$
בארץ

נגיף הקורונה: משרד החוץ עדכן את אזהרת המסע, הומלץ לישראלים לעזוב

יום לאחר ששר הבריאות ליצמן אסר על כניסת טיסות מסין לישראל עד להודעה חדשה, ממליץ משרד החוץ להימנע מנסיעה למדינה שמנסה לעצור את התפשטות נגיף הקורונה. במקביל, עשרות ישראלים נקראו לעזוב בהקדם

ynet 14:5331.01.20
הניסיון למנוע את התפשטות המגפה לשטח ישראל: משרד החוץ עדכן בצהריים (יום ו') כי בעקבות דיון בין המטה בירושלים לנציגויות בסין בנוגע להתפשטות נגיף הקורונה, הוחלט לעדכן את אזהרת המסע למדינה האסייתית. לפי העדכון, משרד החוץ ממליץ לאזרחי ישראל לא לנסוע בעת הזו לסין, ואזרחי המדינה שנמצאים כעת בסין ישקלו אם לעזוב את המדינה בהקדם.

 

 

 

העדכון מתכתב עם הודעת שר הבריאות יעקב ליצמן אתמול, שאסר על כניסת טיסות מסין לישראל עד הודעה חדשה. במקביל להודעת האיסור, התאפשר לשתי טיסות שיצאו מסין (אל על וחברה מקומית) לעזוב אמש את סין ועליהן נוסעים ישראלים בדרכן לארץ.

 

 צילום: גטי אימג'ס

 

היום נמסר כי בהמלצת משרד הבריאות, רשות האוכלוסין וההגירה תבצע סגירה מלאה של מעברים יבשתיים, בדגש על מעבר אלנבי, וכן של מעברים ימיים לבני אדם שאינם אזרחי או תושבי ישראל ששהו בסין ב-14 הימים טרם הגעתם למעבר הגבול. הם לא יורשו להיכנס לשטח ישראל ויתבקשו לחזור למדינה שממנה הגיעו.

 

במשרד החוץ ציינו כי לפי ההערכות, בסין שוהים כעת עשרות ישראלים. עוד מעריכים כי חלקם או אפילו רובם צפויים לעזוב במהלך היום את סין. הנציגויות פנו ברשתות החברתיות ובדרכים נוספות כדי לבדוק אם יש ישראלים נוספים שזקוקים לסיוע - והמענה היה נמוך מאוד.

 

עוד הובהר כי על אף ביטול הטיסות הישירות בין סין לישראל, עדיין קיימת אפשרות לעזוב את סין דרך אירופה או יעדים מסוימים באסיה ולהגיע לארץ.

 

במשרד החוץ עדכנו עוד כי נציגיות ישראל בסין ממשיכות לפעול כרגיל, ובין היתר מסייעות לישראלים שנמצאים בתחומה. הדיפלומטים הישראלים בסין דיווחו כי לא מורגש מחסור במוצרי יסוד ומזון ושהם מוכנים להמשך פעילות של הנציגויות. עוד נמסר כי הנציגויות עומדות בקשר עם הרשויות בסין שעושות מאמצים לטפל בהתפשטות בנגיף.

 

שר הבריאות ליצמן אסר כאמור אמש על כניסת טיסות מסין לישראל. ההחלטה התקבלה בדיון באגף לשעת חירום של משרד הבריאות בנושא היערכות בטיפול בווירוס. ליצמן אמר בדיון: "בתום התייעצויות קיבלנו מספר החלטות באשר לווירוס הקורונה. המקרים הרבים שהתגלו גם באירופה מחייבים אותנו לעשות כל שביכולתנו כדי לשמור על האוכלוסייה בישראל".

 

ליצמן הוסיף: "נבדוק גם תיירים שיגיעו לישראל גם ממדינות אחרות, ואלו ששבים ארצה מסין ייאלצו לשהות שבועיים בבידוד בביתם - התקופה שבה הם עוד עלולים להיות מדבקים".

 

בישיבה השתתף גם נציג הקבע של ארגון הבריאות העולמי (WHO) בישראל, לואיג'י מיילרוני. לדבריו, "בתי החולים בישראל ערוכים ונעשו גם היערכויות בשדה התעופה. אך יש גם צדדים שליליים, לצערנו לא נוכל לומר שאנחנו מוגנים באופן מוחלט מפני הגעת הנגיף. הארגון לא ישלח המלצות מחייבות לכלל המדינות, מכיוון שכל משרד בריאות בכל מדינה יודע בעצמו מה טוב ביותר עבור מדינתו".

 

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב אמר: "נפעל כדי לצמצם ככל הניתן את הסיכוי להידבקות בנגיף. פועלים על מנת שאדם שחוזר מסין יוכל לקבל שכר במסגרת ימי מחלה על הזמן שבו ישהה בבידוד בביתו. המערכת הישראלית תדע להתמודד עם האירוע בצורה המיטבית".

 

ארגון הבריאות העולמי הכריז אמש על מצב חירום בעקבות ההתפשטות המהירה של נגיף הקורונה. ההחלטה התקבלה לאחר שהנגיף התפשט ל-18 מדינות ברחבי העולם. במהלך הלילה עדכנו הרשויות בסין כי מניין המתים המעודכן הגיע ל-213 בני אדם ברחבי המדינה. קרוב לעשרת אלפים איש נדבקו בסין וברחבי העולם.

 

ארגון הבריאות של האו"ם מגדיר מצב חירום כ"אירוע יוצא דופן", שמהווה סכנה למדינות אחרות ומצריך תיאום בינלאומי. הכרזה על מצב חירום עולמי לעתים קרובות מביאה תשומת לב וסיוע בינלאומיים רבים יותר לאזורים הנגועים, לצד חששות שממשלות חרדות עשויות להגזים בתגובה ולסגור את הגבולות.

 

בהצהרה נמסר כי הדאגה הגדולה ביותר היא מהאפשרות שהנגיף יתפשט למדינות עם מערכות בריאות חלשות. "ההכרזה אינה מהווה הבעת אי אמון בסין", נמסר. עוד נאמר בהצהרה כי הארגון "מתנגד להטלת מגבלות על סחר עם סין או על נסיעה למדינה בעקבות הנגיף".

 

יו"ר הארגון, טדרוס אדהנום גברהיסוס, אמר במסיבת עיתונאים בז'נבה כי "הסיבה העיקרית להצהרה זו היא לא מה שקורה בסין, אלא מה שקורה במדינות אחרות". הוא אמר שמדובר ב"התפרצות חסרת תקדים" שהובילה ל"תגובה חסרת תקדים".

x