$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

הדחת אמי פלמור: ללא ידיעתו ואישורו של נציב שירות המדינה

שר המשפטים אמיר אוחנה פנה לפרופ' דניאל הרשקוביץ בעניין הדחתה של מנכ"לית משרדו רק אתמול בלילה - והאחרון הספיק רק להעביר את בקשתו לבחינת הצוותים המשפטיים. גורם בנציבות: "הנציב שמע על הדחת פלמור מהתקשורת"

אדריאן פילוט 15:4623.07.19

שר המשפטים בממשלת המעבר אמיר אוחנה, הדיח את מנכ"לית המשרד אמי פלמור, ללא אישור של נציב שירות המדינה דניאל הרשקוביץ כפי שנדרש בחוק - כך נודע לכלכליסט. עוד נודע, כי רק אתמול (ב') בערב פנה אוחנה לנציב וביקש לבחון את הדחתה של פלמור.

  

נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ. שמע מהתקשורת נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ. שמע מהתקשורת צילום: אבי אוחיון, לע"מ

 

בחוק מפורטים נהלים ברורים מאוד לגבי גיוס והדחת מנכ"לים בעיצומה של תקופת בחירות ובממשלות מעבר. "הנציב הרשקוביץ שמע על הדחת פלמור באמצעות התקשורת לפני שעה קלה. הדבר נעשה ללא אישורו שכן רק היום הוא העביר את הבקשה לצוותים המשפטיים שאמורים לטפל בה", מסר גורם בכיר בנציבות.

 

נציין כי אמי פלמור נחשבת לפקידה ממשלתית א-פוליטית, מקצועית ומוערכת בשירות המדינה. פלמור מונתה על ידי שרת המשפטים לשעבר ציפי לבני, ושרת המשפטים הקודמת, איילת שקד - לה השקפת עולם משפטית שונה בתכלית מזו של לבני - בחרה להשאירה בתפקיד. את רוב זמן כהונתה בתפקיד - חמש וחצי שנים - העבירה פלמור תחת השרה שקד.

 

אמיר אוחנה ואמי פלמור אמיר אוחנה ואמי פלמור צילום: אלכס קולומויסקי, אוראל כהן

 

בסוף דצמבר 2018, על רקע פיזורה של הכנסת הקודמת, פרסם הרשקוביץ הנחיות מפורשות לגבי אופן התנהלות השרים בעת "תקופת בחירות". "בתקופה זו חלים הסייגים והמגבלות על מינויים בתקופת בחירות, בהתאם להנחיית היועץ המשפטי לממשלה מס' 1501.1 ואשר נוגעת להליכי: מינויים באמצעות מכרז; מינויים למשרות בכירות באמצעות ועדות לאיתור מועמדים; מינוי מנכ"לים; נושאי משרות אמון בלשכות שרים ומנכ"לים; ועוד" כתב הרשקוביץ, והוסיף כי "על כל הגורמים המטפלים לנהוג כפי המתחייב מהנחיות היועץ המשפטי לממשלה ולקבל את האישורים הנדרשים כפי מידת הצורך".

 

באותו מכתב ביקש הרשקוביץ להדגיש כי "נציבות שירות המדינה תקפיד על קיום הנחיות אלו ולא תאפשר מינויים של קבע לתפקידים בכירים בשירות המדינה עד לאחר הבחירות וכינון ממשלה חדשה, למעט מינויים מקצועיים על בסיס הקבוע בהנחיית היועץ המשפטי לממשלה כאמור".

 

"הגם שהכל מצווים, כמובן, להקפיד על אמות המידה הראויות באשר למינויים בשירות המדינה, בחברות ממשלתיות ובתאגידים ציבוריים כל ימות השנה, למינויים בתקופת בחירות נודעת רגישות מיוחדת", כותב היועץ המשפטי לממשלה בהנחיית 'מינויים בתקופת הבחירות', שחודשה על ידי מנדלבליט החודש (יולי 2019) בפעם השביעית.

 

היועמ"ש אביחי מנדלבליט הסביר כי "ביסוד המגבלות על מינויים בתקופת בחירות עומד שיקול כפול: ראשית, הממשלה אינה פועלת עוד מכוח אמון הכנסת אלא מכוח עקרון הרציפות עד לכינון ממשלה חדשה; ושנית, קיומו של חשש מוגבר לכריכת שיקולים מפלגתיים ואישיים בהליכי מינוי ערב בחירות, ובכלל זאת חשש מוגבר לניגוד עניינים במינוי ולהעדפת אינטרסים מפלגתיים על פני האינטרס הציבורי. שיקול רלוונטי נוסף לעניין זה נוגע לחשש מפני יצירת עובדות מוגמרות אשר עלולות להעמיד את הממשלה העתידה להיבחר בפני מצב בלתי-הפיך". לפיכך, הדחתה של פלמור מפרה את כל היסודות עליהם נשענת ההנחיה לאי ביצוע שינויים פרסונליים בתקופת בחירות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x