פורסמה תוכנית לעידוד השקעות ותעסוקה בתעשייה ובהייטק בהיקף של 1.1 מיליארד שקל
התוכנית כוללת תקציבים לעידוד השקעות, מו"פ וחדשנות וכן פתיחת שווקים בדגש על מפעלים שנפגעו כתוצאה מהמשבר ושימרו חלק משמעותי מעובדיהם, וכן תקציב לעידוד קליטת עובדים על ידי שיתוף פעולה עם מעסיקים ותקציב להכשרות בשיתוף מעסיקים
משרדי האוצר והכלכלה פרסמו היום (ב') תוכנית לעידוד השקעות ותעסוקה בענפי ההיי טק והתעשיה בהיקף של 1.1 מיליארד שקל. התוכנית היא חלק מהסעיפים שנועדו לסייע להאצת המשק במסגרת תוכנית הסיוע האחרונה (רשת הביטחון ארוכת הטווח), שעומדים על כ-8.5 מיליארד שקל ונחשפו בכלכליסט. התוכנית נעשתה יחד עם התאחדות התעשיינים.
- בשל חשש מפגיעה בתחרות: פרץ ביטל החרגה מחובת היטל היצף על יבוא כבלי נחושת
- הביטוח הלאומי: 90% מהמענקים הועברו לאזרחים, 500 אלף חשבונות בנק לא אותרו
- גם חברות המרת מט"ח וניכיון צ'קים יוכלו לקבל מענקים מהמדינה במשבר
המסגרת התקציבית של תוכנית הסיוע הכוללת אמנם אושרה בכנסת לפני יותר מחודש, אולם כדי לאשר את אותם סעיפים שנועדו להאצת המשק, יש צורך באישור הממשלה - מה שהיה אמור לקרות בישיבה השבוע שלא התקיימה לאור המשבר הפוליטי.
התוכנית כוללת תקציבים לעידוד השקעות, מו"פ וחדשנות וכן פתיחת שווקים בדגש על מפעלים שנפגעו כתוצאה מהמשבר ושימרו חלק משמעותי מעובדיהם, תקציב פיתוח אזורי תעשייה וכן תקציב לעידוד קליטת עובדים על ידי שיתוף פעולה עם מעסיקים ותקציב להכשרות בשיתוף מעסיקים בדגש על השמה בשכר גבוה.
למרות ההצהרות השונות, חצי מיליארד השקל ממענקי עידוד התעסוקה (שעמדו על 6 מיליארד שקל) שהוקצו לטובת סיוע למעסיקים ששמרו על העובדים, טרם חולקו למרות שעברו כחודשיים מאז התחייבותו של של האוצר ישראל כץ.
כץ: "כחלק מתוכנית ההאצה למשק סיכמנו על תוכנית סיוע לתעשייה המשלבת בין עידוד השקעות לחיזוק התעסוקה החיוניים לחיזוק המשק בתקופה זו. התוכנית גם כוללת סיוע למעסיקים שבחרו לשמר את עובדיהם על אף ירידה במחזור עסקיהם.
שר הכלכלה והתעשייה, עמיר פרץ מסר כי "בתוכנית זו, יפוצו לראשונה המעסיקים ההוגנים שבחרו לשמר את עובדיהם על אף ירידה במחזור עסקיהם. סיוע עליו נלחמתי מרגע האישור על מתווה הסיוע למעסיקים הראשון שאושר בממשלה. אני שמח, שהיום כל מעסיק יידע ששימור עובדים, הוא מעשה סולידרי שהמדינה רואה בו ערך ומפצה אותו על כך."
נשיא התאחדות התעשיינים, ד״ר רון תומר מסר כי "מטרת התוכנית המשותפת הנה מינוף המשבר לטובת חיזוק יכולת התחרות של התעשייה וההייטק הישראלי ולטובת הבטחת ויצירת מקומות תעסוקה חדשים בפריון ובשכר גבוה בתעשייה".