האם רשת ניו־פארם תימכר? אפריל גיששה, שביט לא ויתר על השליטה
ניסיונה של קמן למכור את מניותיה בניו־פארם מביא רוכשים פוטנציאליים גם אל המשביר, בעלת השליטה ברשת. רמי שביט: "יש מציעים שרוצים לקנות 100% מהרשת, אבל זה לא על הפרק"
בעלי רשת מוצרי הקוסמטיקה אפריל דוד קונקייה פנה לאחרונה לרמי שביט, המחזיק ב־68% ממניות רשת ניו־פארם באמצעות המשביר 365, והביע כוונה לרכוש את השליטה ברשת. הפנייה לשביט נעשתה כחלק מהרצון של אפריל לקנות את מניות קמן בניו־פארם (32%), ובמקביל לרכוש מניות נוספות משביט ובכך להגיע לשליטה. אלא שהמגעים הראשוניים לא הבשילו לכדי משא ומתן רציני. קונקייה אינו הראשון שמתעניין בניו־פארם. גם חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, התעניין ברכישת רשת הדרגסטור השנייה בגודלה בישראל, לצד קרנות השקעה שונות. לדברי שלום, "מדובר ברעיון ראשוני שלא הבשיל למגעים או מו"מ. אני כדרכי לא רוכש דבר בלי שיש לי שליטה".
- סופית: רמי שביט לא ירכוש את מניות ישאל בניו פארם
- ניו־פארם מרחיבה את פורמט הסניפים השכונתיים
- רמי שביט: "המשאבים שלי מופנים לאופיס דיפו ואין היגיון ברכישת מניות המיעוט בניו-פארם"
קמן, שבשליטת רוני אלרואי, מתקשה למכור את המניות שבידה מאחר ששביט אינו מוכן להיפרד מהשליטה בניו־פארם. במשביר יודעים כי במצב כזה תתקשה קמן למכור את האחזקות שלה, מה גם שהמניות שלה משועבדות לבנק מרכנתיל, שהגיש בימים האחרונים לבית המשפט בקשה לממש את השעבוד. "אף אחד לא ייכנס כשותף בניו־פארם כל עוד רמי שביט מחזיק בשליטה", אמר גורם בענף.
מאחר שניו־פארם מנהלת את מחלקות הקוסמטיקה של המשביר לצרכן והיא למעשה חלק ממנו, אחת האפשרויות שעומדות בפני שביט היא למכור את חלקו בניו־פארם, ובכך לאפשר לצד ג' לקנות 100% מניו־פארם. אלא שכדי שזה יקרה, נדרש, בשלב ראשון, פיצול של פעילות הקוסמטיקה של המשביר מניו־פארם.
שביט מסר ל"כלכליסט" כי לפני שנה פעל לעשות מהלך של הפרדה בין שתי הרשתות, אבל קמן התנגדה וכיום זה לא עומד על הפרק. לדבריו, "אין עם מי לדבר כי אין כתובת אחת למניות המשועבדות של קמן". שביט הוסיף כי "יש פניות לאור המכירה של מניות קמן ויש מציעים שרוצים לקנות 100% מניו־פארם, אבל זה לא רלבנטי מבחינתי ולא נמצא על הפרק. יש הרבה אופציות, כולל מיזוג, פיצול, קנייה שלי או קנייה של צד ג', אבל אין לי אינטרס להעמיד את ניו־פארם על המדף".
ניו־פארם סיימה את המחצית הראשונה של 2012 עם הכנסות של 555 מיליון שקל, עלייה של 2.4% לעומת המחצית המקבילה, אולם הרווח התפעולי של הרשת נותר על 6 מיליון שקל בלבד.
ברשת אפריל סירבו להגיב לידיעה.