$
מדיה

מחר בוועדת הכלכלה: רישיונות הטלוויזיה המסחרית חוזרים לשולחן הדיונים

על הפרק: מועד ביטולה של שיטת הזיכיונות בטלוויזיה המסחרית, האם אפיק השידור 22 ייצא למכרז, ומי יזכה בבעלות על חברת החדשות של ערוץ 2

מיכל תוסייה כהן 09:0105.10.10

הדיון ברפורמה בשידורי הטלוויזיה המסחרית יחזור מחר לשולחנה של ועדת הכלכלה בכנסת. מטרת הדיון היא לקדם את החקיקה בנושא המעבר משיטת הזיכיונות לשיטת הרישיונות, אשר צפוי להתרחש בתחילת 2012.

 

תהליך החקיקה נתקע לפני פגרת הקיץ בכנסת בשל חילוקי דעות בין הוועדה לנציגי

הזכייניות, ובראשם מועד המעבר המתוכנן לשיטת הרישיונות, בינואר 2012. המועד, הקרוב מדי לדעתם של גופי השידור, לא יאפשר להם ולמתחרים חדשים להתארגן, כמו גם לפתור שאלות מהותיות על עתידן של הזכייניות. כך למשל, עדיין לא ברור מה יעלה בגורל אפיק 22 ואפיק 10. משרד האוצר דורש מהזכייניות לגשת למכרז על אפיקי השידור, דבר שיאלץ את הזכייניות לשלם מיליוני שקלים עבור מותג שהן עצמן בנו. בדומה, נשאלת השאלה מי יזכה בבעלות על חברת החדשות של ערוץ 2, הממומנת כיום שווה בשווה על ידי רשת וקשת.

 

פחות רגולציה

 

המעבר משיטת הזיכיונות לשיטת הרישיונות הוא החלק הראשון ברפורמה בשוק הטלוויזיה המסחרית, אשר החלה לפני כשנה. במסגרת השלב הראשון של הרפורמה, כל זכייניות הטלוויזיה המסחרית, קשת, רשת וערוץ 10, יעברו לעבוד בשיטת הרישיונות. על פי שיטה זו, חידוש הרישיון להפעיל ערוץ מסחרי ייבחן בכל 15 שנה וגם יאפשר הקמת גופי שידור מסחריים חדשים ללא מכרז, בתנאי שיעמדו בתנאי סף שיקבע החוק. כל הזכייניות תומכות במעבר לשיטה זו, אשר תאפשר להן יכולת תכנון לטווח ארוך יותר ותפחית את המעורבות הרגולטורית בשידורים.

 

עם זאת, יצוין כי על הזכייניות להשלים חובות הפקה ותמלוגים בסך כולל של כ־200 מיליון שקל בטרם יוכלו לממש את המעבר לרישיונות.

 

"בשבועות הקרובים נקיים דיונים מרתוניים כדי להוביל לסיום החקיקה, ואני מקווה ומאמין שבקרוב ישראל תצטרף לאומות המתקדמות ותעביר את הטלוויזיה שלנו לשיטה המקובלת, שיטת הרישיונות", מסר יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ אופיר אקוניס. "שיטה זו תאפשר לקיים יותר ערוצים מסחריים, תיצור תחרות ותפתח את השיח במדינת ישראל". 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x