עובדי ערוץ 10 יבקשו מבג"ץ להישאר במרכז
ביהמ"ש המחוזי דחה את עתירת העובדים נגד מעבר חברת החדשות לירושלים. במקביל, הרשות השנייה לא אישרה לערוץ לדחות את מועד ההודעה על המיקום שנבחר בבירה
שוב מסתמנים קשיים בעמידת ערוץ 10 בלוחות הזמנים שנקבעו למעבר חברת החדשות לירושלים. הערוץ ביקש מהרשות השנייה ארכה של כמה ימים, עד למסירת ההודעה הרשמית על המיקום שממנו ישודרו החדשות החל בינואר 2012. ברשות השנייה דחו את הבקשה והערוץ יידרש להעביר את ההודעה עד המועד המתוכנן,
בתוך כך דחה אתמול בית המשפט המחוזי בירושלים את בקשת עובדי חדשות 10 למנוע את המעבר, במסגרת עתירה שהגישו בחודש יוני. המחוזי הסביר כי אין בסמכותו לדון בסוגיה, והעובדים מתכוונים לעתור לבג"ץ.
בחוק הארכת הזיכיון שנוסח לטובת ערוץ 10 לפני כשנה וחצי, נקבעו אבני דרך שיבטיחו את ביצוע המעבר לירושלים בהתאם לחוק הרשות השנייה, ובהן מסירת ההודעה על מיקום האולפן החדש. עלות המעבר מוערכת ב־15–20 מיליון שקל, לא כולל עלויות הסעת העובדים באופן שוטף מהמרכז לירושלים.
מאז תחילת דרכו לפני כעשור משדר ערוץ 10 מגבעתיים. בחוק הארכת הזיכיון, שנוסח על רקע קשייו הכספיים של הערוץ, הוקדש סעיף גם לסוגיית המעבר לבירה. נכון לעכשיו, מקיים הערוץ מגעים עם אולפני ג.ג בנווה אילן, שמהם משדרת חברת החדשות של ערוץ 2, ועם בנייני האומה, משם צפוי קושי לשדר בשבת. ראש עיריית ירושלים ניר ברקת מנסה לסייע לקדם את אופציית בנייני האומה.
מוקדם יותר השנה דווח כי נמצא מקום למערכת ולאולפן חברת החדשות מחוץ לירושלים, במועצה המקומית אבו גוש. זמן מה לאחר מכן נודע כי התוכנית באבו גוש בוטלה, לאחר שרון לאודר, אחד מבעלי הערוץ (24.5%), הכריז כי השידורים יפעלו מתוך ירושלים עצמה. לאחר שנבדקו כמה מקומות נוספים, הוכרז חגיגית בלשכת ראש עיריית ירושלים ניר ברקת, כי הפעילות תתבצע מאולפני הבירה JCS שבבעלות לאודר, שם כבר פועל אולפן חדשות משני של ערוץ 10. גם תוכנית זו נפלה בהמשך, בשל כשלים טכניים במבנה שמייקרים משמעותית את המעבר. לפני כשבועיים הופיעו מנכ"ל ערוץ 10 יוסי ורשבסקי והיועצת המשפטית של הערוץ עו"ד דבורה קמחי בפני מועצת הרשות השנייה, והבהירו כי אף שטרם נסגר מיקום, יש בידיהם תוכניות הנדסיות שיתאימו לכל מבנה שייבחר.
בדיונים שנערכו ב־2009 בוועדת הכלכלה של הכנסת על הארכת הזיכיון, טען הערוץ כי יתקשה לעמוד בעלויות המעבר בגלל מצבו הכלכלי, אך הטענות לא התקבלו. אחד המתנגדים הבולטים לוויתור על המעבר לירושלים היה ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי), שטען כי "ירושלים היא מרכז חייו של העם היהודי, ושם צריכות להיות ממוקמות חברות החדשות שלו". אתמול אמר אורלב כי הוא נמצא בקשר עם הערוץ ומתרשם כי נעשים מאמצים כנים להשלים את המעבר כנדרש בחוק. ממועצת הרשות השנייה נמסר כי "המועצה תמשיך לעמוד על קיום הוראת החוק והזיכיון".
מערוץ 10 נמסר בתגובה: "על פי החוק, מעבר חדשות 10 לירושלים צריך להתבצע עד 31 בדצמבר 2011, ואת החוק נקיים כלשונו. היות ואנו מעדיפים לבצע את המעבר לתוך שטחה המוניציפלי של ירושלים, ביקשנו לדחות את ההודעה הרשמית על המיקום הנבחר במספר ימים, על מנת להשלים את התהליך".
בית המשפט לא פסק הוצאות בית משפט על 300 עובדי חברת החדשות החתומים על העתירה.