$
מדיה

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת החוק לסגירת רשות השידור

העובדים החשיכו מוקדם יותר הערב את המסך לאות מחאה על המהלך של שר התקשורת גלעד ארדן להעלות את הצעת החוק. ההצעה עברה ברוב של 33 ח"כים מול 14 מתתנגדים ו-2 נמנעים

אופיר דור 21:3226.05.14

מליאת הכנסת אישרה הערב (ב') בקריאה ראשונה את הצעת החוק לסגירת רשות השידור ופתיחה של גוף חדש במקומה ברוב של 33 חברי כנסת מול 14 מתנגדים ו-2 נמנעים.

 

הצעת החוק מבוססת על המלצות הוועדה בראשות איש הטלוויזיה רם לנדס והוגשה על ידי שר התקשורת גלעד ארדן.

 

כעת צפויה לעלות הצעת החוק לדיון בוועדה משותפת של ועדות הכלכלה והכספים בראשות חברת הכנסת קארין אלהרר מסיעת "יש עתיד".

 

 

בית רשות השידור. העובדים החשיכו את המסך, אבל הצעת החוק עברה בית רשות השידור. העובדים החשיכו את המסך, אבל הצעת החוק עברה צילום: מאיר אזולאי

 

עובדי רשות השידור רצו שהצעת החוק תעלה לדיון בוועדת כלכלה בראשות חבר הכנסת אבישי ברוורמן מהאופוזיציה, אך ועדת הכנסת הצביעה בעד הבחירה שהוביל ארדן בוועדה המשותפת.

 

מוקדם יותר היום השביתו ועדי העובדים ברשות השידור את שידורי הרדיו והטלוויזיה למשך שעתיים, במחאה על העלאת הצעת החוק לדיון על ידי ארדן. ההסתדרות תמכה בצעדי העובדים ודרשה לקדם רפורמה בהידברות.

 

לאחר סגירת רשות השידור הקיימת תבוטל אגרת הטלוויזיה, כשהמימון לגוף החדש יגיע מאגרת הרדיו, מפרסומות וחסויות וממימון מתקציב המדינה.

 

ארדן אמר בנאומו במליאה כי "הצעת החוק שמונחת לפניכם תקנה לשידור הציבורי את המעמד לו הוא ראוי – שידור שמשנה ומעצב תודעה. האופן בו השידור הציבורי ינוהל יקרין על תהליך השידור והיצירה כולו והגוף החדש יהיה שקוף יותר והגון יותר".

 

לדברי ארדן, "תקציבו של תאגיד השידור הציבורי יעמוד על 670-720 מיליון שקל בשנה, סכום שיש בו חיסכון שנתי קבוע לציבור של כ-350 מיליון שקל. הקמתו של גוף שידורים חדש, יעיל וחסכוני היא זו שמאפשרת לנו לבשר בחוק החדש המונח בפניכם על ביטול אגרת הטלוויזיה. אותה אגרה שהפכה לסמל ונתפסה בציבור כקנס מאוס שנגבה ללא הצדקה וללא תמורה. אגרה זו תבוטל ביום שבו תאגיד השידור הציבורי החדש יחל את שידוריו".

 

לעומת זאת, יו"ר מר"צ זהבה גלאון אמרה כי "הצעת החוק של גלעד ארדן, נתניהו ולפיד היא תעודת הפטירה של 2,000 עובדים ברשות השידור. גישתם אינה מייצגת מחויבות לשידור הציבורי, אלא מהלך פוליטי פופוליסטי. ביטול האגרה, שעלותה שקל ליום לכל בית אב, יגביר את תלות השידור הציבורי בחסדיהם של פוליטיקאים והקצבות ממשלתיות".

לדברי גלאון, "אין ספק שצריך רפורמה, אך החוק המוצע הוא קבורת חמור הכוללת התנערות מאלפי עובדים ותיקים ללא הסכמים קיבוציים. הפתרון היחיד הוא רפורמה אמיתית ורצינית תוך הידברות עם עובדי הרשות".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x