הממשל האמריקאי "יפקח מקרוב" על עסקת פיג'ו פיאט
הבעיה העיקרית הניצבת בפני האיחוד בין PSA, החברה האם של פיג'ו וסיטרואן, לבין FCA, החברה האם של קרייזלר, היא מעורבותם של משקיעים סינים ב-PSA; באופן תמוה, קולו של דונלד טראמפ טרם נשמע בנושא - על אף שנשיא ארה"ב נוהג להתבטא באופן נחרץ ובוטה בכל הקשור לתעשיית הרכב האמריקאית
הבית הלבן צפוי "לפקח מקרוב" אחר התנהלות עסקת האיחוד בין PSA, החברה האם של פיג'ו וסיטרואן, לבין FCA, החברה האם של קרייזלר, ג'יפ ופיאט; כך מסר לתקשורת האמריקאית לארי קודלו, יועץ כלכלי לבית הלבן.
- פיג'ו תביא את הקידמה, פיאט תתרום את הגישה לארה"ב
- מבחני בטיחות חדשים: ציון מלא לב.מ.וו, ציון חלקי בלבד לג'יפ ולפיג'ו
- פיאט קרייזלר ופיג'ו מתמזגות - לחברת הרכב הרביעית בגודלה בעולם
קודלו הבהיר כי "כמובן שנפקח מקרוב על עסקת האיחוד, ואיננו חוששים מעשיית עסקים עם חברות בינלאומיות". על פי פרסומים בתקשורת העולמית צפויות צמד החברות לחשוף מזכר הבנות ראשון בעוד כחודש, שיהווה בפועל את הבסיס ליצירת יצרנית הרכב הרביעית בגודלה בעולם.
עם זאת, דווקא קולו של דונלד טראמפ טרם נשמע בנושא - עובדה תמוהה לנוכח נטייתו של הנשיא האמריקאי להתבטא באופן נחרץ ובוטה בכל הקשור לתעשיית הרכב האמריקאית, ש-FCA כוללת לא פחות משלושה ממותגיה הדומיננטיים: ג'יפ, דודג' וקרייזלר.
הבעיה העיקרית הניצבת בפני האיחוד היא מעורבותם של משקיעים סינים ב-PSA, החברה האם של פיג'ו וסיטרואן; כיום מחזיקה יצרנית הרכב הסינית דונגפנג ב-12.2% ממניות PSA, ואילו FCA עצמה מחזיקה במניות של GAC הסינית, במסגרת שיתוף פעולה בין היצרניות.