המותגים מתחלפים אך היציבות נשמרת
סדרת טלוויזיה היא כוח אדיר בהנעת הלהיטים אצל הילדים, וקשה לחשוב על להיט בשנים האחרונות שלא היתה מאחוריו תמיכה של תוכן כלשהו. מבחינת הקמעונאים, היבואנים, אנשי המיתוג והמשווקים, כל להיט כזה הוא מכרה זהב, אבל מובן שעל כל להיט שמצליח לתפוס יש הרבה מאוד מוצרים שלא מספקים את הסחורה
בקטגוריה השנייה ניתן למנות את הקלאסיקות, כמו לגו ופליימוביל, צעצועים שההורים שיחקו איתם ולכן הם יקנו אותם ברצון גם לילדיהם וגם במחירים גבוהים. צעצועים אלה כבר הפכו לפלטפורמות עבור מותגים אחרים. כך למשל, בלגו יש סדרות מוצרים המבוססות על שיתופי פעולה עם דיסני ועם סדרת סרטי מלחמת הכוכבים. בשל השילוב הזה שוק הצעצועים מצליח מצד אחד להיות מאוד תזזיתי ותנודתי בכל הקשור ללהיטים שמתחלפים בקצב מסחרר, ומצד שני לשמור על עוגנים קלאסיים ששומרים על מכירות יציבות.
אחד המנועים הגדולים של השוק הוא הטלוויזיה. מירי דליצקי, סמנכ"לית בסבן מותגים (משווקת "מונסונו"), מספרת כיצד הפכה "מונסונו", שאותה משווקת החברה, ללהיט בישראל בן לילה. "סדרת הטלוויזיה של 'מונסונו', שאותה משווקת החברה, עלתה לאוויר ב־30 ביוני", היא אומרת. "יום לפני זה דיברתי עם לקוחות והם לא הבינו על מה אני מדברת, אבל יום לאחר מכן זה התפשט כמו אש בשדה קוצים. זה נהיה מטורף".
סדרת טלוויזיה היא כוח אדיר בהנעת הלהיטים אצל הילדים, וקשה לחשוב על להיט בשנים האחרונות שלא היתה מאחוריו תמיכה של תוכן כלשהו. מבחינת הקמעונאים, היבואנים, אנשי המיתוג והמשווקים, כל להיט כזה הוא מכרה זהב, אבל מובן שעל כל להיט שמצליח לתפוס יש הרבה מאוד מוצרים שלא מספקים את הסחורה. כאשר משווקים מוצרים לקהל של ילדים נלהבים והורים לא מרוצים, ניתן לצפות לדרך מאוד לא יציבה.
עם זאת, נתוני BDI והערכות השחקנים בענף באשר לנתוני המכירות בשנת 2012 מגלים שהשוק כולו יחסית יציב ומציג צמיחה של 2%–4% בשנה. במילים אחרות, התנודתיות במותגים ובמוצרים היא אדירה, אך ההוצאה הכללית על צעצועים לא משתנה מהותית משנה לשנה. מה שמשתנה הוא הרכב סל הקניות בחנות הצעצועים, ועל הרכב הסל הזה נלחמים כל השחקנים בענף את המלחמות הגדולות.