תל אביב: פתיחת עסקים בשבת - רק ברחובות ראשיים, ובהיקף מוגבל
העירייה גיבשה הצעה לתיקון חוק העזר העירוני - שמונה חודשים לאחר שבית המשפט העליון קבע כי עליה לפעול באופן נחרץ לסגירת חנויות הפועלות בשבת
8 חודשים אחרי שקבע בית המשפט העליון כי על עיריית תל אביב לפעול באופן נחרץ לסגירת חנויות הפועלות בשבת, גיבשה העירייה הצעה לתיקון חוק העזר העירוני בנושא פתיחתן וסגירתן של חנויות בשבת. ההצעה אושרה היום על ידי הנהלת העירייה ותובא לאישורה של מועצת העיר תל אביב-יפו בחודש הקרוב.
התיקון לחוק העזר מגדיר רשימה של הרחובות הראשיים בהם תותר פעילותם של מספר מוגבל של מרכולים,כולל קיוסקים, בשבתות ובחגים. ברחובות אלו תוגדר מכסה של עסקים להם יינתן אישור אשר יוגבל בפרק זמן של כ-5 שנים וכן יוגדר גודל מקסימלי של חנויות. בנוסף, קובע החוק שלושה אזורי פנאי ותיירות ברחבי העיר - נמל תל אביב ומגרשי התערוכה הישנים, מתחם התחנה ונמל יפו, בהם מותרת פעילותן של חנויות נוספות.
לדברי רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו: "בית המשפט העליון שלח אותנו לתהליך מורכב של בחינה מחודשת של חוק העזר העירוני, אשר נחקק לפני 34 שנים, לשם התאמתו למציאות החיים בתל אביב-יפו של היום, עיר השומרת מצד אחד על הערך הסוציאלי של יום המנוחה במדינת היהודים ורוב רובה של הפעילות המסחרית אינה מתקיימת בשבת ומן הצד השני מאפשרת לכל אחת ואחד להנות כרצונו מהשבת ומציעה מגוון של פעילויות תרבות, בילוי ופנאי, כאשר חשוב לזכור כי לתושבים המתגוררים בדירות קטנות חנויות המזון הן לעיתים המזווה. האיזון העדין הזה שאותו אנו מנסים לעגן בחוק העזר מבטא יותר מכל את הרוח ה"תל-אביבית" הסובלנית הפועמת בעיר מימי דיזנגוף וביאליק – עיר המאפשרת לכל אחד לחיות את אורח חייו ולבטא את עצמו כרצונו ואשר מממשת הלכה למעשה את חזונו של הרצל למדינת היהודים החופשית".
ב-2007 עתרו בעלי המכולות לבית המשפט המחוזי בתל-אביב, בטענה שקיימת אכיפה לא שיוויונית של חוקי המנוחה, וכי בעוד הם נאלצים לסגור את מכולותיהם בשבתות כדי להמנע מקנסות, הרשתות הגדולות אינן נפגעות מהקנסות ולכן נהנות מיתרון משמעותי, בעוד להם נגרמים נזקים כלכליים משמעותיים. את העתירה ואת הערעור הנוכחי הגישו עו"ד דוד שוב ועו"ד עברי פיינגולד.
בית המשפט המחוזי בתל-אביב דחה את העתירה המקורית, וקבע כי לא הוכח שהעובדה שהעירייה מסתפקת בקנסות אינה סבירה. עוד נקבע כי טענת העותרים על פגיעה באיכות חייהם של התושבים בשל הפעלת חנויות בשבת לא הוכחה. בחודש יוני האחרון, הפך בית המשפט העליון את החלטת המחוזי וחייב את עיריית תל אביב לפעול לסגירת החנויות או לתקן את חוק העזר העירוני, כך שיאפשר הפעילות העסקית בשבת.