$
בארץ

ראש עיריית אילת מחזיר את תעודת החבר בליכוד: "בסגירת שדה דב, הממשלה הפקירה אותנו"

משתתפי מסיבת עיתונאים נגד סגירת שדה דב קראו לנתניהו לעצור את המהלך שצפוי ב-1 ביולי. חולדאי: "סגירת השדה ללא חלופה מתאימה היא "מצעד האיוולת"; מנהל ביה"ח יוספטל: "המדינה מפקירה אותנו"

דני שדה 15:1611.06.19

ראש עיריית אילת, מאיר יצחק הלוי, הודיע הבוקר (ג') כי הוא מחזיר את תעודת החבר במרכז הליכוד וקרא לממשלה להתעשת לפני שהעיר תקרוס בשל סגירתו של שדה דב ב-1 ביולי.

 

 

 

במסיבת עיתונאים בהשתתפותו ובהשתתפות ראש עיריית תל אביב רון חולדאי, קראו השניים לעצור את התוכנית לסגירת השדה ולאפשר בחינה של חלופות אחרות. זאת משום שבלאו הכי יעברו עוד שנים רבות עד שתאושר תוכנית הבנייה בגוש הגדול ועד שיתחיל אכלוס. במלים אחרות: לפחות עשר שנים.

 

חולדאי אמר כי סגירת שדה דב ללא מציאת חלופה מתאימה היא בבחינת "מצעד האיוולת". "כראש עיריית תל אביב-יפו הייתי צריך, אולי, לתמוך בסגירתו של השדה. אבל בפועל אני אזרח מדינת ישראל ומדובר כאן בתוכנית שמתעלמת מכך ששדה דב הוא החוט שמקשר את מרכז הארץ לדרומה ולמעשה מדובר 'בכביש המהיר' ביותר בין המרכז לדרום", אמר חודלאי.

 

לדבריו, "יש פתרונות חלופיים לסגירת שדה דב. זה שדה שמשרת מליוני אנשים בשנה. נמל בן גוריון אינו יכול לקלוט את התנועה שתוסט משדה דב משום שעבר עכשיו הוא שדה תעופה פקוק ועמוס. עבור מה מבקשים לוותר על השדה? אפשר לחשוב שהדירות שייבנו פה יפתרו את המחסור בדירות בישראל.

 

 

מסיבת עיתונאים נגד סגירת שדה דב מסיבת עיתונאים נגד סגירת שדה דב צילום : דני שדה

 

"עיריית ת"א-יפו מציעה חלופה הגיונית וטובה שגם מאפשרת לפצות את בעלי הקרקע באמצעות ארגון מחדש של השדה לשטח מצומצם יותר, כמו שדה התעופה שנמצא במרכז לונדון, אבל בשל אינטרס צר, המדינה חושבת שנתב"ג ישמש חלופה. נתב"ג פועל בשיא הקיבולת. כל גורמי המקצוע במדינת ישראל אומרים ששדה תעופה טוב הוא תשתית חיונית במדינת ישראל, חסרים עוד 250 מיליארד שקל לתשתיות ויש פה תשתית לאומית שניתן לשקם אותה. אנחנו נמצאים בדקה ה-90, בתקופת בחירות. מה שנשאר לנו זה לקרוא לראש הממשלה שיחליט לעצור לחשיבה מחדש ולראות איך אפשר לדחות את רוע הגזירה עד שנמצא פתרונות אחרים", אמר חולדאי.

 

"נתניהו, עצור את הגרזן שמונפת מעל העיר"

 

הלוי לא הסתיר את כעסו מההחלטה על סגירת השדה ולכן הוא אמר כי החליט להכין נאום כתוב שבו אמר כי החליט להחזיר את תעודת חבר מרכז הליכוד והוא מאמין שרבים מתושבי העיר (בה קיבל הליכוד 45%), יעשו כמוהו. "אני מנהל את המאבק כבר מעל 4 שנים. זה אירוע מאד חשוב עבורי ועבור תושבי אילת", אמר. "אני קורא בקריאת מצוקה לראש הממשלה לעצור את הגרזן שמונפת מעל העיר. הגרזן הזו תחסל את העיר אילת. זהו מהלך אווילי ויותר מכך – חסר אחריות שמביא ממשלה לבגוד באזרחיה.

 

 

שדה דב שדה דב צילום: עמית שעל

 

"שדה דב משמש כ'מנחת מהיר' ויש פה טעות אסטרטגית חמורה ביותר בהחלטה לסגור אותו. ישראל מתפרקת מנכסיה. היא סגרה את שדה עטרות, את שדה מחניים, את שדה התעופה בקריית שמונה וגם החליטה על סגירתו של השדה בהרצליה ועכשיו סוגרים את גם את שדה דב. בכל העולם בונים נמלי תעופה ורק בישראל סוגרים," אמר.

 

ראש עיריית אילת הוסיף כי יחזיר את תעודת חבר מרכז הליכוד משום שמבחינתו תם ונשלם הפרק שלו בתנועה הזו. "אני מניח שהאמירה הזו שלי תשפיע על תושבי אילת וגם על אזרחים רבים במדינה", אמר.

