האם נמצא גורם מממן שיציל את החדשות המקומיות ברגע האחרון?
ועד עובדי החדשות המקומיות הודיע במפתיע כי מצא גורם שיסכים לממן את המהדורות, אם קודה תקשורת תפרוש מהפקתן
- עובדי החדשות המקומיות חוזרים לרחובות מוקדם מהצפוי
- הצעה: להאריך המימון לחדשות המקומיות
- ארדן: נגיש מחר הסדר למימון החדשות המקומיות
בהודעה שהעביר הוועד לעובדים היום (ג') נכתב כי "ביומיים האחרונים עשינו מאמץ להביא למצב בו ניתן יהיה להמשיך לשדר את החדשות המקומיות גם אם קודה תבחר לפרוש מהפקתן: באמצעות העובדים. מאמצים אלו למצוא גורם מממן שיאפשר לעובדים לשדר את החדשות המקומיות בהרכבן הנוכחי נשאו פרי. לא נוכל להרחיב מעבר לכך".
כ-150 עובדי החדשות המקומיות קיבלו כבר בתחילת החודש מכתבי פיטורים מקודה תקשורת ואלו יכנסו לתוקף ביום חמישי הקרוב. רק לפני מספר ימים נראה שעתיד העובדים מובטח עד לסוף השנה לאחר שוועדת הכלכלה אישרה הזרמת 7.7 מיליון שקל נוספים למימון המהדורות, בנוסף ל-10.8 מיליון שקל שאושרו בדצמבר האחרון. המימון הנוסף אושר גם על ידי הכנסת אמש כחלק מחוק ההסדרים.
אולם אז פרץ ויכוח בין רשות המסים לבין החברה המפיקה. ברשות המסים טענו כי המימון שמעבירה המדינה לחברה המפיקה מאז תחילת 2013 חייב במע"מ, אך בקודה תקשורת הסתמכו על הבטחת משרד התקשורת כי המימון שאושר הינו נטו. כתוצאה מכך נמנעה קודה מלבטל את מכתבי הפיטורים לעובדים.
במכתב שהעביר ועד עובדי החדשות לרם לנדס היום נכתב כי "עילת הפיטורים של העובדים כפי שהופיעה במכתב אותו קיבלו הייתה אי אישורו של תקציב החדשות המקומיות, תקציב שאושר הלילה בכנסת בקריאה השנייה והשלישית במסגרת אישור חוק ההסדרים.
עילת הפיטורים כפי שהופיעה במכתב, אם כך, התבטלה ואינה בתוקף עוד. אי לכך אנו קוראים לך לבטל באופן מיידי את מכתבי הפיטורים ולאפשר לעובדים לחזור לעבודה סדירה".
הוועד ממשיך וכותב כי "ברור לכל העובדים שעניין המע"מ שצץ לו לפתע אינו אלא ניסיון של האוצר לקצץ בתקציבי החדשות המקומיות בשיטת 'מצליח'. העובדים יעמדו לצד ההנהלה, כמו תמיד, כדי למנוע את הקיצוץ הזה. עובדי החדשות המקומיות הראו לויאליות מוחלטת למקום העבודה, נלחמו למענו ועליו – מגיע להם להמשיך לעבוד בו".
ועד העובדים בעצם מנסה לטעון במכתב ששלח ללנדס כי משפטית מרגע שאישרה הכנסת את תוספת המימון, מכתבי הפיטורים אינם תקפים ואם רוצים לפטר את העובדים יש להוציא מכתבים חדשים ולתת התראה חדשה של 30 יום.
בתגובה נמסר מקודה כי "הסוגיה המשפטית שהעלו העובדים נבדקת. אנחנו מקווים שאנשי האוצר שהתגייסו לפתור את הבעיה, יצליחו לעשות זאת בתוך זמן קצר"