עובדי החדשות המקומיות הפגינו בכניסה לקריית שמונה
למעלה מ-100 עובדי החדשות קיבלו מכתבי פיטורים השבוע. העובדים הפגינו לצד עובדי מפעלים מהצפון. חלקם טענו כי "יש החלטה מהדרגות הגבוהות באוצר לסגור את החדשות המקומיות"
עובדי החדשות המקומיות המשודרות ב-yes ו-HOT חזרו לרחובות, וערכו היום הפגנה משותפת עם עובדי מפעלים בצפון ועובדי עיריית קריית שמונה תחת הקריאה "אל תסגרו אותנו". בהפגנה השתתפו כ-150 איש והמשתתפים הצהירו כי אם לא ימצא פיתרון לחדשות המקומיות, הם מתכננים לעלות להפגין בירושלים.
שלשום קיבלו מעל 100 עובדי החדשות, רובם תושבי הפריפריה, מכתבי פיטורים מחברת קודה הפקות של רם לנדס המפיקה את המהדורות, לאחר שההסדר למימון החדשות המקומיות עומד לפוג בסוף יולי.
במשך השנים מומנו החדשות המקומיות מתמלוגים ששילמו yes ו-HOT למדינה, אך חובת תשלום התמלוגים בוטלה בתחילת 2013. בדצמבר האחרון, בעקבות מאבק של העובדים, הושג הסדר זמני במסגרתו הועברו 10.8 מיליון שקל מעודפי התמלוגים שנותרו בידי המדינה. אלא שהסכום מספיק רק לשבעה חודשים וכדי להמשיך ולהפיק את המהדורות עד סוף השנה נדרשת העברה של 7.7 מיליון שקל נוספים.
אתמול נפגשו נציגי העובדים עם סגן שר האוצר מיקי לוי. לדברי יו"ר ועד העובדים חיים הר-זהב, לוי היה קשוב לבקשות העובדים להעביר את הכספים הדרושים ולמנוע את הפיטורים. "אמרנו לסגן השר שמשלם המיסים לא יוציא שקל מהכיס שלו למימון המהדורות כי הסכום הדרוש להפקת המהדורות עד סוף השנה נמצא בקופה של עודפי התמלוגים", אומר הר-זהב. "המדינה היא שהחליטה שיש אינטרס ציבורי לשדר מהפריפריה". עם זאת, גורמים אחרים בחדשות המקומיות העריכו כי יש "החלטה מהדרגות הגבוהות באוצר לסגור את החדשות המקומיות".
החדשות המקומיות הן שריד אחרון למחויבויות להפיק תוכן קהילתי שהוטלו על חברות הכבלים האזוריות. כבר שנים שבחדשות המקומיות מחכים להסדר קבוע שיסדיר את המימון שלהן בחוק קבוע.
בדיון בדצמבר בשנה שעברה בוועדת הכלכלה של הכנסת, אמרה היועצת המשפטית של משרד התקשורת דנה נויפלד כי "בחצי שנה הקרובה יגובש הסדר ככל שיימצא לנכון עם מקור מימון שונה מדמי התמלוגים". אך עד כה לא גובש כל הסדר והמדינה גם לא הבהירה שהיא החליטה לסגור את הרשויות.
הצעת חוק פרטית למימון החדשות המקומיות מתשלומים שיעבירו HOT ו-yes הוגשה במרץ האחרון על ידי ח"כ מירי רגב.
לרעתם של העובדים פועלת העובדה שמועצת הכבלים והלוויין, הרגולטור המפקח על HOT ו-yes, כמעט ומשותק בשנה האחרונה מאחר שהוא מתנהל ללא יו"ר קבוע. לכן העובדים לא מקבלים גיבוי מאף גוף ממשלתי, כפי שקיבלו לדוגמה עובדי ערוץ 10 מהרשות השנייה במהלך המאבק של למנוע את סגירתו.