 

"מעולם לא היתה ממשלה כזו אטומה"

 

במסיבת העיתונאים השתתפו גם מלונאים. נשיא התאחדות המלונות, אמיר חייק, אמר כי סגירת שדה דב היא הפרת אמונים מצד הממשלה כלפי אזרחיה. "מעולם לא היתה ממשלה כזו אטומה. אני לא מבין בתעופה ואני לא מבין את התנהלות הממשלה. בכל העולם פותחים שדות תעופה חדשים ופה סוגרים שדות תעופה. יש פה התנהלות מטורללת", אמר חייק.

 

יו"ר רשת מלונות פתאל, דוד פתאל, הצטרף לקריאתו של חולדאי ואמר כי לכולם ברורה ההשלכה של סגירת שדה דב. "מדובר בנזק עצום לתיירות לאילת. בעיר הדרומית לא בנו מלונות כבר 20 שנה וסגירת שדה התעופה תחזיר אותנו לאחור, תגרום לנזקים כבדים ולפטורי עובדים".

 

ליאור רביב, מנכ"ל רשת מלונות ישרוטל, שלה 8 מלונות באילת, לא ידע להעריך את הנזק הכספי שייגרם בשל סגירת השדה וירידה גדולה במספר הנופשים שיגיעו לאילת. אבל באותה נשימה אמר כי הרשת התכוונה להקים בעיר 2 בתי מלון חדשים ועתה היא שוקלת אם הדבר יהיה כדאי.

 

אבי חורמרו, מנכ"ל קבוצת האחים נקש, שהיא גם הבעלים של נמל אילת ושל מלונות בעיר הדרומית אמר כי "אם יסגרו את שדה דב חלילה, הממשלה צריכה לקחת אחריות על הפקרה של 50 אלף תושבי אילת וסביבתה. בענף התיירות בעיר השקיעו מיליארדי דולרים וכל העיר מושתתת על תיירות", אמר.

 

מנהל יוספטל: "המדינה מפקירה אותנו"

 

מנהל בית החולים יוספטל באילת, ד"ר אלדר ברקוביץ, הציג תסריט בלהות בתחום הבריאות אם  שדה דב ייסגר ב-1 ביולי: קריסה של מערכת הרפואה באילת, הן בבית החולים סורוקה שבבאר שבע והן ב-4 המרפאות שבעיר.

ביה"ח יוספטל באילת ביה"ח יוספטל באילת צילום: ג'ו קוט

 

לדבריו, מדי יום טסים בקו שבין שדה דב לאילת כ-90 איש לצרכי בריאות. "זה נחלק לשלוש קבוצות. האחת היא הקבוצה של רופאים ואנשי מקצוע בתחום הרפואה שמגיעים באופן סדיר כדי לתת סיוע ותגבור לבית החולים ולמרפאות. רובם המכריע מגיע דרך שדה דב. זו טיסה שמרגע שאתה מגיע לשדה ועד שאתה מגיע למרפאה אורכת כשעתיים, לכיוון. כלומר אדם שמגיע ל-8 שעות עבודה משקיע עוד כ-4 שעות בדרכים. זה לא קל, אבל האנשים האלה נותנים את הנשמה שלהם פה. זו הציונות האמיתית.

 

"הקבוצה השנייה היא מטופלים שיוצאים לטיפולים במרכז הארץ, טיפולים שאי אפשר לבצע באילת. אלה אנשים חולים ש'מבלים' ארבע שעות בדרכים כדי להגיע ולקבל טיפול. חלקם נעזרים בעובד סיעודי. כמה מהם כבר אמרו שהם פשוט יוותרו על הטיפול.

 

"הקבוצה השלישית הם עובדי מערכת הבריאות שיוצאים להשתלמויות, ללמד, ללמוד ולהשכיל. המשמעות של סגירת שדה דב היא שנותרה לנו, באין ברירה, חלופת נתב"ג. אלא שהזמן להגיע מהמרכז לאילת דרך נתב"ג ורמון יוכפל. כלומר, אנשים שמגיעים לפה לתת עבודה של 8 שעות יצטרכו להיות עוד 8 שעות בדרכים ויש מעט מאוד אנשים שיכולים לעשות זאת", אמר הלוי.

 

לדבריו, רופאים ואנשי רפואה כבר הודיעו לו, בכתב ובעל פה, כי הם מצאו חלופה באזור המרכז ולא יגיעו לאילת לאחר סגירת השדה בתל אביב. "יש היום במרכז דרישה לרופאים ואנשי מקצוע ואנשים מוצאים חלופות במקום לטלטל את עצמם. יש רופאים שכבר בחודש אפריל הודיעו לנו שהם לא יגיעו החל מתחילת יולי. יש כאלה שאמרו שהם עוד מתלבטים. ואני מעריך שיהיו גם כאלה שפשוט יתנו לנו הודעה מהרגע להרגע, לאחר שינסו את החלופה של נתב"ג", סיכם ברקוביץ. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x