$
פרסום ושיווק

בלעדי ל"כלכליסט": חדשות 10 תקצץ עוד 15% משכר הטאלנטים

ל"כלכליסט" נודע עוד כי 20 מעובדי החדשות יפוטרו ומגזין "שישי" צפוי להתבטל. עם פרישתו של המנכ"ל יוסי ורשבסקי הוחלט על מתן סמכויות נוספות בדירקטוריון לנציגיו של רון לאודר, אבי בלשניקוב ומיכל גרייבסקי

שלי פריצקר 06:5603.06.12

ערוץ 10 ממשיך במאמץ לעצור את דימום ההפסדים. בצל פרישתו ביום חמישי האחרון של המנכ"ל בארבע השנים האחרונות, יוסי ורשבסקי, מתוכננים בערוץ ובחברת החדשות שלו קיצוצים נוספים. ל"כלכליסט" נודע כי דירקטוריון הערוץ צפוי להביא לאישור החלטה על קיצוץ של 15% נוספים בשכר הטאלנטים ופיטורים של למעלה מ־20 איש בחברת החדשות, מתוך כ־150 עובדים. זאת לאחר גל פיטורים בסוף 2011 וקיצוץ של 10% בשכר הטאלנטים שעליו הוכרז בפברואר האחרון.

 

כמו כן, בערוץ שוקלים לבטל את תוכנית המגזין "שישי" של חדשות 10 בשל הפסדים, על אף שרק לאחרונה החל הערוץ לגבש מהדורת יום שישי חדשה בהגשת הפרשן המדיני עמנואל רוזן והכתב הצבאי אלון בן דוד. "החלטנו להתייעל ולתפקד כמו מערכות חדשות טובות ורזות בכל העולם", מסרו גורמים בכירים בערוץ ל"כלכליסט".

 

כבר עתה פועלת חדשות 10 תחת תקציב המינימום שמאפשרת הרשות השנייה להפקת מהדורות חדשות, בהיקף של 65 מיליון שקל בשנה. התקציב אינו כולל את שאר התוכניות של החברה כמו "המקור", "לונדון וקירשנבאום" ועוד, שכעת עשויות להיפגע מקיצוץ בתקציב החברה.

 

יוסי ורשבסקי. "אין בי את הכוח להמשיך ולהוביל מאבק בלתי פוסק בכל החזיתות" יוסי ורשבסקי. "אין בי את הכוח להמשיך ולהוביל מאבק בלתי פוסק בכל החזיתות" צילום: נועם מושקוביץ

 

מימן: "אל תסתפקו במתן אספירין"

 

ערוץ 10 נתון בהקפאה מתמשכת של הפקות וממתין לישועה רגולטורית שתאפשר לו הכנסת משקיע חדש, מתוך תקווה שחובותיו למדינה בסך 60 מיליון שקל יומרו בהשקעה בתוכן. הצעת החוק בעניין שהגיש ח"כ נחמן שי (קדימה), צפויה להגיע לוועדת שרים לענייני חקיקה ביום ראשון הבא.

 

על פי מקורבים לוורשבסקי, ההחלטה לפרוש גמלה בלבו כבר זה כמה שבועות. "אני חש שמיציתי את כוחותיי", מסר בהודעה ששלח לעובדים. "אחרי ארבע שנים סוערות ומספר משברים קיומיים אני מרגיש שכבר אין בי את הכוח להמשיך ולהוביל מאבק בלתי פוסק בכל החזיתות, בתוך ענף שנתון בכשל שוק ובמבנה רגולטורי שאינו מאוזן. כשאין איזונים, אני כמנהל נדחק פעם אחר פעם להסתמך על הכיס של בעלי המניות".

 

בישיבת דירקטוריון שכונסה ביום חמישי בערב אושר מינויו של סמנכ"ל הכספים יואב הלדמן, למנכ"ל בפועל. בנוסף, הדירקטוריון העניק סמכויות נוספות לנציגיו של בעל המניות רון לאודר (24.5%). אבי בלשניקוב (לשעבר מנכ"ל משרד התקשורת ומנכ"ל הכנסת) מונה לסגן יו"ר הדירקטוריון, ומיכל גרייבסקי מונתה ליו"ר ועדת הכספים בדירקטוריון. למרות חיזוק כוחו של לאודר, לא צפויים כרגע שינויים במבנה הבעלות בערוץ. נציגיו של לאודר והלדמן צפויים לצאת הערב לניו יורק, על מנת לדון עמו בעתיד הערוץ. עוד נודע כי גם ורשבסקי הוזמן לפגישת התייעצות עם לאודר ולפרידה אישית ממנו.

בדיון שזומן התייחס מימן גם למצבו של הערוץ ולשוק הטלוויזיה המסחרית: "הגיע כבר הזמן שבמישור הרגולטורי יתבצע מהלך משמעותי לענף ושלא יסתפקו שוב במתן אספירין לשוק הסובל ממחלה קשה".

