המירוץ לוועדה לבחירת שופטים מתחמם: אברהם ללום התפטר מתפקידו בלשכה כדי "להתרכז במועמדות"
עו"ד ללום, הנחשב למקורב ביותר לראש לשכת עורכי הדין אבי חימי, התפטר מתפקידו כראש המנגנון בלשכה. חימי עדיין לא הצהיר במי יתמוך; גורמים בלשכה: "קרע בין ללום וחימי על רקע סירובו של האחרון לעמוד פומבית מאחורי מועמד אחד"
המירוץ לבחירת נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה למינוי שופטים מתחיל להתחמם: עו"ד אברהם ללום, אחד ממקורביו של ראש הלשכה אבי חימי, חבר במועצה הארצית וראש המנגנון בלשכה, הודיע לחימי על החלטתו לפרוש מתפקידו במנגנון, וזאת לדבריו על מנת להתרכז בעיסוקיו ובמועמדותו לוועדה למינוי שופטים.
בוועדה לבחירת שופטים ישנם 9 חברים, 2 מתוכם נציגי לשכת עורכי הדין. מקום אחד בוועדה פנוי לאחר התפטרותו של עו"ד אפי נוה מהתפקיד.
- עלות שכר בכירי לשכת עורכי הדין נחשפת: 790 אלף שקל למנכ"ל; 600 אלף שקל למנכ"לית
- במהלך סודי טרם בחירתו ביצר חימי את מעמדו בלשכה
- אחרי הביקורת, ראש לשכת עוה"ד הודיע: נחשוף את משכורות הבכירים
עו"ד ללום הודיע לחימי על החלטתו להתפטר כבר ביום חמישי, אך חימי משום מה נמנע מלהפיץ את ההודעה בקרב חברי המועצה וראשי הלשכה. זאת, כנראה, על רקע ניסיונותיו של חימי להפציר בעו"ד ללום להמשיך בתפקידו במנגנון.
לפני זמן קצר הפיץ ללום בעצמו את הודעתו לכל חברי המועצה. במכתבו כתב ללום כי "ביום חמישי האחרון הודעתי לאבי חימי ידידי כי נפלה בחלקי הזכות והעונג לעמוד בראש המנגנון ולעבוד עם מנכ"ל הלשכה, חברי ועדת המנגנון ראש הלשכה ויו"ר ועד העובדים כולל מבקר הלשכה, אך בשלב זה לאור ההחלטה להתמודד על מקום בוועדה למינוי שופטים ולאור עיסוקי הרבים החלטתי לפרוש מתפקידי כיו"ר המנגנון".
לדברי ללום בהודעה, "אומנם קשה לי מאוד לומר שלום, אך מאחר ובעצם אין זו פרידה, אני ממשיך להיות חבר מועצה בלשכה ולעמוד בראש פורום המקרקעין, המדרשה למשפט שהיא חלק מבשרי, אנחנו עדין נשארים במקום, רק דלת אחת נסגרת על מנת להתרכז בעסקי הפרטיים וכן במועמדות שלי לוועדה למינוי שופטים".
ללום הוסיף: "אין לי ספק שיו"ר הלשכה יבחר מועמד מתאים שימשיך את העבודה במנגנון לפחות אותו הדבר, ומערכת היחסים הטובה בין העובדים למועצה ולעוה"ד תמשיך להיות טובה כשהיתה".
חימי הבטיח לכולם את הועדה
חימי עדיין לא הודיע באופן רשמי במי הוא תומך כמועמדו לוועדה, ולמעשה ידוע על מספר מועמדים שקיבלו מחימי הבטחות, ישירות או עקיפות, שיתמוך בהם. לדברי מקור בלשכה, נוצר לאחרונה קרע בין ללום לחימי, על רקע סירובו של האחרון להודיע על תמיכתו הפומבית בללום, שנחשב המועמד המוביל. לדברי המקור חימי נמנע מעמידה מאחורי מועמד אחד מאחר שהתפקיד הובטח לרבים.
בשנה שעברה הצהיר חימי שיתמוך בשופט העליון בדימוס יורם דנציגר לתפקיד; בהמשך ובמהלך קמפיין הבחירות קיבלו סיעת הדתיים בלשכה הבטחה שעו"ד יצחק נטוביץ יהיה הנציג בוועדה. על רקע זה חברה סיעת אמונה במשפט לחימי והעדיפה אותו על פני ציון אמיר.
בנוסף, גורמים בכירים בלשכה אומרים כי הבטחה דומה קיבל עו"ד דוד פורר, שהיה אחד מתומכי חימי ורץ לראשות מחוז תל אביב אך הפסיד. פורר השקיע ממשאביו כ-400 אלף שקל בבחירות ללשכה. בנוסף קיבל הבטחה גם עו"ד ללום שהוא כנראה המקורב ביותר לחימי מבין כל המועמדים. שני שמות נוספים הרואים עצמם מועמדים ראויים לוועדה הם חברי המועצה ערן גולן ודורון ברזילי, ולא ברור מה טיב ההבטחות שהם קיבלו, אם בכלל.
בסביבתו של חימי טענו לאחרונה כי הוא עוד לא החליט במי יתמוך.
עו"ד אברהם ללום מסר בתגובה: "אין קרע ביני לבין ראש הלשכה, וחבל על השמועות האלה. יש לי כבוד גדול לעו"ד חימי, אני יחד איתו ממשיך בפעילות. כרגע אני רוצה להתמקד במועמדות שלי לועדה לבחירת שופטים ולכן ההחלטה שלי הגיעה, ולא מכל מקום אחר".