מייסד תיקון עולם יצטרך לרדת לאחזקות של 5% כדי שהחברה תוכל לגדל קנאביס
ביהמ"ש המחוזי דחה עתירה של החברה נגד משרד הבריאות שאסר על החברה לגדל קנאביס אלא אם המייסד, צחי כהן, שמחזיק ב-70% מהחברה, לא יהיה עוד בעל עניין. הסיבה: מידע שהגיעה ליחידה לקנאביס רפואי מהמשטרה
צחי כהן, מייסד מגדלת הקנאביס הוותיקה תיקון עולם, והמחזיק ב-70% ממניותיה, לא יוכל להמשיך ולשמש בה כבעל עניין, אם החברה רוצה להמשיך ולפעול בישראל. כך פסק היום (א') שופט בית המשפט המחוזי בירושלים אלי אברבנאל.
- עצומת המטופלים בקנאביס רפואי: החזירו אותנו לתיקון עולם
- תיקון עולם החלה להחתים מטופלים כי יודעו שחלק ממוצריה עלולים להכיל שאריות חומרי הדברה וחיידקים
- תיקון עולם חוזרת לשווק תפרחות קנאביס - מצפה לשובם של 8,000 לקוחות
תיקון עולם עתרה לבית המשפט בחודש מרץ השנה נגד משרד הבריאות, על אי קבלת רישיון לגידול קנאביס רפואי. אחת מהסיבות שניתנו על ידי המשרד לתיקון עולם היתה, כי לא יוכלו לאשר הבקשה לרישיון "לנוכח המלצה שלילית של משטרת ישראל בגין קיומו של מידע הפוסל את אפשרות מתן הרישיון שהתקבלה ביחס לה"ה יצחק (צחי) כהן. על פי המידע שנמסר ליחידה לקנאביס רפואי ממשטרת ישראל, נמצא כי קיימת מניעה ממשית לעיסוקו של הנ"ל בתחום הקנאביס".
במהלך הדיונים בעתירה הציעה החברה כי מניותיו של כהן יועברו לנאמנות עיוורת ולא תהיה לו כל נגיעה לניהול ושליטה בחברה, אך תישמר זכותו לקבלת רווחים מפעילותה. המשא ומתן בין משרד הבריאות לבין החברה בעניין מתווה זה לא צלח, ובעקבות כך ביקשה תיקון עולם מבית המשפט כי יקבע כי המתווה עליו היתה נכונה להתפשר במסגרת נאמנות עיוורת למניותיו של כהן הוא פיתרון מידתי ונכון וכי דחייתו על ידי משרד הבריאות אינה סבירה.
אלא שבית המשפט דחה את עתירת תיקון עולם וקבע בהתאם לעמדת משרד הבריאות תוך ציון, כי יש לבחון אם במתן הרישיון הניתן לחברה יש "כדי לסכן את שלום הציבור וביטחונו". בנוסף, נקבע כי תיקון עולם תשלם 15 אלף שקל הוצאות למשרד הבריאות.
משמעות פסק הדין היא הוצאת צחי כהן מהחברה כבעל עניין, כלומר הפחתת שיעור אחזקותיו בחברה למתחת ל-5%, או מציאת דרך אחרת במסגרתה החברה תמשיך לפעול בישראל ללא אחזקתו בה כבעל עניין. אפשרות אחרת היא שהחברה לא תפעל יותר בתחום הגידול החקלאי של קנאביס רפואי בישראל.
תגובת תיקון עולם: "קיבלנו את פסק הדין, אנו לומדים אותו ושוקלים את צעדינו, לרבות ערעור לבית המשפט העליון. החברה תמשיך לספק למטופליה את מוצריה, כל עוד משרד הבריאות יתיר זאת. חברת תיקון עולם תמשיך להאבק כדי להמשיך את פעילותה בארץ שהביאה מזור לעשרות אלפי חולים במשך למעלה מעשור ואשר במעשיה, הצמיחה ענף חקלאי ותעשייתי שלם בישראל".