$
בארץ

התקדמות משמעותית במו"מ הלילי: נתניהו וגנץ ינסו להגיע היום להסכם

במהלך שעות הלילה נועדו ראש הממשלה בנימין נתניהו וח"כ בני גנץ והגיעו ל"הבנות והתקדמויות משמעותיות". הצדדים מסרו כי היום תתקיים פגישה נוספת במטרה להגיע לחתימה על הסכם ו"להקים ממשלה שתתמודד עם משבר הקורונה"

מורן אזולאי ויובל קרני, ynet 07:4229.03.20
ראש הממשלה בנימין נתניהו וח"כ בני גנץ שנועדו הלילה (יום א') במטרה להקים ממשלת חירום לאומית הגיעו ל"הבנות והתקדמויות משמעותיות". כך מסרו הצדדים והוסיפו כי במהלך היום תתקיים פגישה נוספת במטרה להגיע לחתימה על הסכם. נתניהו וגנץ אמרו כי בכוונתם "להקים ממשלה שתתמודד עם משבר הקורונה והאתגרים הנוספים שעומדים בפני מדינת ישראל".

 

 

 

גורמים פוליטיים אומרים כי תידרש עוד פגישה, אולי אפילו שתיים. לצדדים נותר לסגור סופית את החלוקה של המשרדים ואת האיוש במקומות שצריכים להיות בהסכמה כמו תיק המשפטים. אחרי שעות של ישיבה החליטו להתפזר לישון כמה שעות ולחזור לדבר.

 

מימין בנימין נתניהו ובני גנץ מימין בנימין נתניהו ובני גנץ צילום: עמית שאבי, אבי מועלם

 

נתניהו נועד מאז אמש במעונו ברחוב בלפור בירושלים עם גנץ ועם ח"כ גבי אשכנזי, שדחף את גנץ לאותה ממשלת אחדות. הפגישה המשולשת נערכה על מנת לסגור את רוב פרטי ההסכם בין הצדדים, שלפיו נתניהו יכהן תחילה שנה וחצי כראש ממשלה וגנץ יחליף אותו בהמשך לשנה וחצי נוספת. כחלק מההסכם, חוסן לישראל אמורה לתמוך בחוק שיאפשר לנתניהו לכהן כממלא מקום ראש הממשלה וכחבר קבינט, אף שהוגש נגדו כתב אישום.

 

בליכוד הבהירו כי הם מעוניינים בממשלה שבה יכהנו 34 שרים, בעוד שחוסן לישראל הסתפקו ב-30. אם המספר אכן יעלה על 30 שרים בחלוקה שוויונית בין הליכוד וגנץ, משמעות הדבר היא שנתניהו יקצה לחברי בלוק הימין לפחות חמישה תיקים: שניים לש"ס (הפנים והדתות), אחד ליהדות התורה (ככל הנראה הבריאות), תיק קבוע למפלגת ימינה (ככל הנראה החינוך) ותיק נוסף שיינתן להם ברוטציה, ייתכן שהחקלאות, חרף סירובם להסדר.

 

מתן עשרה תיקים לליכוד באופן רשמי יפתח קרבות ישנים, אולם הפעם בעצימות גבוהה, משום שחלק מחברי הרשימה שרואים בעצמם שרים בקדנציה הבאה יצטרכו להסתפק בוועדה בכנסת או בתפקיד אחר. בסביבתו של נתניהו חותרים למצוא פתרון, אולי באמצעות מינוי שגרירים, וכך למעשה ירווחו את הרשימה.

 

בסוף השבוע התייחס גנץ לפיצול בכחול לבן עקב החלטתו ללכת לקראת ממשלת אחדות עם הליכוד ובנימין נתניהו, וטען כי שותפיו לשעבר, יאיר לפיד ומשה (בוגי) יעלון, סירבו לכל פשרה והעדיפו בחירות רביעיות. בפוסט שפרסם בפייסבוק כתב גנץ שהוא "שלם יותר מתמיד" עם החלטתו, שאותה הסביר בצורך להקים ממשלת חירום לאומית בעקבות משבר הקורונה. "אני שלם כי עשיתי את מה שהעם שלי צריך. אלו לא ימים רגילים. ישראל במצב חירום. מאות אלפי משפחות מבוצרות בבתים, יש תחושת חירום אמיתית מפני איום בריאותי שקוטל חיי אדם ואיום כלכלי הרסני. בעת הזו מנהיגים צריכים לבחור מה נכון ולשים את המשקעים והחשבונות האישיים הקיימים בצד", הוא אמר.

 

יממה לפני דבריו של גנץ, תקפו אותו שותפיו לשעבר יאיר לפיד ומשה (בוגי) יעלון. "גנץ הצטרף לבלוק הקיצוני-חרדי", אמר לפיד. "רצנו יחד כי בני גנץ הסתכל לי בעיניים ואמר שבממשלה הרעה הזאת הוא לא יישב. האמנתי לו, יחד איתנו צעדו באמונה יותר ממיליון מצביעי כחול לבן. ישראלים טובים, משרתים בצבא, משלמים מסים ושומרי חוק. היום הם מרגישים נבגדים - ובצדק. הקולות שלהם נגנבו וניתנו במתנה לנתניהו". יעלון הוסיף: "החלטתו של גנץ להיכנס, לזחול לממשלתו של נתניהו, שמסמל את כל מה שאנחנו מתנגדים לו, היא בלתי מובנת ומאכזבת".

 

x