משבר הקורונה
סמוטריץ': בוחנים סגירת הרכבת, בלית ברירה נטיל הסגר
שר התחבורה אמר הערב כי הממשלה שוקלת לסגור מיידית את רכבת ישראל בשל ירידה של עד 70% בביקושים; לדבריו, "אם האזרחים לא יצייתו להוראות, וילכו לאיפה שלא צריך, לא תהיה ברירה ונחריף את הצעדים"; אולם בשורות חיוביות לרכבת הקלה: 4 מערכי קרונות צפויים להגיע לישראל באפריל למרות הקשיים בסין
- סמוטריץ' מבטל בחקיקה את "חוק טיבי" לפיצוי נוסעים לחו"ל שטיסתם התבטלה
- כחלון וסמוטריץ' אישרו את הרפורמה בתעריפי המוניות
בהתייחסו לימים שיבואו השר אמר שהוא לא יודע להגיד האם המדינה הולכת להסגר מלא. "משרד הבריאות ביקש להישאר בבית. אבל זה עדיין לא צו מחייב אבל זה תלוי באוכלוסיה. ככל שננהג באחריות זה יהיה יותר קל, אבל אם האזרחים לא יצייתו להוראות, וילכו לאיפה שלא צריך, לא תהיה ברירה ונחריף את הצעדים ונייצר הסגר, וככל שננהג באחריות נוכל לשמור על רציפות תפקודית", אמר השר.
ויש גם בשורות טובות
בעוד התעשיה הסינית מתקשה להתמודד עם הסגר שהוטל עליה בשל נגיף הקורונה, המפעל שמייצר את קרונות הרכבת הקלה בתל אביב של חברת CRRC חוזר אט אט לפעולה רציפה. ממידע שהגיע לידי כלכליסט עולה שבחודש הבא אמורים להגיע לישראל ארבעה מערכי קרונות חדשים, שיצטרפו לשישה שכבר הגיעו לישראל. עם הגעתם יעמדו לרשות חברת נת"ע (נתיבי תחבורה עירוניים), שאחראית על הקמת מערכות הסעת ההמונים בגוש דן, כ-12% מסך הציוד שהם אמורים לקבל לקראת הפעלת הקו הראשון (הקו האדום - פ"ת - ת"א - בת ים).
בחברת נת"ע ממשיכים בעבודה, למרות שפעילות החברות הממשלתיות עברה בימים האחרונים למצב חירום. בהנהלת החברה העבירו חלק מהעובדים לעבודה מהבית, עם חיבור למשרד באמצעות מחשבים ושיחות ועידה. ההנחיה של מנהלי העבודה שם להאיץ עבודה באזורים בהם ניתן לנצל תנועה דלילה לאורך הקו האדום. במקביל, ועקב דלילות התנועה ברחובות, מנכ"ל החברה חיים גליק הורה להסיט עובדים מעבודות תת קרקעיות לעבודה בצמתים, ובכך להאיץ את סיום העבודות במקטעי התנועה מעל פני הקרקע (יפו - בת ים וציר פתח תקווה)