לנדס: "רשות השידור קיבלה 13 כרטיסים צהובים. אנחנו הוצאנו לה כרטיס אדום"
הוועדה המיוחדת דנה היום לראשונה בהצעת החוק של שר התקשורת גלעד ארדן לסגירת רשות השידור ופתיחת גוף חדש במקומה. לדברי ארדן, "הגוף החדש יחסוך 350 מיליון שקל לשנה"
הוועדה המיוחדת להצעת חוק השידור הציבורי החלה היום (ג') בכנסת את עבודתה בדיון סוער. הוועדה תכין לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק שיוזמים שר האוצר יאיר לפיד ושר התקשורת גלעד ארדן לסגירת רשות השידור והקמת גוף חדש במקומה.
- ארדן סידר לעצמו ועדה לסגירת רשות השידור
- האם אלדד קובלנץ יקים את רשות השידור החדשה?
- מהיום: החשכת מסך ללא הגבלת זמן ברשות השידור
הצעת החוק מבוססת על המלצות ועדת לנדס לבחינת השידור הציבורי. יו"ר הוועדה, איש הטלוויזיה והמפיק רם לנדס, אמר כי "המסקנות של הוועדה נכתבו בחרדת קודש ובצער רב ולא הגיעו בהפתעה. רשות השידור קיבלה 13 כרטיסים צהובים מוועדות קודמות והתעלמה מהם. אנחנו הוצאנו לה כרטיס אדום".
לנדס ציין את העובדה התמוהה כי גם ברשות השידור לא ידעו כמה עובדים מועסקים בארגון. "אני מאוד מופתע שיש 2,000 עובדים ברשות, אנחנו בוועדה שמענו על 1,600-1,700 עובדים, אבל סמנכ"ל הכספים לא ידע להגיד בדיוק ואמר שסמנכ"ל משאבי האנוש מעביר לו דיווחים שיקרים".
ארדן אמר כי "יש בשורה בהצעת החוק הזאת והיא תאפשר הקמת גוף יעיל שיחסוך 350 מיליון שקל לשנה. יש גם בשורה בביטול אגרת הטלוויזיה. הוועדה הגיעה למסקנה שכדי שהגוף החדש יקבל תמיכה מהציבור, הוא לא יכול לרדוף אחריהם ולעקל את נכסי הציבור. בניגוד לדברים שנאמרו, אגרת הרכב לא תועלה".
לפיד אמר כי "אין כמעט אדם בישראל שלא מבין שרשות השידור איבדה את הרלבנטיות והמטרה שלה ולכן אי אפשר אלא לסגור אותה. המטרה של החוק אינה לייצר עוד רפורמה אלא לייצר שידור ציבורי אמיתי. לא צריך רפורמה אלא רשות שידור חדשה שתיבנה מהיסוד".
לפיד אמר כי "חלק מסוים מהעובדים יקלטו בגוף השידור החדש והאחרים יקבלו הסכמי פרישה נדיבים".