עתיד רשות השידור כבר לא יוכרע ב־2013
בגלל עיכוב בפרסום המכרז לחברת הייעוץ שאמורה ללוות את העבודה של ועדת לנדס, היא תתקשה להגיש את המלצותיה עד סוף השנה
ועדת לנדס, שמינה שר התקשורת גלעד ארדן כדי לבחון את עתיד רשות השידור, תתקשה לעמוד ביעד שהוא הציב בפניה ולפרסם את המלצותיה עד סוף השנה. הסיבה: אף שהוועדה החלה את עבודתה בתחילת ספטמבר, משרדי האוצר והתקשורת טרם פרסמו מכרז למינוי של חברת ייעוץ חיצונית האמורה ללוות את הוועדה בעבודתה.
- עיתונאי רשות השידור עתרו לבג"ץ נגד ארדן ולפיד בעניין רשות השידור
- רשות השידור מקדמת מכרז גדול למרות עתידה המעורפל
- הוועדה לסגירת רשות השידור יוצאת לדרך
השאלה המרכזית שהוועדה צריכה להתמודד איתה היא אם ניתן לגבש רפורמה שתביא להבראת הרשות או שצריך לסגור ולפתוח אותה מחדש במתכונת שונה. גם אם יוחלט על סגירת הרשות תצטרך הוועדה לבחור בין סגירה מלאה ובין סגירה של חלק מהפעילויות ושמירה על פעילויות אחרות. אחת האפשרויות שנמצאות על השולחן היא צמצום פעילותו של הערוץ הראשון לצד שמירה על פעילות קול ישראל.
לעבודה שאמורה לעשות הוועדה ישנן משמעויות כלכליות נרחבות, ולכן עם הקמתה נקבע כי חברת ייעוץ חיצונית תלווה אותה באופן צמוד. ל"כלכליסט" נודע כי בתחילה בחנו באוצר ובמשרד התקשורת את האפשרות למנות ללא מכרז את חברת הייעוץ טאסק למשימה (טאסק גיבשה ב־2007 את הרפורמה ברשות השידור), אולם בסופו של דבר הוחלט לגשת למכרז. חברת הייעוץ שתיבחר צפויה לקבל מאות אלפי שקלים עבור עבודתה.
גורם העוסק בנושא הסביר כי העיכוב בהוצאת המכרז נובע מ"בירוקרטיה ממשלתית". עם זאת, הוא טען כי הוא לא צפוי לדחות משמעותית את הגשת המסקנות. "גם אם תהיה דחייה של שבועיים והמסקנות יוגשו באמצע ינואר, לא יקרה שום דבר. מה שחשוב הוא התוצאה שתניב הוועדה ויישום המלצותיה".
מנגד, גורם בכיר בשוק התקשורת העריך כי לחברת הייעוץ יידרשו לפחות שלושה חודשים ללמוד את הנושא ולהציג תוצאות, כך שיהיה קשה לוועדה לעמוד ביעד שהוגדר לה.