הלוביסטים מהזן החדש כבר כאן
במושב הכנסת הנוכחי חלה עלייה גם במספר הגופים שמסייעים לחיזוק בעלי האמצעים שמעוניינים לפעול מול הכנסת. אחד המעניינים שבהם הוא לקסידל, שמבצע מחקרים השוואתיים שבוחנים את המצב הרגולטורי בעולם
במושב הכנסת הנוכחי חלה עלייה לא רק במספר הלוביסטים, אלא גם במספר הגופים שמשלימים את עבודתם ולא פעם מסייעים לחיזוק בעלי האמצעים שמעוניינים לפעול מול הכנסת. אחד המעניינים שבהם, שזכה במגזר הפרטי לכינוי "ממ"מ פרטי" (הממ"מ הוא מרכז המחקר והמידע של הכנסת), הוא לקסידל. מדובר
"אנחנו מספקים דו"חות ושירותי ייעוץ שמסבירים איזו חקיקה כדאי ליישם בארץ בהתבסס על הניסיון בחו"ל", אומרת עו"ד קרני שגל־פפרקורן, ממייסדי לקסידל. בין היתר סייעה החברה לרפתנים במאבקם נגד כוונת הממשלה לפתוח את שוק החלב ליבוא. "הכנו מחקרים על המכסים שמוטלים בעולם ועל שיעורי הסובסידיות. עד אז זה היה תיאורטי, אך לאחר שהרפתנים השתמשו בנתונים חל שינוי בעמדת האוצר". החברה גובה לפי הזמן הדרוש לכל פרויקט, והתמחור מתבצע לפי שעות עבודת החוקרים (155 דולר לשעה בממוצע). המחקר מנוהל באמצעות רשת של עורכי דין וכלכלנים מכל העולם, והתעריף להזמנת מחקר מקיף לדוגמה עומד על כ־15 אלף שקל.
חברה נוספת שקמה במהלך מושב הכנסת הנוכחי היא LPE. על פי הגדרתה, מתמחה החברה ב"שירותי ייעוץ וניסוח חקיקה במטרה לקדם יעדים עסקיים, חברתיים ופוליטיים של לקוחותיה". כלומר: ניסוח הצעות חוק עבור כסף.
על הצעה מסוג זה ישלם המזמין בין אלפי לעשרות אלפי שקלים. "החברה לא מחליפה את חברות הלובי אלא עובדת איתן בסינרגיה", הסביר מנכ"ל LPE אבי לב. לב, שייעץ בעבר לח"כ שי חרמש, הסתייג מהטענה כי מדובר בהפרטה של שירותי חקיקה, "המצב בו חברות עסקיות מנסות לקדם חקיקה מסוימת קיים כבר שנים ומבחינות רבות הוא לגיטימי ומועיל. אנחנו מאמינים שאם כבר לקדם חקיקה אז לפחות שהיא תהיה אחראית, מקיפה, יעילה ומקצועית ויעילה - וכאן אנחנו נכנסים". לב ביקש שלא לחשוף שמות של חברות עימן עבד מפאת הסכמי חשאיות. עם זאת הוסיף כי מדובר בגופים גדולים ומוכרים, ומציין כי החברה מקפידה שרבע מעסקיה יהיו 'פרו בונו' למטרות ציבוריות.