הרשות השנייה רוצה רק שעת ריאליטי אחת בפריים טיים בכל ערב
מועצת הרשות השנייה אישרה מסמך מדיניות לפיו יוכלו זכייני ערוץ 10 ו-2 לשדר לא יותר משבע שעות ריאליטי בשבוע בין השעות 21:00-23:00, לעומת 10 שעות כיום. המסמך יעלה לשימוע ציבורי
- משרד התקשורת נגד הכנסת גופי התקשורת לחוק הריכוזיות
- הרשות השנייה תגבש עם ערוץ 10 ו-2 קוד למניעת הופעת עברייני מין בריאליטי
- אפקט זהבי: זינוק במספר התלונות על רדיו ללא הפסקה
אין מדובר באישור סופי של מסמך המדיניות, וכעת תקיים הרשות השנייה שימוע ציבורי במסגרתו יתקבלו תגובות הציבור והחברות למסמך. כמו כן הרשות מתכוונת לקיים יום עיון על מנת לייצר שיח ציבורי סביב הנושאים במסמך המדיניות. בתום התהליך יובא מסמך המדיניות לאישור נוסף של מועצת הרשות השנייה.
לפי ניסיון העבר, לא מן הנמנע כי עקרונות מסמך המדיניות ישתנו בתהליך ואף ייתכן שהמסמך לא יאושר סופית בסופו של דבר לאחר שישמעו הסתייגויות הצדדים.
כיום יכולים זכייני ערוץ 2 ו-10 לשדר עד 10 שעות של בידור וריאליטי בשבוע במהלך השעות 19:00-24:00 בערב. בנוסף, הרשות השנייה מחייבת את הזכיינים לשדר תוכנית אחת של סוגה עילית (תוכניות דרמה, תחקיר ותעודה מקומיות) על כל שעת ריאליטי.
לפי מסמך המדיניות החדש, תוגבל כמות הריאליטי והבידור שישדר כל זכיין בשעות 21:00-23:00 לשעה אחת בלבד ביום, או שבע שעות בשבוע, כאשר לצד זה יחויבו הזכיינים לשדר שעה של סוגה עילית. בשעות 24:00-23:00 בלילה יוכל כל זכיין לשדר עוד חצי שעה של ריאליטי ובידור במקביל לחצי שעה של סוגה עילית.
בנוסף לאור הביקורת שהופנתה בעבר כלפי הרשות השנייה שהכירה בתוכנית כמו "מעושרות" בערוץ 10 או "אנשים" בקשת כסוגה עילית, קובע מסמך המדיניות הגדרות נוקשות יותר בנושא זה.
לפי המסמך תוכניות סוגה עילית יהיו כאלו שמופקות בהשקעה מקצועית, יצירתית, עיתונאית או אומנותית ואסתטית ניכרת, המעשירה את הצופה, ואשר תכניה עומדים ביעדים המרכזיים שמקדמת הרשות השנייה.
הרקע לגיבוש מסך המדיניות החדש הוא הביקורת הציבורית לגבי איכות ומגוון התכנים המשודרים בערוצים 10 ו-2.
לדברי מנכ״ל הרשות, שי באב"ד, "השיח הציבורי הציף לאחרונה ביקורת ציבורית משמעותית לגבי איכות התכנים המשודרים על ידי הערוצים 2 ו- 10, לפיה אנו סובלים כיום מריבוי של תוכניות ריאליטי ובידור, וממיעוט בתוכניות המכילות מסרים תרבותיים, משכילים, מרחיבי דעת, וחיוביים בכללותם. בנוסף לכך, מגוון השידורים לוקה בחסר בכך שאינו מייצג באופן ראוי את האוכלוסייה במדינה, על גווניה השונים ועל קבוצות האוכלוסייה השונות המתגוררות בה. סקרים שנערכו על ידי הרשות במהלך השנים תומכים בטענה זו, ומעידים על בעייתיות בתחום זה. תכלית המדיניות החדשה שגובשה ברשות הינה לשנות מצב זה ולהביא בשורה משמעותית עבור הצופים בבית שרוצים ליהנות מטלוויזיה איכותית ומגוונת יותר״.