$
פרסום ושיווק

מרקסטון: מכירת סטימצקי תלויה באישור בנק הפועלים

בתשובה לבקשת הפירוק נגד הרשת, טענה מרקסטון כי העברת הבעלות לג. יפית טרם בוצעה בגלל הבנק. לפי הערכות, העניק הפועלים לחברה ערבויות של 15 מיליון שקל

נורית קדוש 20:5805.07.14

העברת סטימצקי מקרן מרקסטון לקבוצת הרוכשים בראשות יפית גרינברג (ג. יפית) לא הושלמה ותלויה בהסכמת בנק הפועלים. כך עולה מתשובתה של הקרן לבקשה לפירוק רשת הספרים, שהגישו מספר הוצאת לאור ובראשן מודן ועם עובד בשבוע שעבר.

 

 

 

בתשובתה לבית המשפט המחוזי בלוד ביקשה מרקסטון לדחות על הסף את בקשת הפירוק, שהוגשה בטענה כי סטימצקי הגיעה לחדלות פירעון וכי אינם מוכנים לוותר על 30% מחובה כלפיהם, כפי שביקשו הרוכשים החדשים. "לאחרונה התקשרה מרקסטון בעסקה עם חברת אבן החכמים בע"מ שבמסגרתה התחייבה מרקסטון למכור את כל החזקותיה בחברה לרוכשת", נטען בתגובה של מרקסטון. "ביצועה של עסקה זו מותנה היום רק באישור בנק הפועלים".

 

 

ג. יפית ג. יפית צילום: עמית שעל

 

על פי הערכות, מדובר בין היתר בערבויות בהיקף של כ־15 מיליון שקל שבנק הפועלים העניק למשכירי נכסים לחנויות הרשת. לפי מרקסטון, עד שהרוכשים לא יזרימו את הסכום לבנק, לא יאפשר הפועלים את העברת הבעלות.

 

בבקשת הפירוק, טוענים המו"לים כי החוב של סטימצקי כלפיהם עומד על 7.5 מיליון שקל. לפי הערכות, כלל חובותיה של סטימצקי עומדים על 88.5 מיליון שקל. מרקסטון חושפת עוד בתשובתה כי חלק מההוצאות לאור זכו לתשלום מלא של חובן, אך רובן נדרשו לתספורת בגובה 30% מהחוב. "חובות החברה כלפי ספקים שלא הגיעו להסדר, לרבות תשלומים למבקשות, שולמו במלואם, ולפי מיטב ידיעת המשיבה לא קיים היום כל חוב כלפי המבקשות", טוענת הקרן.

 

עו"ד עופר שפירא, שמייצג את מרקסטון בהליך, טען עוד כי בקשת הפירוק מופרכת והוגשת בחוסר תום לב מוחלט. לטענתו, היא מבוססת על עדויות שמיעה מקטעי עיתונות, "שאינם יכולים בסיס לבקשת פירוק".

 

פרט לאישור מבנק הפועלים, מחייבת השלמת העברת הבעלות גם אישור מצדה של הרשות להגבלים העסקיים. עד עתה לא הגישה הקבוצה הרוכשת בקשה כזו לרשות. למרות בעיות אלו, בימים הקרובים צפויה גרינברג לצאת בקמפיין ראשון לסטימצקי.

 

מבנק הפועלים לא התקבלה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x