ללא שיפור: הגירעון הממשלתי עמד במאי על 3.8% מהתמ"ג
הגירעון ממשיך להיות גבוה, ועמד במאי על 3.8% מהתמ"ג כמו באפריל שקדם לו. הגירעון עומד כעת על 51 מיליארד שקל, והוא גבוה אף יותר מהתחזיות הקודרות של האוצר שעמדו על 3.6% מהתמ"ג
הגירעון הממשלתי בחודש מאי עמד על 3.8% מהתמ"ג - זהו החודש השני ברציפות, כך מדווח היום (ד') משרד האוצר. בסך הכל, מסתכם הגירעון ב-51 מיליארד שקל.
- מהדולר ועד הגירעון: איך הבחירות החוזרות ישפיעו על הכיס שלנו?
- גם קרן המטבע מזהירה: "אם לא יינקטו צעדים - הגירעון הממשלתי צפוי לעלות בשנים הקרובות"
- הגירעון ממשיך לטפס, אך האג"ח הממשלתיות נהנות בינתיים מחסינות
לפי חוק התקציב, נקבע יעד הגירעון (תקרת הגירעון) על 2.9% מהתמ''ג שהם כ-40 מיליארד שקל - כך שישנה חריגה כעת של כ-12 מיליארד שקל מעבר לתקרה שנקבעה.
כמו כן, תחזית האוצר המעודכנת ל-2019 מתייחסת לגירעון של 3.6% מהתמ"ג, כך שהגירעון בפועל הוא גבוה יותר מהתחזיות הקודרות של פקידי האוצר עצמם. אלא שזה לא הכל - הנתון שצריך להדאיג את פקידי האוצר הוא התפתחות של משקל ההוצאות וההכנסות ממסים כאחוז מהתמ"ג.
לפי נתוני האוצר, ההוצאה הממשלתית זינקה כבר ליותר מ-29% מהתמ"ג (כ-27% ברוב שנת 2017-2016) כאשר ההכנסות המדינה ממסים כאחוז מהתמ"ג צנחו לרמה של כמעט 25% מהתמ"ג (בסוף 2017 היו קרובות ל-27% מהתמ"ג אחרי שהתקבלו ברשות המסים תקבולים מאקזיטים ומסי דיבידנדים). כלומר, יש כעת פער של כ-4% תמ"ג בין הוצאות להכנסות וזה בדיוק תחזית הגירעון של רוב הכלכלנים בארץ.