הממשלה אישרה את פירוק רשות השידור והקמת רשות שידור ציבורית חדשה
נתניהו: "הרפורמה בשידור הציבורי, שאנו מייחסים לו חשיבות רבה, תחזק אותו מאוד. עובדי הרשות הטובים, ויש רבים כאלה, ימשיכו לעבוד ברשות החדשה, ועובדי הרשות שיפרשו יזכו לתנאים הולמים והוגנים"; עפ"י הצעת החוק, תבוטל אגרת הטלוויזיה
הממשלה אישרה היום (א') את הצעת חוק השידור הציבורי שהגיש שר התקשורת גלעד ארדן. הצעת החוק אושרה בממשלה ברוב של 18 תומכים מול שני מתנגדים – השרים ישראל כץ ועמיר פרץ. הצעת החוק תעלה גם לאישור ועדת השרים לחקיקה היום ולאחר מכן יתחיל מסלול אישורה הכנסת.
- כץ נגד הרפורמה ברשות השידור: "יש לבטל את אגרת הרדיו"
- עתיד רשות השידור עובר רשמית להכרעת הממשלה והכנסת
- השר ארדן: "עובדי רשות השידור שיפרשו יקבלו תנאים הוגנים"
הצעת החוק מתבססת על המלצות ועדת לנדס ובמרכזה עומדת סגירת רשות השידור והטלוויזיה החינוכית ופתיחה של גוף חדש שיהיה אחראי על השידור הציבורי.
על פי הצעת החוק, גוף השידור החדש יחל לפעול ב-31 במרץ 2015 ובמועד זה יופסקו שידורי רשות השידור. שידורי הטלוויזיה החינוכית יופסקו לאחר שיעלה לשידור ערוץ הטלוויזיה לילדים ולנוער במסגרת גוף השידור החדש. במקרה של עיכובים בלתי צפויים יכול ארדן בהסכמת שר האוצר לדחות את מועד העברת השידור הציבורי לגוף החדש פעמיים, בשלושה חודשים בכל פעם.
"השידור הציבורי, שאנחנו מייחסים לו חשיבות רבה, יעבור רפורמה משמעותית, שבסופו של דבר תחזק אותו מאוד. עובדי הרשות הטובים, ויש רבים כאלה, ימשיכו לעבוד ברשות החדשה, ועובדי הרשות שיפרשו יזכו לתנאים הולמים והוגנים".
לפי הצעת החוק, תבוטל חובת תשלום האגרה בעד מקלט טלוויזיה עם הפסקת השידורים של רשות השידור. לאחר מכן יחויב הציבור רק באגרת רדיו שמשולמת עם רישיון הרכב. חובות שיצטברו עד לסיום חובת התשלום יגבו על ידי מערך הגבייה הממשלתי במשרד המשפטים.
תקציב הגוף המשדר יעמוד על כ-740 מיליון שקל בשנה, ואלו יגיעו מאגרת הרכב, מפרסומות ברדיו ומתשדירי שירות וחסות בטלוויזיה ומימון שיועבר מהמדינה בגובה 200-150 מיליון שקל. גוף השידור החדש יפעיל שלושה ערוצי טלוויזיה: הערוץ הראשון בעברית, ערוץ ילדים ונוער וערוץ בשפה הערבית.
בראש הגוף המשדר תעמוד מועצה ציבורית בת 9 חברים שתפקח על פעולתו. מנכ"ל הגוף המשדר ימונה לתקופה של 4 שנים על ידי ועדה בראשות יו"ר המועצה הציבורית.
אם תאושר הצעת החוק, כונס הנכסים הרשמי ימונה למפרק של רשות השידור ותפקידו יהיה לנהל את הליך פירוקה עד למועד הסגירה. במסגרת פירוק הרשות יועבר כל הנדל"ן שלה אל המדינה והחשב הכללי באוצר ביחד עם הממונה על התקציבים יורו אלה נכסים יועברו לגוף החדש ואלו ימומשו. מימוש הנכסים אמור לממן את עלות הפרישה של 1,900 עובדי רשות השידור שמוערכת במיליארד שקל.
השר ארדן אמר כי "המהלך יוביל לביטול אגרת הטלוויזיה ויחזיר את הרלבנטיות לשידור הציבורי עם הקמת 3 ערוצי טלוויזיה חדשים. לאזרחי ישראל מגיע שידור ציבורי טוב יותר- ואנו בדרך להשיג מטרה זו. אני מודה לראש הממשלה ולשרים על תמיכתם".