בלעדי לכלכליסט
אופיס דיפו העולמית דורשת: הרוכש ישלם עמלה של 1.35% מהמכירות
הרשת העולמית מקשיחה את תנאיה ודורשת כי הקונה של הרשת יתחייב לתשלום של 1.35% ממחזור המכירות, לעומת עמלה בשיעור של 0.25% בלבד, לה היה מחויב אבי מלכה
ימים ספורים לפני הכרעת בית המשפט בעתידה של רשת אופיס דיפו המצויה מזה כשלושה שבועות בהקפאת הליכים, מקשיחה אופיס דיפו העולמית את תנאיה ודורשת כי הקונה יתחייב לתשלום עמלה בשיעור 1.35% ממחזור המכירות. זאת לעומת עמלה בשיעור 0.25% בלבד מהמכירות, לה היה מחוייב אבי מלכה שהפעיל את הרשת בחודשים האחרונים.
- "אופיס דיפו מפסידה 100 אלף שקל ביום"
- ובינתיים בארה"ב: אופיס דיפו רוכשת את יריבתה אופיס מקס
- אבי שומר פורש מהמירוץ לרכישת אופיס דיפו
בתקופה שבה היתה אופיס דיפו בבעלות קבוצת המשביר לצרכן, עמדה העמלה על 1.35% מהמכירות, אולם לאחר מכירתה מהקפאת הליכים לאיש העסקים אבי מלכה, הגיע האחרון להבנות עם החברה העולמית ולפיהן, ירכוש ממנה את המוניטין בתמורה ל-1.7 מיליון דולר, ובתמורה, תופחת העמלה ל-0.25% ממחזור המכירות. אלא, שכיוון שעיקר הסכום הראשוני לא הועבר לאמריקאים, הם דורשים לקבל סכום זה או להעלות את העמלה בהתאם לשיעורה המקורי.
במכתב ששלח אתמול לאופיס דיפו העולמית, התנה רונן לוי - המייצג את קבוצת ״ריטייל 3000״, המסתמנת כרוכש פוטנציאלי לרשת - את השלמת העסקה בהפחתת העמלה.
״לצערנו, לא נוכל לעמוד בתנאים אלו, מאחר ומדינת ישראל נמצאת כעת במיתון קשה מאוד, במיוחד בתחום הריטייל״. כתב לוי לאמריקאים והוסיף ״חשוב לנו מאוד להציל את חברת אופיס דיפו. בתור יו״ר ובעלים של הקבוצה הרוכשת, מזה כבר 27 שנים בעלים של רשתות מצליחות על מנת שנוכל לסייע ל 800 המשפחות, בקשתי היא לסייע לנו בשנתיים הראשונות ולקבל את הצעתנו. לאחר מכן נוכל לשפר את התנאים ולהגדיל את העמלה״.
לוי הוסיף עוד, כי פנייתו זו היא לא רק מסחרית, אלא גם רגשית ומצפונית, סיבות המהוות חלק ניכר מהחלטתו לרכוש את הרשת. ״בעוד 72 שעות יצטרך ביהמ"ש להחליט באם להביא את החברה לפירוק. מאחר ונותרתי הרוכש היחיד והזמן לא משחק לטובתנו, אבקש לשקול בכובד ראש את גורל העובדים הנמצא כעת בידינו״. לוי הזמין במכתבו את נציגי החברה הבינלאומית לביקור בישראל, לצורך הצגת פעילותו העסקי. ושיטות העבודה שלו.
בהתאם להחלטת בית המשפט לפני כשבוע וחצי, העמידה ריטייל 3000 מימון של 1.2 מיליון שקל שהוזרמו לקופת הנאמנים לשם כיסוי גירעון בתקופת ההפעלה, שתסתיים ביום שלישי הקרוב, כשעד אז נמצאת החברה תחת צו הקפאה זמני. כמו כן הועמדה הלוואה של 2.5 מיליון שקל מקופת הפירוק עבור משכורות לעובדים
ביום חמישי האחרון דיווחו הנאמנים לבית המשפט כי מאז הדיון הרשת מופעלת על ידיהם "בהפעלה גירעונית המוערכת בסך של 100 אלף שקל ביום, ומכירות החברה ממשיכות לעמוד על כ-300 אלף שקל ביום".
הנאמנים ציינו עוד כי נציגי ריטייל 3000, פנו לממונה על ההגבלים העסקיים, לקבל את אישורו לרכישת הרשת והוסיפו כח אם לא ימצא קונה רציני שמסוגל לרכוש את פעילותה של הרשת כעסק חי, לא יהיה מנוס אלא להביא את החברה לפירוק.