מלחמה בעזה
בשל ביטולי הטיסות: העסקים בנתב"ג ספגו ירידה של 60% במכירות
לדברי אחד הזכיינים, ביטולי הטיסות מצד חברות התעופה הזרות ביומיים האחרונים הסבו נזק חמור לבעלי העסקים. "יולי אמור להיות אחד החודשים הכי חזקים במכירות"
רשויות התעופה הזרות הסירו היום את האיסור לטוס לישראל, וכעת שבות חברות התעופה לבצע טיסות לישראל וממנה. ואולם מי ששילם את המחיר בגין הפסקת הטיסות הם בין היתר הזכיינים בנתב"ג שחוו ירידה דרסטית של עד 60% בפדיונות מאז הוראת ה-FAA להפסיק את הטיסות לארץ ביום שלישי האחרון.
- הממשלה אישרה שורה של הטבות בעקבות צוק איתן
- במגזר העסקי יוצאים בקריאה: לקנות יותר, דווקא עכשיו
- הירידה בצריכה בדרום החריפה בשבוע השני למבצע
בתוך כך, נתבקשו בעלי עסקים בנתב"ג על ידי אחראית זכיינים בנתב"ג להעביר נתוני פדיונות ומחזורי מכירות של חודש יולי השנה לעומת יולי אשתקד, לקראת דיון בכנסת שאמור להערך ביום שלישי בנוגע למצב התיירות והפיצוי לעסקים בשל הלחימה בעזה. החנויות נתבקשו גם לדווח האם חלה ירידה במכירות ב-24 השעות האחרונות (מיום רביעי בשעות הצהריים).
"יש ירידה של 60% במכירות מאז ביטול הטיסות", אמר אודי שמאי, הבעלים של פיצה האט שמפעילה שני סניפים בנתב"ג. "מאז תחילת הלחימה הייתה ירידה מינורית של 15% אבל בימים האחרונים זה התעצם כי נתב"ג היה ריק".
בעל רשת מזון אחרת שמפעיל מספר סניפים במקום מסר, כי "העבודה נחתכה בכמעט 50%. זה נזק חמור. לא היו נוסעים ורשמנו ירידה של 50% בהכנסות. זה התחיל עם תחילת הלחימה אבל הירידה הדרסטית הגיעה עם ההודעה של ארצות הברית על ביטול הטיסות".
דני מישל, מנכ"ל ארומה ישראל מסר כי "מאז הפסקת הטיסות יש נפילה של 25% במכירות ביחס לימים מקבילים אשתקד. הטיסות הפסיקו לפני 48 שעות אבל החברות הישראליות המשיכו לטוס וזה איזן את הירידות. יולי אמור להיות אחד החודשים הכי חזקים במכירות בנתב"ג, אבל השנה הוא יירשם כחודש חלש יחסית".
שלומית רשף, סמנכ"ל השיווק דיוטי פרי ג'יימס ריצ'רדסון מסרה כי בעונה זו 80% מהקונים הם ישראלים ועל כן רשמה החברה ירידה של 20% במכירות שנובעת מהעדרם של הקונים התיירים ביומיים האחרונים. בג'יימס ריצ'רדסון בניגוד למרבית החנויות בארץ לא עצרו השקות ולדברי רשף "אנחנו עומדים להשיק בושם חדש ויש לנו השקות של וודקה חדשה ושל שוקולד. לא עצרנו פעילות שתוכנה לקיץ".