$
פרסום ושיווק

קריסת הבניין בבנגלדש עוררה מחדש ביקורת על תנאי העבודה במזרח

בבניין בן 7 הקומות שכנו כמה מפעלי אופנה, שייצרו עבור מותגים בינלאומיים כמו בנטון, מנגו ופרימארק הבריטית. מניין ההרוגים באסון עבר, לפי דיווחים שונים, את ה־700

גיל קליאן 08:1108.05.13

חברות האופנה הבינלאומיות מתמודדות עם גל גובר של תלונות על תנאי הייצור במזרח. הגל החל עם קריסת בניין בן שבע קומות שנבנה בבנגלדש באופן לא חוקי והכיל כמה מפעלי אופנה, שייצרו עבור מותגים בינלאומיים כמו בנטון, מנגו ופרימארק הבריטית.

 

בעת הקריסה שהו בבניין 3,000 עובדים, שלפי דיווחים התלוננו על סדקים בקירות - מה שלא הביא לעצירת הייצור במתפרות. מניין ההרוגים באסון עבר, לפי דיווחים שונים, את ה־700.

 

קריסת הבניין בבנגלדש קריסת הבניין בבנגלדש צילום: בלומברג

 

מי שהזדרז להטיח ביקורת בענקיות האופנה הוא דב צ'רני, מנכ"ל חברת האופנה אמריקן אפרל, שבחרה לייצר את הבגדים שלה בארה"ב. צ'רני טוען כי יצרניות האופנה הגדולות מוכרות "סחורה גנובה" שיוצרה על ידי עובדים המועסקים בתת־תנאים על ידי קבלנים במזרח. לטענת צ'רני, החברות הגדולות לא מפקחות על תנאי העבודה, ואפילו לא מכירות ב"כוח עליון" כתירוץ למניעת אספקה בזמן. התנהלות זו, לדברי צ'רני, מכתיבה תנאי עבודה בלתי אפשריים בענף. בנטון, שהכחישה עם תחילת האירוע קשר למפעל, נאלצה לחזור בה אחרי שפורסמו תמונות של בגדים עם תוויות של בנטון מהמפעלים ההרוסים. בינתיים ייתכן כי האסון יתברר ככבד ביותר בתולדות תעשיית האופנה, כשהוא עוקף את השריפה של 2012 במפעל אופנה בפקיסטן שגבתה את חייהם של 260 עובדים.

 

כבר האסונות הקודמים בתעשייה גרמו לדיסני להודיע על הפסקת הייצור במדינות שעלולות להיות לא בטוחות מספיק לעובדי הייצור. דיסני הודיעה כי לא תייצר יותר בבנגלדש, אקוודור, בלארוס, ונצואלה ופקיסטן.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x