרישה, עוד בטרם קיבל הדירקטוריון החלטה בנושא, נועדה למנוע מהומות נוסח אלו המתחוללות במפעל חרסה, לאחר שעובדיו טענו כי הופתעו מהודעת הסגירה, ומנהלים כעת קרב מתוקשר מול הבעלים על תנאי פרישתם.

 

מפעל אמיליה קוסמטיקס, מצוי בבעלות קבוצת אמיליה פיתוח ונשלטת על ידי איש העסקים עודד פלר. המפעל הוותיק נרכש על ידי פלר בשנת 2009 תמורת 121.5 מיליון שקל מידי חברת התרופות פריגו, שרכשה אז את אגיס חברת האם של קרליין, ולא היתה מעוניינת בפעילות בתחום הטואלטיקה וקוסמטיקה. זמן קצר לאחר רכישת קרליין, מכר פלר את פעילות המותג קרליין שעסק בעיקר באיפור, לחברת סנו תמורת 85 מיליון שקל ומאז התמקד המפעל בייצור מותגים פרטיים ליצרנים מקומיים כמו סנו, רמי לוי, ובחו"ל וולמארט ורשתות קמעונאיות אחרות. למרות שמכירות המפעל הסתכמו ב-200 מיליון שקל לטענת הבעלים המפעל הוותיק מיושן ומפסיד וכדי להפכו ליעיל ובעל כושר תחרות יש להשקיע במפעל עשרות מיליוני שקלים.

 

מדובר במפעל לואו טק, מהסוג שהממשלה עודדה הקמתם בעיירות פיתוח, במטרה לייצר מקומות עבודה לידיים עובדות. השבוע אמרה טל אוחנה ראשת מועצת ירוחם החדשה כי המשימה שלה לשחרר את התלות של ירוחם במפעלים המיועדים לשואבי מים וחוטבי עצים בשכר מינימום, לטובת מפעלים מתוחכמים. דוברו של פלר אמר לכלכליסט בתגובה, כי המפעל סובל מהפסדים תקופה ארוכה, לדבריו ייצור המותג הפרטי הצטמצם משום שהחברות המקומיות החליפו חלק מהייצור המקומי ביבוא, הורדת המכסים פגעה קשות במפעל, בנוסף כושר התחרות שלו בחו"ל נפגע עקב עלויות הייצור הגבוהות - בעיקר מחיר המים רכיב משמעותי בענף הטואלטיקה, שמפו, סבונים נוזלים וכו'. לדבריו הקש ששבר כעת את גב הגמל זו הקשחה נוספת ברגולציה של משרד הבריאות.

 

חברת אמיליה פיתוח דיווחה היום לבורסה: "בהמשך לכתבות שפורסמו בכלי התקשורת, החברה מבקשת לעדכן כי אמיליה קוסמטיקס בע״מ (להלן: "קוסמטיקס"), חברה בת בבעלות מלאה של החברה, בוחנת אפשרות של סגירת אתר קוסמטיקס בירוחם וסיום פעילותו, אולם נכון למועד הדוח טרם התקבלו החלטות בדירקטוריון קוסמטיקס ובדירקטוריון החברה בדבר סגירת האתר בירוחם. יודגש כי הבחינה היא אך ורק ביחס לאתר קוסמטיקס בירוחם, ואינה מתייחסת ליתר אתרי הייצור של קוסמטיקס ויתר אתרי החברה". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x