לאודר הזרים השבוע 5 מיליון שקל לערוץ 10
הסכום נועד בעיקר לתשלום משכורות. בערוץ מאשימים את שטייניץ בעיכוב הסכם פריסת החובות, והודיעו לעובדים: מפסיקים את המו"מ על הקיצוץ בשכר
רון לאודר, בעל המניות הדומיננטי (25%) בערוץ 10, הזרים 5 מיליון שקל לערוץ בשבוע האחרון. הסכום נועד לתשלום משכורות, תשלום לספקים והחזר הלוואה לקרן אוריגו - קרן המנוף שהלוותה לערוץ עשרות מיליוני שקלים לפני שנתיים. עם זאת, מקורביו אמרו כי אם לא יושג בהקדם הסכם פריסת חובות שיאפשר לערוץ לקבל רישיון שידורים, הוא יפסיק לתמוך בערוץ.
- הנהלת ערוץ 10 הפסיקה את המו"מ עם העובדים על הקיצוץ בשכר
- דאגה בערוץ 10: משרד האוצר לא מאפשר לנו לקבל רישיון
- "לפצות את הערוצים על תשדירי הבחירות"
"מנסים למסמס"
בערוץ 10 טוענים כי הצוות שהקים שר האוצר יובל שטייניץ בראשות מנכ"ל משרד התקשורת הראל לוקר לפתרון סוגיית החוב, מנסה למסמס את ההסכם. הצוות טרם הגיש את המלצותיו, למרות שחלפו יותר מ־45 יום שהוקצבו לגיבוש הסדר. אם לא יגובש פתרון בזמן הקרוב, שיסלול את הדרך לשינוי חקיקה שיאפשר לערוץ 10 לקבל רישיון ב־2013, לא ברור באיזו מתכונת ימשיך הערוץ לפעול החל מסוף השנה כאשר יסתיים הזיכיון.
בערוץ 10 טוענים כי אף שהיה נראה שהולכים לקראת הסכם, שר האוצר יובל שטייניץ מעכב את אישורו. לאור המתיחות החליטו בערוץ "לעשות שרירים", ושלשום בלילה נפגשו ראשי הערוץ עם שר התקשורת משה כחלון. בפגישה נכחו נציגיו של לאודר - יו"ר דירקטוריון הערוץ אבי בלשניקוב, יו"ר ועדת הכספים מיכל גרייבסקי, מנכ"ל הערוץ יואב הלדמן וסמנכ"לית הרגולציה דבורה קמחי. לאחר הפגישה טסו בלשניקוב וגרייבסקי לפגישה עם לאודר באירופה בנוגע לעתיד הערוץ.
לדברי גורם שהיה בפגישה עם שר התקשורת, כחלון הבהיר להם כי הסוגיה לא נמצאת בידיו אלא בידי הצוות שהקים משרד האוצר. הערוץ הבהיר כי לא ניתן להמשיך לפעול בחוסר בהירות בנוגע לעתידו. בשל עיכוב ההסכם, הנהלת ערוץ 10 הודיעה אתמול לעובדים כי היא מפסיקה את המשא ומתן שהיא מנהלת עמם בנוגע לחלופות לקיצוץ השכר המדורג שתוכנן בהיקף 5%–15%.
בהסכם המתגבש עם האוצר חובות הערוץ בהיקף 64 מיליון שקל ייפרסו על פני תקופה של חמש שנים. כמו כן לאודר ישים ערבות של 120 מיליון שקל. במקביל פעלו בערוץ בהתאם לתוכנית העסקית שעליה התחייבו בפני הצוות ונקטו שורה של קיצוצים בתקציב הערוץ. בכפוף לאישור ההסכם ולקבלת רישיון שידורים, התחייב לאודר להזרים 60 מיליון שקל לפעילות הערוץ.
"לא לפני הבחירות"
אנשיו של לאודר טוענים כי ההזרמה הנוכחית היא חלק מהסכום של 60 מיליון שקל. לדבריהם, הם העבירו לאוצר את כל המסמכים והמידע שהתבקשו להעביר ויש הסכם המקובל על כל הצדדים אבל מסרבים לאשרו. "נראה שנוח לממשלה לא להגיע לפתרון לפני הבחירות מתוך רצון להמשיך ולשלוט בערוץ", טענו.
באוצר דחו את הטענה כי שטייניץ מעכב את ההסכם: "הוועדה שמונתה לבחון הסדר עם ערוץ 10 עדיין מקיימת דיונים וטרם הגישה את המלצותיה".