מסקנות ועדת מרדכי תחת מתקפה מבית: היועצת המשפטית של משרד התקשורת מתנגדת
"המלצות ועדת מרדכי התבססו על תשתית עובדתית חסרה ומעוררות קשיים משפטיים רבים"; מצטרפת לעמדת נציגת משרד המשפטים בוועדה
היועצת המשפטית של משרד התקשורת מביעה התנגדות נחרצת להמלצה העיקרית של ועדת מרדכי. נגה רובינשטיין, מצטרפת לעמדת משרד המשפטים ויוצאת נגד ההמלצות לשנות את שיטת הזיכיונות בערוצים המסחריים לרישיונות קבועים.
בנייר עמדה שהגישה הבוקר (ב') לשר התקשורת, אריאל אטיאס,
עוד כותבת רובינשטיין כי "מבחינה משפטית, עמדתי היא שבהמלצות הוועדה יש כדי לפגוע בעיקרון השוויון ולהכביד על כניסתם של שחקנים חדשים לתחום שידורי הטלוויזיה המסחרית, ליתן הטבות לגורמים הפועלים היום בתחום הטלוויזיה המסחרית בלא שבוססה ההצדקה לכך וליטול מהרשות המסדירה כלי פיקוחי ואכיפתי משמעותי הקיים בידיה כיום ביחס לערוצים מרכזיים".
להערכתה, מסקנות הועדה התבססו על תחזיות אופטימיות מידי לגבי שוק הפרסום, אותם הציג נציג משרד האוצר אורי ישראלי. נתונים אלו אינם עולים בקנה אחד, על פי רובינשטיין, עם הנתונים של אגף הכלכלה במשרד בראשו עומד הכלכלן אסף כהן.
דנה נויפלד נציגת משרד המשפטים בוועדה התנגדה אף היא להמלצות העיקריות והציגה עמדת מיעוט בה טענה כי "קיים חשש כי השינוי אותו מבקשת דעת הרוב בוועדה לקדם יפגע במימושם של האינטרסים הציבוריים ובכלל כך לקידומה של היצירה המקורית המקומית והיצירה האיכותית. יתרה מכך, בשלב זה ספק אם קיימת אפשרות ממשית לכניסתם של גורמים נוספים לתחום השידורים המסחריים. אימוץ דעת הרוב בוועדה עלול להנציח את מבנה שוק השידורים מבחינת מספר הגורמים הפעלים בו וזהותם. לאחר המעבר לרישיונות אותם גורמים יוכלו לעשות כן לתקופה בלתי מוגבלת בעוד יכולת הפיקוח עליהם תפחת".