$
משפט

פרסום ראשון

לידיעת השוכרים: ביהמ"ש פסק - "קורונה איננה מילת קסם"

רב בריח ביקשה מחברה שהשכירה לה נכס לדחות את תשלום דמי השכירות ולשלמם בפריסה לאור משבר הקורונה. המשכירה התנגדה וביהמ"ש דחה את בקשת רב בריח למנוע ממנה לממש ערבות בנקאית להבטחת השכירות. יו"ר רב בריח: "מצער ששופט בישראל שמשכורתו משולמת על ידי הציבור נאטם לבקשה לגיטימית בתקופה זו"

לידיעת השוכרים: "קורונה" איננה מילת קסם - כך קבע היום (ה') בית משפט השלום בתל אביב בסכסוך משפטי בין יצרנית הדלתות, חברת רב בריח לבין חברת פ.ל.א.ר ניהול נכסים אשר השכירה לרב בריח נכס.

 

רב בריח ביקשה מהמשכירה לדחות את תשלום דמי השכירות של חודש אפריל ומאי 2020 ולשלמם בפריסה בחודשים יוני עד אוקטובר 2020. וזאת, בשל משבר הקורונה שהביא את המשק לשפל חסר תקדים, אשר לא פסח גם על רב בריח.

 

המשכירה התנגדה והודיעה לרב בריח על כוונתה לממש את הערבות הבנקאית להבטחת השכירות. אולם, רב בריח פנתה בבהילות לבית משפט על מנת שיוציא צו אשר יאסור על המשכירה לממש את הערבות הבנקאית.

 

בית משפט השלום בתל אביב דחה את בקשתה של רב בריח להוציא צו מניעה המורה לבנק להימנע ולפעול על פי דרישת משכירת הנכס לחלט ערבות בנקאית של רב בריח להבטחת תשלום השכירות.

 

השופט דניאל הורביץ קבע כי "קורונה איננה מילת קסם אשר בגינה יש הצדקה לתן סעד ארעי שלא לממש את הערבות הבנקאית. לא ניתן לייחס למשיבה (משכירת הנכס לרב בריח-ל.ד) חוסר תום לב במימוש הערבות הבנקאית, משום שכפי שציינה בתשובתה - היא זקוקה לדמי השכירות בין היתר לצורך תשלום משכנתא הרובצת על המושכר, ועל כן ייגרם לה נזק אם יינתן צו ארעי ודמי השכירות לא ישולמו במועד. רב בריח לא נימקה - מדוע דמה סמוק יותר מדמה של המשיבה ומדוע הנזק שייגרם לה מתשלום דמי השכירות במועד, גדול יותר מהנזק שיגרם למשיבה מדחיית תשלום דמי השכירות ופריסתם".

 

מפעל רב בריח באשקלון מפעל רב בריח באשקלון צילום: אייל טואג

 

 

במסגרת הבקשה שהגישה רב בריח תעשיות לבית המשפט היא טענה באמצעות עו"ד דוד סולמא כי היא מעסיקה 750 עובדים וכ-400 קבלני משנה. לאור משבר הקורונה ציינה רב בריח כי נאלצה להוציא כ-150 עובדים לחל"ת ולפטר כ-20 עובדים. עוד ציינה כי בעוד שכול 15 המשכירים האחרים שאליהם פנתה רב בריח בפנייה לדחיית מועד תשלום דמי השכירות, גילו הבנה למצב והודיעו שישמחו לעזור, בחרה המשיבה, חברת פ.ל.א.ר נהול נכסים להפנות עורף לבקשת רב בריח.

 

מנגד, טענה חברת פ.ל.א.ר נהול נכסים באמצעות עו"ד גונן קסטנבאום ומני חי כי "דווקא רב בריח היא שעושה שימוש לרעה במשבר הקורונה כאשר מבקשת ליהנות ממשבר זה כדי להצדיק ללא כל ביסוס דחיית תשלומים של שכירות בהם היא חייבת בתשלום ופריסת תשלומים נדיבה. חרף משבר הקורונה, אין כול הוראה או תקנה אשר פוטרת שוכרים לשלם דמי שכירות. רב בריח היא עסק עצום עם מחזורי ענק של מאות מיליונים בשנה שרק לפני פחות משנתיים בחנה אפשרות להנפקה על פי שווי שוק של כ-500 מיליון שקל", טענה המשכירה.

 

יו"ר רב בריח, שמואל דורנשטיין יו"ר רב בריח, שמואל דורנשטיין צילום: אייל טואג

 

 

השופט כאמור דחה את בקשת רב בריח, אולם ציין כי חילוט הערבות אינו משליך על הזכויות המהותיות של הצדדים להתקשרות. המשמעות היא שהכסף לפי הסכמת הצדדים המעוגנת בכתב הערבות יועבר למשכירה כעת, ורב בריח תוכל לתבוע בהמשך את השבתו של הכסף על יסוד הטענות שבפיה.

 

שמואל דונרשטיין, יו"ר קבוצת רב בריח מסר בתגובה: "קורונה אכן אינה מילת קסם, הקורונה היא מכת מוות לכלכלה הישראלית ובתוכה גם התעשייה הישראלית. כל מה שביקשנו היה דחיית תשלום חודש אפריל (חודש מרץ שולם במלואו) ולשלם את השכ"ד בעבור אפריל באופן מלא ב-4 תשלומים. חשוב לחדד שהמפעל המדובר איננו פועל כמעט כל חודש אפריל. באטימות מסוג זה אני נתקל לראשונה, רב בריח מכבדת ותכבד את כל תשלומיה, רב בריח משכירה 16 נכסים, כולם נענו לבקשתנו והבינו את צו השעה. מצער מאוד ששופט בישראל שמשכורתו משולמת על ידי הציבור נאטם לבקשה לגיטימית בתקופה זו. לרב בריח 6 מפעלים בפרפיריה וכ-1,000 עובדים".

x