 

אשליה של רייטינג

 

פרישתו של ורשבסקי באה דווקא בתקופה טובה בערוץ, עם התחזקות ברייטינג ועלייה בהכנסות בצדה. זאת אחרי שבתחילת השנה הכניס ורשבסקי את הערוץ לדיאטת הפקות וצמצם את לוח השידורים ללוח שרובו שידורים חוזרים, כדי להתמודד עם ההאטה בשוק הפרסום ועם הקשיים המעיבים גם כך על ההתנהלות בשוק הטלוויזיה המסחרית.

 

החל בחודש מאי שובץ לוח שידורים חדש שכולל את ההפקות היקרות שחיכו על המדף חודשים ארוכים - "הישרדות VIP" ו"היפה והחנון", שמניבות רייטינג גבוה. לדברי דן רון, סמנכ"ל הסחר של הערוץ, "תכנון התוכניות החזקות לתקופה טובה בפרסום נותן ביטחון פיננסי שמאפשר לתפעל את העסק". עם זאת, ערוץ 10 עדיין מתקשה למכור את מכסת דקות הפרסום בשעות צפיית השיא לעומת ערוץ 2. בחודש מאי הצליח הערוץ למכור בממוצע 27 דקות פרסום בפריים טיים (מתוך המכסה המותרת של 40 דקות), לעומת 33 דקות שמכרה רשת ו־32 דקות קשת.

 

 

"ההתנהלות המסחרית של ערוץ 10 מאוד תוקפנית ולעתים הם מעזים לדרוש תשלום גבוה יותר מערוץ 2 בלי למצמץ, גם בתקופות החלשות", טוען גורם בשוק המדיה. בהקשר זה אומר רון כי "השמירה על רמת המחירים גם בתקופה שבה לוח השידורים היה חלש, אפשרה עכשיו להעלות את המחיר כשיש ביקושים בשוק".

 

עם סיום לוח הקיץ לקראת ספטמבר, צפויה להסתיים גם האשליה הנעימה של ערוץ 10 ולהותיר אותו עם לוח כמעט ריק. מלבד השעשועון "לעוף על המיליון" שממומן מהצלחת המכירה של הפורמט לחו"ל, שאר ההפקות מוקפאות, ועל מנת להתניע אותן יש צורך בהשקעה כספית.

 

ההכנסות הקיימות מאפשרות לערוץ קיום בקושי, כאשר הספקים סובלים מאיחור בתשלומים. בעלי המניות, שהזרימו למעלה ממיליארד שקל לערוץ מאז הקמתו, סגרו נכון לעכשיו את הברז. בעל השליטה יוסי מימן הפסיק להזרים כסף לפני כשנה, וארנון מילצ'ן לא מזרים מזה כשנתיים. רון לאודר, שהחזיק את הערוץ בשנה האחרונה, מסרב גם הוא עתה להזרים מימון נוסף בטרם יובהר גורל חובות הערוץ למדינה, ואילו הניסיונות להכניס משקיע כאמור לא הניבו עד עתה התקדמות משמעותית.

 

רישיון לסגור את החודש

 

לערוץ חובות עבר למדינה (בגין דמי זיכיון ותמלוגים) בהיקף 60 מיליון שקל, אותם היה אמור לשלם על פי החוק עד סוף 2011. בעקבות קשיים תזרימיים אליהם נקלע הערוץ כתוצאה מהמשבר בענף הפרסום אחרי מחאת הקיץ וחוסר ההזרמה מצד הבעלים, טען הערוץ כי אין ביכולתו לשלם את הסכום. בקשותיו לדחות את התשלום על ידי שינוי חקיקה נתקלו בסירוב כאשר ורשבסקי אף טען שלשכת ראש הממשלה מעוניינת בסגירת הערוץ.

 

הערוץ כמעט עמד בפני סגירה בסוף ינואר, אך חוות דעת של היועץ המשפטי לממשלה אפשרה להאריך את זיכיון הערוץ עד סוף 2012. אך ללא הסדרת החוב שתאפשר לערוץ לקבל רישיון, לא ברור באיזו מתכונת יפעל בשנה הבאה. לאחרונה נודע כי ח"כ אופיר אקוניס מנסה לגבש הצעת חוק בעניין. יש להניח שבערוץ מקווים שפרישת ורשבסקי בין השאר תנער את המערכת ותקדם את החקיקה. "לא נכון יהיה להשליך מהצעד שלי לגבי עתיד הערוץ או לגבי כניסת המשקיעים, שאני מאמין ומקווה שייכנסו במהרה", מסר ורשבסקי בהודעת הפרישה.

 

"יוסי ורשבסקי ניהל את הערוץ בתקופה מאוד לא פשוטה, ונחל הצלחות לא מעטות", מסרה איילת מצגר, מנכ"לית בפועל של הרשות השנייה. "בימים הקרובים תקבל הרשות הבהרה מהנהלת הערוץ על ההיערכות עתידית של הערוץ". עוד נמסר כי מועצת הרשות השנייה תדון במצב ובהשלכותיו לגבי עתידו של הערוץ שזיכיונו מסתיים בסוף 2012. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x