90 אלף שקל לחודש: התעשייה האווירית מחפשת מנכ"ל חדש
מחליפו של נמרוד שפר שהתפטר בחודש שעבר לאחר שנתיים בתפקיד, אמור להיבחר עד אוקטובר. המועמדים הבולטים: אייל יוניאן, המשנה למנכ"ל, ובועז לוי, סמנכ"ל החברה וראש חטיבת הטילים והחלל שלה
התעשייה האווירית החלה רשמית בחיפוש מנכ"ל חדש, שיחליף את אלוף (מיל') נמרוד שפר, שהודיע על פרישה לאחר שנתיים בלבד בתפקיד.
- מרחפנים ועד סייבר: התעשייה האווירית מגייסת סטארט-אפים
- 5 סיבות לדאגה מהדו"חות הטובים של התעשייה האווירית
- למרות הקורונה: תוצאות שיא לתעשייה האווירית
במודעת גיוס שפרסמה אתמול החברה נדרשים מועמדים להיות בני 25 ומעלה, תושבי ישראל, בעלי תואר בהנדסה, כלכלה, חשבונאות, מנהל עסקים, משפטים, מינהל ציבורי, מדעים מדויקים, או אחד שקשור לתחומי העיסוק העיקריים שלה - כלי טיס מאוישים, חלל, טילאות, מכ"מים, מל"טים, לוחמה אלקטרונית, תוכנה, ביטחון ומודיעין.
נדרש ניסיון ניהולי בתפקיד בכיר של חמש שנים לפחות מעשר השנים האחרונות, כסמנכ"ל בכיר או תא"ל בצה"ל, בארגון שבו לפחות 1,300 מועסקים ותקציבו או היקף המכירות שלו הוא בסך 1.5 מיליארד שקל ומעלה. המועמד האחרון להגשת מועמדות: ב-13 בספטמבר.
כפי שפורסם בכלכליסט, המנכ"ל הבא ייבחר בידי חברת ועדת איתור שבראשה יעמוד יו"ר התעשייה האווירית הראל לוקר, ביחד עם הדירקטורים ראם עמינח, עו"ד יוסי צ'חנובר ועו"ד מאה עלי, בהליך שמלווה משרד עו"ד יגאל ארנון.
לפי דו"ח התעשייה האווירית, הרוויח שפר ב-2019 סכום של כ-308,655 דולר, כ-1.1 מיליון שקל. כ-980 אלף שקל היו משכורת, ויותר מ-100 אלף שקל הטבות שונות, שנגזרות מדירוג 10+ בדירוג השכר של רשות החברות הממשלתיות.
שפר (59), לשעבר ראש אגף התכנון במטכ"ל וסגן מפקד חיל האוויר, הודיע על עזיבתו בעיקר בשל יחסים עכורים עם היו"ר הראל לוקר. לוקר צפוי להמשיך לשמש כיו"ר לפחות עד 2023, לאחר שרשות החברות האריכה את כהונתו כדירקטור בשלוש שנים.
התעשייה האווירית היא החברה הממשלתית הגדולה ביותר, עם 15 אלף עובדים. בתקופתם של לוקר ושפר רשמה החברה את התוצאות העסקיות הטובות בתולדותיה, זכתה בשבועות האחרונים בפרס ביטחון ישראל נוסף ושיגרה לחלל את לוויין הריגול החדש של מערכת הביטחון, אופק-16.
במידה ולא תתקיימנה בחירות לכנסת בחודשים הקרובים, אמורה החברה להיות מונפקת בבורסה בתל אביב בשנה הקרובה, כאשר הכוונה היא למכור 25% ממניותיה, ב-3 מיליארד שקל.
ועדת האיתור תחפש מנכ"ל שיוכל להמשיך את ההישגים העסקיים, תוצאה של ארגון מחדש שעברה החברה בשנים האחרונות, ויצטרך גם להוביל חתימה על חוזה קיבוצי חדש עם עובדי החברה.
החברה זקוקה גם למנכ"ל שיוכל להביא לה מגה פרויקטים חדשים, כמו מערכת החץ למשרד הביטחון בארץ בשנות ה-90, ומערכת ברק-8 לישראל ולהודו בעשור שעבר.
על החלפת שפר צפויים להתמודד שני מועמדים פנימיים בולטים, אייל יוניאן, משנה למנכ"ל החברה ולשעבר סמנכ"ל הכספים שלה, ובועז לוי, סמנכ"ל התע"א ומנהל חטיבת הטילים והחלל שלה.