$
בארץ

ועדת הכספים דנה במסלול עוקף למתן אישור לשימוש בקנאביס רפואי על ידי רופא בקופת החולים

בעקבות העומס הרב על יחידת הקנאביס הרפואי במשרד הבריאות, מציע המשרד מסלול המאפשר לקבל אישור זמני לשימוש בקנאביס רפואי למספר חודשים, על ידי רופא באחת מקופות החולים. עבור הביקור אצל הרופא יישלמו המטופלים אגרה בסך 278 שקל

חזי שטרנליכט 14:3110.07.19

ועדת הכספים של הכנסת, בראשות היו"ר ח"כ משה גפני, דחתה בדיון שנערך היום (ד') את מועד ההצבעה על שינוי תוכניות הגבייה עבור הנפקת רישיון לשימוש בקנאביס רפואי. בדיון הועלתה הצעת משרד הבריאות לגביית 278 שקל עבור ביקור אצל רופא לצורך קבלת אישור לשימוש בקנאביס רפואי.

 

ההצעה לתשלום בקופ"ח עבור אישור לשימוש בקנאביס, נובעת מהעומס הרב שנוצר על יחידת הקנאביס הרפואי במשרד הבריאות; כיום נדרשים המטופלים לפנות לרופאים בשוק הפרטי, לקבל מהם המלצה ולקבוע תור מול היחידה. במצב החדש יצורפו ארבע קופות חולים, עם מאות רופאים המוכשרים לכך, והמטופלים יוכלו לקבל אישור למספר חודשים.

  

חממות קנאביס רפואי חממות קנאביס רפואי

 

סגן שר הבריאות יעקב ליצמן פתח את הדיון והסביר כי "הורדנו את המחיר, זה יעלה בערך 500 שקל לשנה, ובמקרים של ילדים, אוטיסטים וחולים אונקלוגים זה יעלה הרבה פחות. אנחנו מקווים לבצע בקרוב רפורמה בה כל רופא שלא עובד במקצוע שלו, יוכל לתת אישור לקנאביס בכדי להוריד עומס. הוספנו המון פקידות במשרד בעקבות העומס על מתן האישורים לקנאביס".

 

מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב ציין כי "לפי תוכנית הגבייה של קופות החולים אנחנו מבקשים להוסיף פריט גבייה ב-4 קופות החולים. פריט בגובה של 278 שקלים עבור הוספת 'ביקור למען צריכה ושימוש בקנאביס'. היה לחץ מאוד גדול על המערכת. למעלה מ-10 אלף איש נוספים כל שנה למשתמשי הקנאביס, זה נמצא בצמיחה אדירה וצריך שיהיו רופאים שיתפעלו את העניין".

 

לדברי בר סימן טוב, טרם הרפורמה היו 30 רופאים שעסקו במתן אישורים. "יצרנו הכשרות בהן הוכשרו עוד 160 רופאים. בקרוב יוכשרו עוד 80 רופאים נוספים. אחרי שהכשרנו אותם הם לא יכולים לעבוד בקופ"ח, כי זה גורם להפסדים. דיברנו עם הקופות וההבנה היתה שצריכים להוסיף פריט גבייה חדש: ביקור מיוחד אצל רופא שנותן רישיון לקנאביס. עבורו ישלם המטופל 278 שקלים".

 

לפי בר סימן טוב, כיום הולכים המטופלים לרופא פרטי שיכול להמליץ על השימוש, ומשלמים כמה שהרופאים לוקחים - חלקם 1,000 שקל, חלקם 2,000 שקל; אז הם פונים ליחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות. האישור החדש אמור להינתן בפעם ראשונה לתקופה שבין 3 ל-6 חודשים, ומהפעם השנייה ואילך לבין 6 ל-12 חודשים.

 

חלק מהחברים בוועדה דרשו לקבוע כי גביית התשלום עבור בקשת רישיון לשימוש עצמי בקנאביס, במסגרת רפורמת משרד הבריאות, לא תחול בכל פעם בה נדרש חולה לחדש את רישיונו. ח"כ עידן רול (כחול לבן) אמר: "אני שמח שיש התקדמות. אנחנו עדים לתהליך הזה. פעם חשבו שזה כמו לקחת סמים מסוכנים - שעושים ג'סטה לחולים. אבל כיום יש יכולות מוכחות. זה צורך קיומי עבור המון חולים. בעניין הנושא הכספי, אני מבין שהאישור יעלה 278 שקלים. מן הראוי שכשיגיע החולה וירצה לחדש את הרישיון – שלא יגבו כסף".

 

ח"כ אורית פרקש הכהן אמרה כי היא איננה מבינה "מדוע הרופא ייתן את המרשם ל-3 או 6 חודשים. המטופל ימצא עצמו נדרש לשלם דמי מינוי לקבל תרופה מהמדינה. בואו לא נעשה כסף על הגב של האנשים המוחלשים ביותר בחברה, אלה לא חולים קלים, מדובר בחולים נפשיים, במחלות קרוהן וסרטן".

 

ח"כ אבי ניסנקורן הוסיף: "לא מעניין אותי כמה זה עולה בשוק הפרטי. ברגע שזה עבר למגזר הציבורי - זה שירות ציבורי. אחרי חצי שנה אתה מגיע לאותו רופא באותו עניין".

 

בסיום הדיון קבע גפני, בהסכמה עם סגן שר הבריאות וחברי הוועדה, כי הצדדים ידברו על מנת להגיע לנוסחה שתקל על החולים, וזו תובא להצבעה בשבוע הבא. ח"כ גפני ציין כי "עד היום לא טיפלו בעניין הזה. כל אחד מאיתנו יודע שהיו בעיות - שצריכות להגיע לפתרון. אני לא חושב שהפתרון הוא דרמטי כזה שהכל ייפתר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x