נטוויז'ן חשופה לערוץ 10 ב-20 מיליון שקל
כך הודיעה החברה לבורסה. נציגי ערוץ 10 במגעים מול האוצר בניסיון להמשיך את פעילותו
ההפרשה המקסימלית שנטוויז'ן תרשום במקרה שנענע 10 תפסיק את פעילותה מסתכמת ב־20 מיליון שקל, כך דווח אתמול לבורסה.
בתגובה להודעה של יוסי מימן, בעל השליטה בערוץ, שיפסיק להנשים אותו, הגיבה נטוויז'ן המחזיקה ב־50% ממיזם נענע 10, בשותפות עם ערוץ 10, כי אין ודאות כי
ערוץ 10 ופקידי האוצר נכנסו אתמול לסדרה של מפגשים בניסיון להגיע לפתרון מוסכם לבעיית הערוץ. בעקבות ההפגנה שערכו אתמול עובדי הערוץ מול משרד האוצר, ולאחר ההודעה של בעל השליטה יוסי מימן כי יפסיק להנשים את הערוץ, החליטו הצדדים לקיים כמה פגישות בימים הקרובים בניסיון להגיע לסיכום מהיר. בשעות הצהריים נערכה פגישה ראשונה, שבה השתתפו פקידי אגף התקציבים באוצר, מודי פרידמן, סגן יו"ר הערוץ ולאון מלמוד, נציגו של מימן. אתמול בערב נערכה פגישה נוספת, הפעם בהשתתפות שר התקשורת משה כחלון.
מקורבים לנושא מעידים כי יש נכונות של משרדי האוצר והתקשורת למצוא פתרון. לדבריהם, השר שטייניץ אף הורה לאגף התקציבים להכין עבודה בנושא.
המחלוקות בין הצדדים משוערכות בהיקף כספי של כ־28 מיליון שקל. לפי הסיכומים האחרונים שאליהם הגיעו ערוץ 10 והאוצר, יופחתו התמלוגים שמשלם הערוץ ל־1% כבר משנת 2009 עד 2012, בעת המעבר למשטר של רישיונות קבועים. בהתאם להפחתה זו, יורד החוב הנוכחי של הערוץ לכ־38 מיליון שקל. ללא החזר החוב, לא יוכל הערוץ לקבל הארכת הזיכיון שלו בשנתיים נוספות עד מועד שינוי השיטה. כפי שמסתמן, הערוץ הסכים להעמיד ערבות בעלים או מזומן בהיקף של 10 מיליון שקל, כך שהמחלוקת הצטמצמה ל־28 מיליון שקל.
בשלב הנוכחי מבקשים משרד התקשורת, הרשות השנייה וערוץ 10 מהאוצר כי יאפשר פריסה של התשלום, שהוא בגין חובות תמלוגים ודמי זיכיון שלא שילם הערוץ בשנים 2003 עד 2006. בערוץ רוצים כי התשלום יתפרס על פני כמה שנים וההחזר יחל רק לאחר 2012. לפי שעה האוצר אינו מאשר מתווה זה. ההערכות הן כי היקף החוב הבנקאי של ערוץ 10 הוא כ־100 מיליון שקל, מתוכם כ־60 מיליון שקל לבנק לאומי. ב-2003 נכנס הערוץ להקפאת הליכים שבה הפריש הבנק לחובות מסופקים חלק גדול מהחוב.