צוק איתן
המגזר העסקי למנהלי הקניונים: הקלו על העסקים הקטנים במתחמים
נשיא איגוד לשכות המסחר פנה למנכ"לי קניוני מליסרון ועזריאלי בבקשה להקל על פעילות הרשתות הקמעונאיות השוכרות מהם שטחים על ידי מתן הנחה משמעותית. זאת על רקע ירידה של עד 40% בפדיונות
נוכח הירידה החדה שנרשמה במהלך מבצע "צוק איתן" בפדיונות הרשתות הקמעונאיות שבקניונים ובפאוור סנטרים, שנמצאים במרחק של עד 40 ק"מ מרצועת עזה, פנו היום (ד') נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, ויו"ר חטיבת הקשתות הקמעונאיות באיגוד, יורם דר, למנכ"לי הקניונים והפאוור-סנטרים, בבקשה להקל על פעילות הרשתות הקמעונאיות השוכרות מהם שטחים, באמצעות מתן הנחה משמעותית בתשלומי שכר הדירה היסודי בתקופת הלחימה.
- סוכם מתווה תשלום הפיצויים על נזקים עקיפים ממבצע צוק איתן
- משרד הכלכלה מפעיל מהיום תכנית סיוע לעסקים קטנים בדרום
- מנכ"ל גוליבר: הפגיעה בענף התיירות אנושה; חברות עלולות להתרסק
לין פנה לאבי לוי מנכ"ל קניוני מליסרון, ולארנון תורן מנכ"ל קבוצת עזריאלי, בבקשה כי ישקלו להקל על הפעילות של עסקים בערים בשדרות, אשקלון, אשדוד, קריית-גת, באר-שבע, יבנה, דימונה, וגם בערים ראשון לציון, נס- ציונה, רחובות, לוד וסביבותיהן.
לין דורש ממנכ"לי הקניונים לדחות תשלומי שכר דירה על תקופת הלחימה או לחילופין לפרוס את העלויות לאורך השנה. כמו כן הוא דורש מהם לא לחייב בריבית חריגה את העסקים שאינם יכולים לשלם את עלות שכר דירה ודמי ניהול, בתקופה זו.
"דומני כי פעולות אלה העשויות להציל עסקים מקריסה יזכו להערכה כנה מציבור הלקוחות ויהיו אף לתועלת רשת הקניונים", ציין לין בפנייתו.
העסקים באזור הדרום סובלים מירידה דרסטית בפדיונות מאז תחילת הלחימה. בענף האופנה וענף ההסעדה נרשמה ירידה ממוצעת של מעל 40%, בענף רשתות החשמל של כ-40%, ענף האופטיקה ירד ב-35% וענף ההנעלחה ב-30% בממוצע.