$
פרסום ושיווק

הרשות השנייה תגבש עם ערוץ 10 ו-2 קוד למניעת הופעת עברייני מין בריאליטי

ועדת קידום מעמד האישה החליטה להטיל על הרשות השנייה וזכייני הטלוויזיה המסחרית את גיבוש הקוד שאמור לעסוק גם בשאלה איך לזהות מראש שמשתתף פוטנציאלי הוא עבריין מין. הדיון נערך בעקבות הופעת משתתף שהורשע בבעילה בהסכמה של קטינה בתוכנית ריאליטי בערוץ 10

אופיר דור 14:2214.10.13

הרשות השנייה תגבש ביחד עם ערוץ 10 וזכייני ערוץ 2, קשת ורשת, קוד אתי שמטרתו להגדיר כיצד למנוע את הופעתם של עברייני מין בתוכניות ריאליטי. בדיון בוועדה לקידום מעמד האישה הוחלט היום (ב') כי הקוד יגובש בשיתוף איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית ומרכז נגה לנפגעי עבירה ויוגש בתוך חודשיים לוועדה.

 

הדיון בוועדת קידום מעמד האישה נערך בעקבות הופעתו של דוד דיגמי, שהורשע לפני כארבע שנים בבעילה אסורה בהסכמה של קטינה לאחר שקיים יחסי מין עם ילדה בת 13, בתוכנית הריאלטי "הכפר" המשודרת בערוץ 10. אחת השאלות שבה יצטרכו לעסוק בתוכנית היא כיצד יכולים המפיקים לדעת מראש כי משתתף פוטנציאלי בתוכנית ריאליטי הוא עבריין מין מורשע.

 

שי באב"ד, מנכ"ל הרשות השנייה שי באב"ד, מנכ"ל הרשות השנייה צילום: PORT2PORT

 

סמנכ"ל התוכנית בערוץ 10 זיוית דוידוביץ אמרה בדיון היום כי "לא ידענו על עברו הפלילי של המתמודד עד שצלצלה האם (של המותקפת – א"ד), שבוע לפני השידור, כשהתוכנית כבר היתה גמורה". לדברי דוידוביץ, "אסור לנו לבקש תעודות יושר. אנו עושים תחקיר על כל אדם ובתחקיר לא עלה עברו הפלילי. אם היינו יודעים מראש מי האיש, היינו יכולים לשקול ולהחליט. כשנודע לנו בדקנו את מצבו המשפטי והוחלט לשדר את התוכנית כי הוא ריצה את עונשו והמדינה כחברה נותנת הזדמנות שנייה לעבריינים".

 

רועי סטריקובסקי, עורך התוכנית "הכפר", אמר כי "לכל תוכנית ריאליטי נעשה תחקיר מעמיק על העבר וההווה של כל משתתף. אנחנו בני אדם ויכולים לטעות. אין לנו אפשרות לדעת אם אדם אומר אמת. זו שאלה פילוסופית אם לאדם מגיעה הזדמנות שנייה".

 

ע"וד עירית בוטון אלוני ממרכז נגה לנפגעי עבירה אמרה בדיון כי "ההישגים הקטנים שהיו בטיפול בצעירה שהותקפה מינית על ידי מי שמככב היום בתוכנית ריאליטי, היו כלא היו מרגע שהנפגעת ראתה את פניו על המסך בעת שידור הפרומו לתוכנית. עד כמה אנו אטומים לרגשות, לפגיעה של אחרים? את מי כאן צריך לשקם, את העבריין או את הנפגעת? זכותו לשיקום מאפשרת לו לעבוד, אבל לא להפכו למודל, גם אם משפטית אין על כך הגבלה".

 

יו"ר הועדה ח"כ עליזה לביא אמרה כי "לא מדובר כאן בדיון משפטי מה מותר או אסור על פי חוק, אלא בדיון ציבורי שבוחן מה ראוי ומה לא ראוי. המציאות מחייבת אותנו לבחון מחדש את הנורמות הציבוריות בנושא מתוך מקום של אחריות והבנה ולא ממקום של כפייה. אנו מקווים שהקוד יאומץ גם על ידי מי שאינם מחויבים לכללי הרגולציה. בעוד חודשיים נתכנס שוב כדי לבחון את הקוד שיתגבש".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x