בלעדי לכלכליסט
רגע לפני עזיבתו, אדלשטיין מקדם 3 מינויים בכירים במשרד הבריאות
שר הבריאות מקדם את מינוייהם של חיים הופרט, רו"ח ליאור ברק ודליה שטולץ לתפקידים במשרד שננטשו בקדנציה שלו. המינויים מקצועיים אך נעשים בתקופת בחירות, חלקם לא עומדים בתנאי הסף וצפויים להגיע להכרעת נציב שירות המדינה
שר הבריאות יולי אדלשטיין מקדם בימים אלו, בתוך תקופת הבחירות, שורה של מינויים בכירים במשרד הבריאות שחלקם אינם עומדים בתנאי הסף. זאת, אחרי שבתקופתו כשר ובעת משבר הקורונה, התרחש גל עזיבות גדול במשרד. עם הבכירים שעזבו מאז מינוי אדלשטיין נמנית גם ראשת שירותי בריאות הציבור, פרופ' סיגל סדצקי.
- האינטרסים הנסתרים של יולי אדלשטיין
- משרד הבריאות דורש סגר מלא לשבועיים, התנגדות בממשלה לשיתוק מערכת החינוך
- המרוץ למיליון השני: תורי ענק לחיסונים בכמה יישובים
המינויים הללו של משרות מקצועיות, לא משרות אמון, כפופים כולם להחלטה הסופית של המכרז שמתנהל בימים אלו ההערכות הן שהסוגיה תגיע לפתחו של נציב שירות המדינה דניאל הרשקוביץ שיצטרך להכריע אם לאשר את המינויים. את המהלך במשרד הבריאות מניע בפועל מנכ"ל המשרד חזי לוי.
"ישנם גורמים שהתריעו בפני הנציב הרשקוביץ על בעייתיות של כמה מהמינויים אבל יש לחץ אדיר מלשכת שר הבריאות", מסר גורם במערכת הבריאות המעורה בפרטים.
המינוי הראשון הוא חיים הופרט, מנהל אגף הכלכלה של המשרד, המועמד המוביל להפוך לסמנכ"ל תכנון, תקצוב ותמחור (מנהל הכספים בפועל) ולנהל את אחד התקציבים הממשלתיים הגדולים ביותר במערכת בתקופה המאתגרת הנוכחית. הופרט ישלים השנה עשור במשרד בתפקידים כלכליים בכירים, והוא מאוד מוערך לא רק במשרד אלא גם במשרד האוצר.
ל"כלכליסט" נודע כי להופרט חסרות שנתיים ניסיון ניהולי (מתוך שלוש) כדי לעמוד באחד מתנאי הסף הנדרשים למילוי המשרה (הוא עומד בכל השאר) והדבר גרם לביקורת בתוך המערכת. הופרט צפוי להחליף את ודים פרמן שפרש ונמצא כעת בחופשה.
המינוי השני הוא רו"ח ליאור ברק, סגן מנהל האגף לפיקוח ובקרה על קופות חולים ושב"ן במשרד הבריאות וממלא מקום מנהל האגף מאז עזיבתה של רויטל טופר חבר־טוב. ברק עומד בכל תנאי הסף והוא המועמד של לוי, אלא שגורמים במערכת העלו טענה כי כיוון שתפקידו של ברק אינו מוגבל בזמן ואין בו קדנציות, היה מקום לתת לממשלה לבחור במועמד לתפקיד כה רם.
המינוי השלישי הוא של דליה שטולץ, שאינה מוכרת במשרד הבריאות, לתפקיד סמנכ"ל בכיר וראש המינהל לפיתוח תכנון ובינוי מוסדות רפואה – תפקיד שמילא אבי בן זקן, אחד הפורשים הבולטים בסבב האחרון. שטולץ אינה עומדת בתנאי סף של המשרה — תואר בהנדסה .
בנוסף לשלושה מינויים אלה, כמה ימים אחרי הכרזת הבחירות ופיזור הכנסת, מונתה איילת גרינבאום אריזון לסמנכ"ל בכיר וראש מינהל תכנון אסטרטגי וכלכלי במשרד הבריאות. שמה של גרינבאום אריזון ידוע ומוכר במשרד אך גם לכותרות - היא כיהנה כמנהלת אגף השירות האחראית על מוקד הקורונה "קול הבריאות" במשרד הבריאות ובסוף יולי 2020 - בעיצומה של הקורונה - התפטרה אחרי תלונות רבות שהתקבלו על תפקודו של המוקד".
מנציבות שירת המדינה נמסר: הנציב לא מעורב במשרות הללו, לא מכיר אותן ולא מתערב במינויים הללו.
מאז השבעתו כשר הבריאות, אדלשטיין ראה איך כל הבכירים נטשו, אחד אחרי השני. האחרון היה ראש שירות המזון של ישראל אלי גורדון, לפני כחודש, אחרי 13 שנה בהן ניהל את אחד מהשירותים החשובים והקריטיים ביותר במדינה. גורדון הצטרף לודים פרמן ואבי בן זקן כאמור שהתפטרו; איתמר גרוטו, משנה למנכ"ל המשרד שהתפטר ויעזוב בשבועיים הקרובים; דובר המשרד, איל בסון; ד''ר ארז און, מנהל חטיבת בתי החולים הממשלתיים; הממונה על שירותי בריאות הציבור, פרופ' סיגל סדצקי. אדלשטיין רואה בפירוק השדרה הניהולית של המשרד גם פגיעה בתדמיתו.