$
מיטב המוחות

מיטב המוחות

מלחיץ אבל פחות: איך מבנה האישיות שלנו ישפיע על התנהגות המכונית האוטונומית?

בעוד הטכנולוגיה של הרכב האוטונומי מתפתחת במהירות, רובנו עדיין חוששים להוריד ידיים מההגה. איך מבנה האישיות שלנו יעצב את המכונית שלנו? פודקאסט "מיטב המוחות" מארח את פרופ' עמיחי-המבורגר, מומחה בפסיכולוגיה של הדיגיטל

אתי אפללו 15:2419.01.21

עם יד על הלב, הייתם שמים את שני הילדים הקטנים שלכם במכונית האוטונומית ושולחים אותם לאילת? אם אתם מהססים, אתם ממש לא לבד. בעוד הטכנולוגיה לבניית רכב אוטונומי מתקדמת בצעדי ענק, לרובנו זה נראה עדיין כמו משהו עתידני שלא ממש קשור אלינו, ואנחנו אפילו די מפחדים ממנו.

 

 

 

 

 

בפרק הנוכחי של הפודקאסט "מיטב המוחות" אנו מארחים את פרופסור יאיר עמיחי-המבורגר, ראש המכון לפסיכולוגיה של האינטרנט בבית הספר לתקשורת במרכז הבינתחומי בהרצליה, שעשה דוקטורט בניפוץ הנחות בסיס והשערות, וחוקר כבר שנים ארוכות את עולם הפסיכולוגיה של השימוש בדיגיטל. לאחרונה הוא ערך מחקר מקיף על תחום הרכב האוטונומי, שבו בדק איך משפיע סוג האישיות שלנו על הנכונות לבטוח ברכב האוטונומי, וכפועל יוצא מכך - איך מעצבים את ממשק המידע שלו עם הנוסעים באופן שיתאים להם אישית.

 

פרופ' יאיר עמיחי המבורגר פרופ' יאיר עמיחי המבורגר צילום: adibarill communications

 

 

בעתיד, לאדם חששן מטבעו, לאדם לא מאורגן מטבעו ולאדם פתוח מטבעו יהיו שלושה דשבורדים שונים, באותו רכב. בעוד שיש אנשים שירצו לקבל אזהרה לפני שמגיעים לבור בכביש והאזהרה תהיה הכלי שיפחית עבורם את רמת החרדה, אנשים אחרים לא ישמחו לשמוע כי משני צדי הרכב יש משאיות ועבורם ממשק המידע של הרכב יצטרך להיות שונה לגמרי.

 

בשיחת עומק על המחקר סיפר פרופ' עמיחי-המבורגר מדוע עיצוב המידע שאנו מקבלים מהרכב הוא קריטי להתפתחות התעשייה, וגם באילו מקומות ואופנים אפשר בכל זאת לשנות את העולם מאחורי המקלדת. האזנה נעימה.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

x