$
בארץ

פרשנות

סחרור הקורונה באיטליה: מדיניות מחמירה תחסוך צער מיותר

לא מעט גופים וגורמים מטילים ספק במדיניות הנוקשה בה נוקטת ישראל סביב מניעת התפשטות נגיף הקורונה - אולם אם נלמד מהמקרה האיטלקי נראה כי הממשלה פועלת נכון

אדריאן פילוט 16:4008.03.20

לא מעט גופים וגורמים מטילים ספק במדיניות הנוקשה בה נוקטת ישראל סביב מניעת התפשטות נגיף הקורונה.

 

מדינות מעטות, נכון לעכשיו, נוקטות במדיניות של חיוב פרטים בבידוד ביתי, מעקב אחרי מבודדים, הקמת מתקני בידוד, סגירת גבולות ואיסור התקהלויות.

 

תיירים עם מסיכות באיטליה תיירים עם מסיכות באיטליה צילום: רויטרס

 

חלק מחובותינו כאזרחים הוא להשמיע ביקורת ולאתגר את מומחי בריאות הציבור ומשרדי הממשלה. אך במקרה הנוכחי נראה כי ישנה הסכמה רחבה שהממשלה פועלת נכון בניהול המשבר. רוב הממסד הרפואי בארץ ובעולם מסכים כי מדובר במגפה מסוכנת שיש לעשות הכל כדי להשתלט עליה.

 

ארגונים בינלאומיים כמו ארגון הבריאות העולמי וקרן המטבע מתייחסים להתפשטות הווירוס בחומרה רבה. במאמר שפורסם בכתב העת הרפואי דה לאנסט נכתב כי "ישנה סכנה ממשית כי מדינות עשו מעט מדי וכעת מאוחר מכדי להכיל את המגיפה". במאמר משתמשים באיטליה כדוגמה, שם רק מקרה המוות הראשון הצליח לזעזע את המדינה ולהעיר את קובעי המדיניות מתרדמתם כדי לגבש תוכנית פעולה למניעת התפשטות הקורונה.

 

מספר המתים באיטליה שהגיע ל־197 נכון לאתמול ‑ זינוק של 87% לעומת שלשום ‑ הוא הגבוה בעולם אחרי סין, ועד כמה שניתן לסמוך על הדיווחים הרשמיים, אף גבוה יותר מאיראן. מקרי המוות הכניסו את איטליה לסחרור והיסטריה.

 

אלא שכעת הדרך להשתלט על הנגיף היא באמצעות צעדים קיצוניים, לרבות סגירת כל מוסדות החינוך במדינה. ההשכמה המאוחרת של האיטלקים מדגימה כי אפשר לעבור ממדיניות מחמירה למקלה, אך לא להיפך.

x