ארדן סידר לעצמו ועדה לסגירת רשות השידור
הוועדה, שתכין את הצעת החוק לסגירת רשות השידור לקריאות שנייה ושלישית, תתחיל היום בעבודתה. העובדה שרוב חבריה תומכים בהצעה אמורה להבטיח ששר התקשורת יצליח לעמוד בהבטחתו היומרנית לבטל את האגרה עד סוף מרץ
הוועדה המיוחדת בכנסת שמונתה לדון בהצעת החוק לסגירת רשות השידור תקיים היום דיון ראשון. בראש הוועדה, שיזמו שר התקשורת גלעד ארדן ושר האוצר יאיר לפיד, תעמוד חברת הכנסת קארין אלהרר (יש עתיד). מטרתה לדון בהצעה בקצב מהיר במיוחד, וכבר נקבעו לה שני דיונים השבוע וארבעה דיונים בשבוע הבא - הכל במטרה להביא את הצעת החוק לקריאות שנייה ושלישית במליאה עוד במהלך מושב הקיץ של הכנסת, שמסתיים בסוף יולי.
- האם אלדד קובלנץ יקים את רשות השידור החדשה?
- "מי בכלל יספור את עובדי רשות השידור אחרי המונדיאל?"
- מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת החוק לסגירת רשות השידור
"בובה של הקואליציה"
הבחירה להעלות את החוק לדיון בוועדה מיוחדת ולא בוועדת הכלכלה בראשות ח"כ אבישי ברוורמן (העבודה), שעוסקת בדרך כלל בנושאי רשות השידור, עוררה לא מעט התנגדויות בקרב חברי הכנסת מהאופוזיציה. משרד התקשורת הוא שדרש ועדה מיוחדת. ברוורמן עצמו אמר: "מישהו החליט שהוא רוצה בובה של הקואליציה ולא לוקח סיכון", וכינה את ההחלטה ליצור ועדה אד הוק "ביזיון לכנסת".
גם עובדי הרשות התנגדו לוועדה וטענו כי לא במקרה היא כוללת יו"ר וחברה נוספת מסיעת יש עתיד, שבה נאכפת בהחמרה משמעת קואליציונית.
ארדן מתכוון לפקח מקרוב על החוק ולהגיע לכל ישיבות הוועדה. מבחינתו העברת החוק במהירות קריטי, כיוון שהוא כבר הציב דד־ליין ברור שלפיו אגרת הטלוויזיה תבוטל עד 31 במרץ 2015. ביטול האגרה ייצא לפועל רק לאחר שתוקם רשות השידור החדשה.
55 עמודים ופירוט רב
מיפוי הצבעת חברי הוועדה בקריאה הראשונה על החוק מעיד שרובם המכריע תמך בו, כך שלא צפויות הפתעות מיוחדות והוא יעבור גם את שלב הוועדה. ואולם, הוועדה צפויה לערוך שינויים לא מעטים בהצעה, המתבססת על המלצות ועדת לנדס.
בקואליציה טענו כי מדובר בחוק בעל השלכות על נושאים שונים כמו סגירת הטלוויזיה החינוכית, שבפיקוח ועדת החינוך, ולכן נכון שתדון בה ועדה מיוחדת. שני הדיונים הראשונים בוועדה צפויים לעסוק בחוק באופן כללי לפני שהוועדה תצלול לסעיפים מסוימים.
הצעת חוק השידור הציבורי משתרעת על לא פחות מ־55 עמודים, וכוללת פירוט רב על המבנה של רשות השידור החדשה ודרכי המימון והפעולה שלה. חברי כנסת מהאופוזיציה כבר הסתייגו מהחוק בטענה כי אינו מנתק את הזיקה בין הדרג הפוליטי לרשות החדשה.
במקום הסתמכות על האגרה חלק מהמימון לגוף החדש (150 מיליון שקל) יגיע מתקציב המדינה ולכן לכאורה ייתן לדרג הפוליטי כוח ושליטה. לעומת זאת, תומכי החוק טוענים כי ההעברה מתקציב המדינה היא חלק ממנגנון אוטומטי שאין לשרים שליטה עליו.
עובדי רשות השידור מצאו כי בחוק מופיעה עשרות פעמים המילה "השר" - עדות, לדעתם, לחוסר הניתוק בין הדרג הפוליטי לרשות.