$
פרסום ושיווק

"צחי פישביין הוביל את אופיס דיפו לכישלון ורצה למכור אותה בתמורה לנזיד עדשים"

כך טוען עו"ד שולי גולדבלט, המייצג את אופיס דיפו. לדבריו, מנכ"ל החברה פעל בניגוד עניינים, משום שבמקביל לניהולה, פעל לגיבוש קבוצה שתשתלט עליה

גיל קליאן 11:1910.02.13

היום (א') הגיש עו"ד שולי גולדבלט ממשרד גולדבלט, גינדס, יריב, המייצג את אופיס דיפו, את תגובתו לבקשת הדיון של נאמני הרשת. תגובה עמוסה בהאשמות קשות כלפי מייסד הרשת ומנכ"לה האחרון לפני הקפאת ההליכים, צחי פישביין, וכן כלפי הנאמן עו"ד ישראל בכר ובנק מזרחי.

כפי שנחשף ב"כלכליסט", גולדבלט מבקש מבית המשפט מינוי של חוקר שיבדוק את התנהלות פישביין, שכעת מנסה לרכוש את הרשת, בתקופה שקדמה לקריסתה. "הצעתו של פישביין ומעשיו לאורך כל התקופה שקדמה לקריסת החברה ובמהלכה, נועדו להכשיר ולהביא למצב בו הוא יקנה את נכסי החברה במחיר מינימאלי תוך פגיעה אנושה בחברה, בעובדיה, ובנושיה, תוך שימת ההליך כולו ללעג ולקלס", טוען גולדבלט.

 

צחי פישביין. "הוביל את החברה לכשלונה העיסקי וחדלות הפירעון" צחי פישביין. "הוביל את החברה לכשלונה העיסקי וחדלות הפירעון" צילום: נמרוד גליקמן

 

גולדבלט מוסיף כי "במקביל לניהול החברה, פעל פישביין לגיבוש קבוצה שתשתלט על החברה ותרכוש אותה. מצב זה הציב את פישביין בניגוד עניינים אינהרנטי: בעוד שמנכ"ל צריך לדאוג לחברה ולהצלחתה; הרי שרוכש חברה שואף להשתלט עליה במחיר הנמוך ביותר האפשרי". לדבריו, "התוצאה מדברת בעד עצמה –  פישביין לא ניהל את החברה בסבירות ובמקצועיות, ובתוך כך הוביל אותה לכשלונה העיסקי וחדלות הפירעון; והיום מגיש הצעה לרכוש את החברה בנזיד עדשים, בתנאי של כינוס נכסים".

 

"התנהלות זו" גולדבלט כותב, "מעוררת את החשד, שפישביין ניהל או הכשיל את החברה על מנת שיוכל לרכוש אותה במחיר מופחת, אגב הליך של חדלות פירעון, הגם שהדבר גרם בדרך לפגיעה קשה בעובדים ובנושים".

 

עוד כותב גולדבלט כי "בתקופת עבודתו זכה פישביין לתנאי העסקה מפליגים, לרבות שכר חודשי של למעלה מ-95,000 שקל ברוטו ורכב מנהלים צמוד". הוא מציין כי "קשה אפוא שלא להתייחס לתנאים אלה, על רקע מצבה הקשה של החברה ואחריותו המקצועית לכשלון זה".

 

כמו כן כותב גולדבלט כי "גם בתקופת ההתמחרות, פעל פישביין במטרה לסכל את קבלת התמורה המירבית בעבור נכסי החברה, בין אם באמצעות התססת עובדי החברה כנגד המציעים האחרים, בין באמצעות הפרחת "איומים", על פניה לממונה על ההגבלים העסקיים במטרה להרחיק מציעים, ובין באמצעות פניה לנושים המובטחים על מנת לוודא שהצעתו, להבדיל מהצעות טובות משלו, תזכה לאישור".

 

 

עו"ד שולי גולדבלט. טוען כי פישביין פעל במטרה לסכל את קבלת התמורה המירבית בעבור נכסי החברה עו"ד שולי גולדבלט. טוען כי פישביין פעל במטרה לסכל את קבלת התמורה המירבית בעבור נכסי החברה צילום: עמית שעל

 

גולדבלט טוען כי במקביל לכניסת הרשת להקפאת הליכים, נוהל משא ומתן בין החברה לקבוצת מלכה. הקבוצה בהובלת אבי מלכה, בעלי קבוצת ML, היתה מוכנה לקחת על עצמה את ההתחייבויות כלפי הבנקים, העובדים וחלק מההתחייבויות לספקים. כל זאת בתשלום גבוה הרבה יותר ממה שמוצע כעת בכחלק מהקפאת ההליכים, שהיא, לטענת גולדבלט, פירוק למעשה של הרשת.

 

כמו כן, הוא טוען כי גם כעת אחרי ההקפאה, הצעתו של מלכה לתשלום 42 מיליון שקל תמורת פעילות הרשת טובה יותר מהצעתו של פישביין לתשלום של 35 מיליון שקל - וכוללת גם פיצוי מסויים לספקים של הרשת.

 

עוד טוען גולדבלט כי הצעת קבוצת מלכה לפני ההקפאה הוכשלה על ידי בנק מזרחי, וכן מאשים את עו"ד ישראל בכר כי הוא מובל על ידי בנק מזרחי ועל כן תומך בהצעת פישביין למרות שהיא אינה טובה לכלל הנושים של הרשת.

 

צחי פישביין מסר בתגובה לדברי גולדבלט כי "נאמנותי והתנהלותי ישרת הדרך לא מוטלת בספק".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x