$
פרסום ושיווק

יונה ויזנטל מונה לעורך הראשי של רשות השידור במקום יוני בן מנחם

היום נכנס לתוקף חוק השידור הציבורי החדש במסגרתו מקבל כונס הנכסים הרשמי את סמכויות הניהול ברשות השידור. ויזנטל היה בעבר סמנכ"ל התוכן ב-yes. שכרו יהיה שווה ערך לעלות מעביד חודשית של מנכ"ל רשות השידור בתוספת מע"מ

אופיר דור וענת רואה 10:2011.08.14

חוק השידור הציבורי החדש, במסגרתו תיסגר רשות השידור ויפתח תאגיד שידור ציבורי חדש, נכנס היום (ב') לתוקף ונרשם ברשומות. החל מהיום מקבל כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) פרופ' דוד האן את סמכויות הניהול של רשות השידור עד לסגירתה הסופית בשנה הבאה. הכנ"ר יהיה גם מי שיפרק את רשות השידור.

 

 

הכנ"ר הודיע לבית המשפט על שני מינויים משמעותיים של בעלי תפקיד מטעמו. המינוי הראשון הוא של יונה ויזנטל, עד לאחרונה סמנכ"ל התוכן של yes, שמונה לעורך הראשי של רשות השידור עד לסגירתה.

 

ויזינטל היה ממייסדי חברת הלווין yes ועבד בה במשך 15 שנה. ויזנטל יחליף בעצם את מנכ"ל רשות השידור יוני בן מנחם שמודח אוטומטית מתפקידו עם כניסת הרשות לתוקף. 

 

רשות השידור רשות השידור צילום: עמית שאבי

 

המינוי השני הוא של עוה"ד דרור ויגדור ואמנון לורך ממשרד יגאל ארנון ושות' כבעלי תפקיד שיסייעו לכונס הנכסים הרשמי בהסדרת פירוקה של הרשות. מינוי משרד יגאל ארנון כיועץ משפטי לכנ"ר פורסם לראשונה ב"כלכליסט" בשבוע שעבר.

 

מה יהיה שכרו של ויזנטל

 

בהודעה שהגיש הכנ"ר לבית המשפט המחוזי בירושלים, ועליה הוא אף חתום באופן אישי, הוא מפרט כי הוא "מודע לכובד המשימות שהוטלו עליו, ובכוונתו לפעול לביצועתן באחריות ומתוך כבוד והערכה לפועלם של עובדי רשות השידור ותרומתם רבת השנים לשידור הציבור בישראל שידע תקופות ומפוארות. חלקם צפוי להשתלב בתאגיד החדש".

 

הכנ"ר מפרט את המשימות שיעמדו כעת בפניו ובהן ניהול שוטף של רשות השידור; ניהול מערך כוח האדם המונה כ-1,600 איש במגוון צורות העסקה; טיפול בהיקף רחב מאוד של התקשוריות והסכמים עם גורמים רבים ובהם ספקים, מפיקים, יוצרים ותאגידי שידור בינלאומיים; טיפול בהשלמת התקשרויות להזמנת הפקות מקור בהיקף עשרות מיליוני שקלים; טיפול בתביעות חוב; טיפול בנכסי המקרקעין של הרשות וכן טיפול בגביית אגרת טלויזיה ורדיו בשוטף ומחייבים.

 

באשר למינויו של ויזנטל מסביר הכנ"ר כי הוא אינו מנהל עסקים מקצועי ואין לו את הידע המקצועי הנדרש, וכי הוא פנה למספר מועמדים וניהל מספר רב של ראיונות ושיחות עמם ולבסוף בחר בויזנטל.

 

שכרו של ויזנטל לפי הבקשה יהיה שווה ערך לעלות מעביד חודשית של מנכ"ל רשות השידור כיום ובתוספת מע"מ. לפי הכנ"ר סכום זה סוכם עם אגף התקציבים ואגף החשב הכללי באוצר וזכה לאישורם.

 

באשר למשרד עורכי הדין יגאל ארנון שנבחר כאמור ע"י הכנ"ר לסייע לו בהליך כתב הכנ"ר שהוא פנה לקשת רחבה של משרדים מובילים מהשורה הראשונה, נפגש עם אנשיהם ובחן את הצעותיהם ובחר במשרד ארנון שהוא בעל משרדים בירושלים ובתל אביב, כאשר עו"ד דרור ויגדור מתל אביב ועו"ד אמנון לורך מירושלים הם עורכי דין וותיקים ומנוסים.

 

שכר הטרחה שישולם למשרד ארנון יעמוד על 500 שקל לשעת עבודה של שותפים במשרד, 400 שקל לשעת עבודה של עו"ד שכיר במשרד ו-200 שקל לשעת עבודה של מתמחה והכל לפני מע"מ. לדברי הכנ"ר מדובר על תעריף שכר טרחה המקובל על רשות החברות הממשלתיות ותואם עם משרד האוצר וזכה לאישורו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x